© © 2024 S-B-E Ltd

Merhaba ...

Merhaba ...

Bruxelles Korner 

Serap  Yenici 

Muzikolog,yorumcu, besteci,söz yazarı

 

Merhaba..

Bruxelleskorner' da  sizlerle ilk buluşmam olacak bu  yazım..
Bir çok yurt dışı gezim olmasına rağmen Belçika"ya ilk kez bu sene gelmiş olmam da ilginç bir gecikme ..
Şu var ki geceleri özellikle noel zamanı ışıltısına  hayran oldum Brüksel'in yalnız gündüzleri kısa sürede  kalmış olsam da puslu havadan ve hep yağmur olması sebepli izmir'li ve Bodrum'da yaşayan biri olarak güneşe denize  hasret cektim.
  Ama sağolsun ve iyi ki  eski arkadaşlarım yeni tanıştığım arkadaslar dahil herkes çok özel ilgilendiler çok güzel dostluklar edindim ve güzel bir aile TGTG ailesine katılmam da Bruksel in bana hediyesi...


Ve o ailenin  bir ferdi olarak ayda bir kez sizlerle bestelerimi yapmamı sağlayan  hikayeleri içeren   yazılarımı buluşturacağım ..
İlki benim müzik kariyerim için en önemli projelerimden biri  Ümmid-i aşkim.. Öncesi kısaca kendimi tanitirsam.
İzmir doğumluyum 9 Eylül  Müzik Bilimleri bölümünden mezun olana dek izmir'deydim.

Spikerlik sunuculuk eğitimimi de tamamladıktan sonra İstanbul da televizyon çalışmalarıma başladım. Flash tv, Tgrt ,Cine 5, World tv de  Trt kent radyo da bazen iç yapım bazen yapımcılığını kendi yaptığım programlar hazırlayıp sundum . Anadolu üniversitesi  Kültür mirasları veTurizm ile Sosyal Medya yöneticiliği mezun olduğum ve okudugum diğer bölümler.. 3 kez yorumcu olarak Türkiye'yi Malta Varna ve Tenerife de temsil ettim, ülkeme dereceler getirdim.Ulusal Egetürk televizyonun da Marmara ve Ege bölge müdürlüğü gorevlerini yaptım.


Bu süreçte müzik, hem sahne özel kurumsal konserler zafer bayramları özel çoskulu konserleri  hem de  yazdigim söz müzik ve besteler ile devam eden bir vazgeçilmez benim için. Albüm projelerim de de kurumsal sahneler de daha çok  müzik arastirmaciligima yönelik çalışmalara yer veriyorum. 
Sizlere  ilk yazılarımda  projelerimden ve bana şiirler için izin veren  Sabiha Gökçen'in manevi oğlu Eriş Ülger Fikriye kitabından küçük özetler  sunmak istedim.
Benim için hepsi özel projelerimin  


ama en özeli Ümmid-i Aşkım


Ümitler de kalan yaşanamayan bir aşk hikayesi..
Fikriye hanımın Mustafa Kemal Atatürk 'e duydugu çok derin ve  hazin bir aşk hikayesi...
Mustafa abiden Paşam'a giden yolculukta yaşanmış özel ve gizli bir aşkın hazin hikayesi
Ummid i aşkım 


Kimdir peki bu hazin aşkı yaşayan. FİKRİYE hanım 
Mustafa Kemal Atatürk çok küçük yaşta babasıni kaybedince annesi Zübeyde hanımın  2 çocukla yalnız  zorlanması üzerine evlendiği Ragıp beyin kardeşi Memduh beyin küçük kızıdır .

Dolayısı ile Mustafa Kemal in üvey kuzenidir .

Çocukluğundan itibaren,Mustafa Kemal abisine hayran içten içe aşıktır.

Ne zaman ki kurtuluş mücadelesi başlar ve güvenilir birinin Ankara garında olması gerekmektedir .İşte o zaman derin ve gizli bir aşkla bağlı olduğu Mustafa abisinin çağrısı üzerine Ankara garına gider. Kurtuluş mücadelesinde önemli kararların alındığı bu adreste o derin aşkın Fikriye hanıma yazdırdığı bir şiir  Gözümün Nuru ve sonra yaşanan ve paylaşılanlarla   bir başka boyuta  geçmesi ,sonra Çankaya Köşküne taşınma, kurtuluş mücadelesinin son durağı izmir zaferi ve Latife hanımla tanışma, Fikriye hanımin çocuklukta süregelen verem hastalığının Latife hanımı öğrenmesi ile  iyice ilerlemesi ,Mustafa Kemal Atatürk ün  Latife hanımla ile evlenmesi  sonrası  Fikriye hanımın  intiharı ve işte bu derin aşkın ardından bu beklenmedik intihar üzerine yaşanan derin hasret sonrası yazılan Mustafa Kemal Atatürk imzalı Ümmid-i aşkım a dek uzanan hazin bir hikaye..  

Asker ,komutan  Mustafa Kemal Atatürk yerine İnsan Atatürk üzerine  hazırlanmış bir  müzikli sunum 
2016 dan bu yana  izleyici ile buluşan bir projem.


Sizde tüm digital.ortamlarda albüme özel senfonik ve sanat  müziği düzenlemeleri dinleyebilirsiniz.

https://youtu.be/tt4eWK1eijs

Anlattığım kısa özet sonrası belki  daha da  araştırıp dinlediginiz eserlerin oluşmasına sebep olan   yaşanan hazin drami daha derin algılama şansınız bile olur. Yada  bir gün  bir sunumum da buluşmak nasip olur.


Benim amacım yaşanmış  açılmış  bir kapıyı aralamak sonrası tüm yolculuklar size ait .Bir daha ki yazımda yeni bir kapı aralığında  buluşana dek sevgiyle kalın..

 

Serap  Yenici 

Muzikolog,yorumcu, besteci,söz yazarı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER