© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA’DA GENÇLER EN AZ BRÜKSEL’DE MÜLK ALIYOR

BELÇİKA’DA GENÇLER EN AZ BRÜKSEL’DE MÜLK ALIYOR

Bruxelles Korner

Kadir Duran

 

BELÇİKA’DA GENÇLER EN AZ BRÜKSEL’DE MÜLK ALIYOR

Belçika’da, 18 ile 30 yaş arasındaki gençler arasında ev ve daire satın alımı en fazla Flaman Bölgesi’nde, en az Brüksel’de gerçekleşiyor.

Brüksel’de gençler daha az mülk satın alıyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre Brüksel’de yaşayan 18 ile 30 yaş arasındaki kişiler, Valon ve Flaman bölgelerine göre mülk alımına daha az yöneliyor. Brüksel Bölgesi'nde, evlerin sadece yüzde 11,6'sı, dairelerin ise yüzde 23,4'ü bu yaş grubu tarafından satın alındı.

Flaman Bölgesi’nde, evlerin yüzde 33.7'si, dairelerin ise yüzde 27.5'i 18 ile 30 yaş arasındaki kişiler tarafından sahiplenilirken Valon Bölgesi'nde ise evlerin yüzde 28'inin dairelerin ise yüzde 20,3’ünün satın alımı gençler tarafından yapıldı.

Belçika genelinde ev ve daire alımları yüzde 30 civarında

Nüfusun yüzde 19,5'ini temsil eden 18 ile 30 yaş arasındaki Belçikalılar, 2022'nin ilk altı ayında ülkedeki tüm gayrimenkul işlemlerinin yaklaşık yüzde 30'unun alımını yaptı. Genç alıcılar, yılın ilk yarısında, Belçika genelinde ev alımlarının yüzde 31,4'ünü, daire alımlarının ise yüzde 25,7'sini gerçekleştirdi.   

Bu genç alıcıların, bir ev veya daire satın almak için ortalama fiyattan biraz daha az ödediği görülüyor. Satın alma değerlerinde geçen yıla göre evlerde yüzde 7,8, dairelerde ise yüzde 4,2 artış yaşanıyor.  

En yüksek ev ve daire fiyatları Brüksel’de

Yine bölgeler bazında 18 ile 30 yaş arasındaki kişilerin satın aldığı ev ve daire fiyatlarında en yüksek düzey Brüksel Bölgesi’nde oluşuyor.    

18 ile 30 yaş arasındaki kişilerin satın aldığı ev ve daire fiyatları şöyle belirlendi:

Brüksel'de de genç alıcılar, bir ev için ortalama 365 bin euro ve bir daire için 238 bin euro ortalama fiyat ödemek zorunda kaldı.

Valon Bölgesi’nde yılın ilk yarısında, 18 ile 30 yaşındakiler tarafından ödenen ortalama fiyat, evler için 170 bin euro, daireler içinse 168 bin euro civarında.

Flaman Bölgesi’nde ise gençler için ev fiyatının 295 bin euro ve daire fiyatının ise 230 bin seviyesinde olduğu gözlemleniyor.   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER