© © 2024 S-B-E Ltd

Türk Savaş Uçağı Kaan hakkında çarpıcı ifadeler

AFRİKA’DAN AVRUPA’YA UZANAN AZİMLE DOLU BİR HAYAT: MARİÈME FALL-ALBERTİNİ Türk Savaş Uçağı Kaan hakkında çarpıcı ifadeler

BRUXELLES KORNER 

Kadir Duran

 

AFRİKA’DAN AVRUPA’YA UZANAN AZİMLE DOLU BİR HAYAT: MARİÈME FALL-ALBERTİNİ

Türk Savaş Uçağı Kaan hakkında çarpıcı ifadeler kullanan ONERA Brüksel Temsilcisi Marième Fall-Albertini’nin yaşam öyküsü mücadele ve azmin bir göstergesi niteliğinde.

Brüksel’de katıldığı bir konferansta, Türk Savaş Uçağı Kaan hakkında çarpıcı ifadeler kullanan, Merkezi Fransa’daki Ulusal Havacılık ve Uzay Çalışmaları ve Araştırma Ofisi (ONERA) Brüksel Temsilcisi Marième Fall-Albertini ilginç yaşam öyküsüyle de dikkat çekiyor.

Faal-Albertini, şu anda aşırı avlanma ve iklime bağlı sel nedeniyle sosyal olarak tehdit altında olan eski Senegal'in başkenti Saint-Louis'de doğdu ve dört kardeşiyle birlikte annesi tarafından büyütüldü. Okul saatleri dışında kendini futbol, ​​hentbol ve tiyatroya adadı. Faal-Albertini, Dakar Üniversitesi'nde İngilizcenin temellerini öğrendi ve annesinin kendi mücevherlerini satarak aldığı biletle Afrika'yı terk etti.

Faal-Albertini, ilk kez yağmurlu bir kasım sabahının erken saatlerinde uçakla Paris'e geldi. Paris’in onun geleceği olup olmayacağını merak eti. Üniversitede teknik pazarlama bölümüne kaydoldu, eğitimine daha sonra insan kaynakları ile işletme yönetimi ve yönetimini de ekledi. Parkurdaki tek kadın olan 169 santim boyuyla üniversite basketbol takımının maskotu oldu ve iki metreden uzun testosteron güdümlü devlerle tezat oluşturdu.

Faal-Albertini, varlığını ve eğitimini sürdürebilmek için yaşlı bir Fransız soylu kadının malikanesine taşındı ve onunla ilgilendi. Ayrıca bebek bakıcılığı, Afrika kuaförlüğü, telefonla pazarlama ve havaalanı yer personelliği işi yaptı.

Başarılı kariyer

Sonunda üç üniversite diplomasıyla mezun oldu, evlendi, arp çaldı, anne oldu, Ça Ça Ça, rock'n roll, salsa ve vals dansı yaptı. İstihbarat ekonomisi yani işletmelere danışmanlık alanında kelle avcısı ve uzman olarak çalışmaya başladı.

Faal-Albertini’nin özel profili, havacılık ve uzay araştırmalarında Fransız kamu lideri ONERA'nın kendisine işe alımda bir pozisyon teklif etmesini ve kendisinin son olarak bugün yaklaşık 150 çalışanıyla Airbus, Falcon, Mirage, Rafale ve diğerlerinin performansını geliştiren dünyanın en güçlü sonik rüzgâr tüneli merkezinin yöneticisi olmasını sağladı.  

Faal-Albertini, tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra, iki projeyle de sivil topluma damgasını vurdu: Çoğunlukla zorluk çeken gençlere mesleki kariyerleri konusunda danışmanlık yapmak ve Senegal'de faaliyet gösteren bir STK ile kırsal bölgelerdeki okulların geliştirilmesine katkıda bulunmak.

“Türkiye hangi adreste test yapacağını çok iyi biliyor”

Marième, Brüksel'deki ONERA temsilcisi olarak atanmasının ardından katıldığı konferansta, bazı fikirlerini ve deneyimlerini Bruxelles Korner Genel Yayın Yönetmeni Kadir Duran’ın da bulunduğu konuklarla paylaşmayı nezaketle kabul etti.

Duran, Faal-Albertini’ye Kaan savaş uçağıyla ilgili soru yönlendirdi.

Bu soruya cevap veremeyeceğini söyleyen Marième, proje hakkında gizlilik kararı olduğunu aktardı. Duran ise görüşlerini “Kaan hakkında bir şey bilmiyorum fakat, bir şeyden emin olun. Türkiye hangi adreste testlerini yapacağını çok iyi biliyor." şeklinde özetledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER