Elegant bir Belçikalı Türk siyasetçi: Kadir Duran
Belçikalı Türklerin çok sevdiği, samimiyeti, sıcaklığı ile birçok kişinin içlerinden biri kabul ettiği Vilvoorde Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Kadir Duran, mali müşavir, ressam ve gazeteci yönleriyle saygıdeğer bir yurttaş.
Kadir Duran, Belçikalı Türk intelijansiyası içerisinde önemli bir isim. Belçika doğumlu Duran, altı çocuklu ailenin sonuncu ferdi. Ortaokul ve liseyi Brüksel’deki Institut Saint-André isimli Fransızca konuşulan Katolik serbest okulunda tamamlayan Duran, lisans eğitimini muhasebe, vergi ve pazarlama bölümlerinde gerçekleştirirken yüksek lisans tezini ise Brüksel Üniversitesi’nde uluslararası holdingler vergisi üzerine yaptı.
Brüksel’de tanınan mali müşavirler arasında yer alan Duran, ayrıca Brüksel’de sinematografi ve dijital film edisyonu konusunda da eğitim aldı. Duran, aynı zamanda gazeteciliğe yönelik ilgisi nedeniyle kurduğu Bruxelles Korner gazetesinin 10 yıldır yayın yönetmenliğini sürdürüyor. Babacanlığı, samimiyeti, sıcaklığı ile birçok kişinin içlerinden biri kabul ettiği ve saygı gösterdiği Duran, resim sanatına da yoğun yönelimi içinde. Duran’ın eserleri birçok müzayede ve sergide yerini aldı.
İlk seçim, büyük başarı
Gerçek bir elegant olan Duran, 10 yılı aşkın süredir aktif siyasetin içerisinde. Duran, haziran ayında gerçekleştirilen federal parlamento seçimlerinde, siyaset hayatına girmesiyle birlikte büyük ses getiren ve Brüksel Parlamentosu’nda üç milletvekili çıkarma başarısı gösteren Fouad Ahidar’dan federal milletvekili adayı olarak 2315 oy aldı ve küçük bir farkla seçimi kaybetti.
13 Ekim’de Belçika’da yapılacak yerel seçimlerde, 20 yıldır ikamet ettiği Vilvoorde Belediyesi’nde, Fouad Ahidar’dan dördüncü sıra meclis üyesi adayı olarak seçimlere girmeye hazırlanan Duran seçim programını şöyle özetliyor: “Fouad Ahidar, dilsel, sosyal ve kültürel bir katılım partisidir. Dinamik bir ekonomik ortamı da içeren, farklı topluluklar arasındaki uyumlu etkileşimleri teşvik etmek istiyoruz. Vilvoorde Belediyesi, Brüksel Bölgesi’nde yer almaktadır ve nüfusunun yüzde 30'u Hollandaca dışında bir dil konuşmaktadır. Belediyemizde sosyal uyumu güçlendirmek, daha fazla şenlik yaratmak, yanlış anlaşılmaları veya hayal kırıklıklarını önlemek için Fransızca konuşan Belçikalılar ve İngilizce konuşan yurttaşlar için bir dil merkezi kurulmasını öneriyoruz. Amacım, belediye belgelerinin ve Hollanda idari düzenlemelerinin tercümesine yardımcı olmaktır. Ayrıca sakinlerimizin ilçemizdeki yaşamla ilgili birçok sorusunu da yanıtlayabilecek bir mekanizma kurmak istiyoruz. Bunun yanında, dileyen yurttaşlarımızın Hollandaca öğrenmesine yönelik bir destek planı da oluşturacağız. Kısacası, dilsel çeşitlilik, değer verildiğinde ve topluluk politikalarına uyarlandığında sosyal uyumu güçlendirecektir. Önemli olan, bu çeşitliliği kutlayan saygılı ve kapsayıcı diyaloğu teşvik etmektir. Tersi uygulamalar ise cehalete, gerilime ve bölünmeye yol açabilir. Siyasette ve toplumda uzlaşma ve diyalog ortamının sürdürülmesi ve geliştirilmesi için çalışacağım.”
Duran, evli ve üç çocuk babası olarak yaşamını sürdürüyor.
Yorum Yazın