© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKALILARIN SEVDİĞİ ARABA HANGİSİ? CITROEN C3 MÜ, BMW Mİ?

BELÇİKALILARIN SEVDİĞİ ARABA HANGİSİ? CITROEN C3 MÜ, BMW Mİ?

BRUXELLE KORNER

Kadir Duran

 

 

BELÇİKALILARIN SEVDİĞİ ARABA HANGİSİ? CITROEN C3 MÜ, BMW Mİ?

Belçika’da yılın ilk yarısında Citroen C3, 4 bin 934 kayıtla en çok tercih edilen model oldu.

Belçika Otomotiv ve Bisiklet Endüstrisi Federasyonu (FEBIAC), Belçika otomotiv pazarının 2022 yılının ilk yarısındaki görüntüsüne ait gerçekleştirdiği analizi sundu. 

Analizd,e Belçikalı otomotiv tüketicileri tarafından en beğenilen 2021 modelleri belirlendi. 

Buna göre Belçika pazarı büyük bir değişim geçiriyor. Otomobil kullanıcılarının dizel araç isteği bugüne kadarki en düşük düzeyde. Hibrit ve elektrikli araçların popüler olduğu gözlemlenirken, yeni araç kayıtlarının yarısından fazlasını Spor Amaçlı Arazi Aracı (SUV) araçlar oluşturuyor.

Bununla birlikte Belçika'daki en popüler otomobil, SUV kategorisinde değil. Yılın ilk yarısında Citroen C3, 4 bin 934 kayıtla yine en çok kayıt edilen model oldu. Citroen C 3 bu sayıyla SUV kategorisindeki 4 bin 155 kayıtlı BMW X1 ve 4 bin 67 kayıtlı Volvo XC40’ın önünde bulunuyor.

Detaylara baktığımızda ise BMW X1 ve Volvo XC40'ın Flaman Bölgesi ve Brüksel'de zirveye çıktığını görüyoruz. Citroen C3, Flaman Bölgesi’nde üçüncü Brüksel’de ise beşinci sırada yer alıyor.   

Analizde BMW X1 ve Volvo XC40'ın başarısının, büyük ölçüde araçların ağırlıklı olarak kiralanmasına dayanan şirketlerin pazarlama stratejisinden kaynaklandığını belirtiyor.

Satışların bireyler ve profesyoneller arasındaki dağılımı

Profesyoneller arasında BMW X1 3 bin 519 satışla 3 bin 55 satışı gerçekleşen Volvo XC40'ın önünde yer alıyor. 

Bireyler daha çok Toyota Yaris ve Dacia’yı seçiyor. Dacia Sandero, Dacia Duster'e göre daha çok tercih ediliyor.

Çok daha özel alıcılara yönelik olan Valon’da ise diğer bölgelerden çok farklı olarak ilk üçü Citroen C3, Dacia Sandero ve Duster oluşturuyor.

Bireyler için Renault, profesyoneller için BMW

Profesyonellerin tercih ettiği markalar arasında BMW, Mercedes ve Audi’nin önünde Belçika genelinde en popüler marka olmaya devam ediyor. Bireyler arasında Renault ise Volkswagen ve Toyota'nın önünde sıralanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER