© © 2024 S-B-E Ltd

“SİBEL’İ KAYBETTİK”

“SİBEL’İ KAYBETTİK”

BRUXELLES KORNER 

Kadir Duran

 

 

“SİBEL’İ KAYBETTİK”

 

 

Son yolculuğunda Dünyalı Sibel, evrensel oldu.

Sibel, dünyaya göz yumdu, dünyayı terk etti fakat bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Sibel, her zaman hayatımızda yer alacak, bizimle olacak.

Dünya iyisiydi Sibel Bozkurt. Çok değerli bir dosttu. Almanya'da, Belçika'da, Türkiye’de televizyon programları yapıyordu. Çok sayıda, çok değerli kıdemli konukları oldu. Bruxelles Korner’in prodüksiyonunu üstlendiği Hayat Pınarı programı onun göz bebeğiydi, program onunla başladı, onunla bitti.

Her defasında çekimlere ilk program gibi hazırlanır, heyecanlanır, kızarırdı. Konuklarını çok yakından tanımak isterdi, soruları ezberler ve her zaman konuklarını rahat edeceği bir şekilde ağırlardı.

Hem zarif hem adildi. Hem sadık hem güler yüzlüydü. Herkesin gerek ablası gerek arkadaşı olurdu.

Sesini hiç yükseltmezdi, her zaman kontrollü ve hoşgörülüydü, incitmeyi hiç sevmezdi, her zaman yanlışları anlamak isterdi. Herkesin özgür düşüncesine saygısı vardı çünkü pedagogdu, öğretmen bir baba ve annenin çocuğuydu.

Türkiye'den Almanya’ya atanan öğretmen ailesiyle birlikte yaşamış, pedagoji okumuştu.

Sibel, aynı zamanda yazardı. Halk severdi. Almanya'daki konforunu terk edip başta Erzurum olmak üzere Türkiye’nin her tarafındaki fakir fukaraya yardım için koşturuyordu. Gönüllü olarak ihtiyacı olan engelli ve yoksul insanlara ve özelikle çocuklara yardım ederdi.

 

Türk kültürü ve Türkçe onun için çok önemliydi, çocuklarla ilgili araştırmalar, makaleler hazırlardı.

İlk Türkiye meclisinin bulunduğu yer olan Erzurum’da, Türkiye Gönüllü Tanıtma Grubu'nun kurulmasına öncülük etti ve başkanlığını yaptı.

Gazeteci, ressam, rejisör, radyocu, yazar, şair ve iş insanı arkadaşlarıyla yeni bir sayfa açmıştı, Türkiye'yi tanıtma amacıyla gönüllü arkadaşlarıyla tanıtım yapıyordu. Gerek sosyal medyada gazetelerde, televizyonlarda gerekse seminerlerde Türkiye adına elçilik yapıyordu.

Kadınca isimli televizyon programının sezon finalinde ( Solmaz Sarah Saral hanımın  sunumunu yaptığı program ).Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i canlı yayına bağlatmıştı.

Solmaz Sarah Saral hanımın  sunumunu yaptığı program ile Sibel Bozkurt  )

Başkan, Erzurum hakkında çok bilinmeyen yenilikleri aktarmıştı.

Sibel, Almanya'yı terk edip Türkiye'ye yerleşmişti. Artık ana vatanı daha çok önemliydi. Aslen Şenkayalıydı, toprağına, milletine çok düşkündü. Şenkaya Kurucusu Hüseyin Köycü’nün torunuydu. Ondan dolayı Erzurum'a çok bağlıydı, Dadaş’tı.

Lider bir kadındı, güçlü, organizatör, detaycı, hürriyetçi, milliyetçi, modern ve melek yüzlü bir hanımefendiydi.

Sibel’in son gezisi Erzurum’a oldu. Tarihi ile ilgili bir kitap çalışması için bulunduğu memleketi Erzurum'da son nefesini verdi.

Belçika’da uzun yıllardır Türkçe yayın yapan Bruxelles Korner haber portalının önde gelen, en çok okunan yazarıydı. Çok izlenen Hayat Pınarı programın sunucusuydu.

54 yaşında bulunduğu topraklarda hayata veda etti.

Son saniyeleri Erzurum Şehir Hastanesi Acil Polikliniğinde geçti.

Bruxelles Korner’in yanı sıra Avrupa Kadınca dergisi, gazetehamburg ve Çeşme gazetesi için de köşe yazıları yazan, Kanal Avrupa Kadınca Programı Temsilcisi Sibel’in vefat haberini ilk kendi sayfamda paylaştım. Açıklamada “Arkadaşlar, üzüntümüz çok büyük. Çok çok üzgünüz. Sibel’i kaybettik. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.” diye yazdım. Yazarken ellerim titriyordu, beynim durmuştu, kâbus içindeydim. İnanmak değil, düşünmek bile istemiyordum, on defa teyit etmek istedim. Vakip bey sağ olsun, Sibel’i yalnız bırakmadı, son saniyesine kadar başını bekledi ve herkesten dua etmesini söyledi.

 

Sibel, Erzurum Devlet Hastanesi’nin acil servis ünitesine kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bir gün önce bacak ağrısı şikâyeti ile Erzurum Şehir Hastanesi Acil Polikliniği’ne giren Sibel, 24 saat içinde hayata gözlerini yumdu. Sibel, acilde görevli doktorun ilaç ve serumla iltihap giderici tedavisi sırasında aniden fenalaştı ve kalbi durdu. Bacağına yayılan enfeksiyon temizlenmesi sırasında tüm vücuda yayılan iltihabın kana karışması sonucu Sibel Bozkurt, tüm yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bizi terk etti.

Ölümüne sebep olarak yanlış tedavi şüphesi ile adli tıpa sevk edildi. Ölüm sebebi adli tıp raporundan sonra netlik kazanacak.

Başta kendim olmak üzere diğer tüm ekip arkadaşlarımla birlikte ilgili bakanlıkların konuyla ilgili yapacağı araştırma ve incelemelerinin takipçisi olacağız.

Sibel’in sevenleri yıkıldı, bütün sevenleri şok oldu. Ölümü, Erzurum başta olmak üzere Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan yakınlarını, okuyucularını ve sevenlerini yasa boğdu ( özelikle dalyan'dan Meltem ). Arkadaşı olarak merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi ve tanıdıklarına başsağlığı dilerim.

Sibel Bozkurt'u kaybettik.

Vefatını paylaştığım arkadaşlara şöyle yazdım: “Sibel’i kaybettik."

 

 

 

Sibel Bozkurt'un son yolculuğu yarın İzmit'e olacak

Çarşamba 10/08/2022
11:30 son yolculuk evden
kazim karabekir caddesi 
şirintepe mahallesi
Öğretmenler sitesi K blok kat 4 no 17
izmit

sonra cami
Şirintepe mahallesi 
Orhangazi cami

14:00 Bağçesme Mezarlığı
Devran cadde İzmit
( çemenin yanında, çeşmenin adı"Camlıhemsinli hacı ali ve vesile pase. hayrettin)

 

Türk Kızılay Erzurum Şubesi Kadın Kollarında Gönüllü olarak yapmış olduğum faaliyetlerden dolayı Şube Başkanı sayın Hüseyin BOZHALİL tarafıma plaket takdiminde bulundu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Türk Kızılay Erzurum Hüseyin Bozhalil

Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkan'ı Mehmet Sekmen'e bize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı bir teşekkür plaketi sundum.

 

 

 

 

 

Sibel : Belçika ' da geçen yıl yaptığım çalışmalardan dolayı Bruxelles Korner Genel Yayın Yönetmeni Kadir Duran beyefendi tarafından adıma bir plaket verilmişti.Inşallah bir daha gitmek kısmet olur.

 

 

( daha çıkmadı )

 

 

Sibel Bozkurt bugün son yolculuğuna uğurlandı ( 10/08/2022)

https://youtu.be/p8BOOb3cNtU

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER