© © 2024 S-B-E Ltd

LİBERAL PARTİ  ( MR ) MİLLETVEKİLLERİ: “TÜRK HALKININ ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUZ, YANLARINDAYIZ”

LİBERAL PARTİ  ( MR ) MİLLETVEKİLLERİ: “TÜRK HALKININ ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUZ, YANLARINDAYIZ”

Bruxelles Korner

Kadir Duran

https://youtu.be/eNqTn8i9mFM

LİBERAL PARTİ  ( MR ) MİLLETVEKİLLERİ: “TÜRK HALKININ ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUZ, YANLARINDAYIZ”

Belçika Liberal Partisi’nin (MR) altı Brüksel bölge milletvekili Türklere Yardım Toplama Merkezi’nde buluştu.

Belçika Liberal Partisi Brüksel Milletvekilleri ve Françoise Schepmans Milletvekili yaptığı ortak çağrıda, Türkiye’de meydana gelen depremden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve Türk halkına yardım için seferber olduklarını iletti.

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş depreminin çok yönlü olarak ele alındığı toplantıda milletvekilleri “Türk halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz, onların yanındayız.” vurgusu yaptı.

“Her türlü yardımı vermeye hazırız”

Liberal Parti Brüksel Bölge Başkanı David Leisterh depremden dolayı meydana gelen insanlık manzaralarına son derece üzüldüklerini dile getirerek “Türk halkına her türlü yardımı vermeye hazırız. Bu konudaki hiçbir yardımı esirgemeyeceğiz. Şu an için acil konuların başında lojistik hizmetleri geliyor. Türkiye’ye yardımların götürülmesi için gereken araçların sağlanması için çaba göstereceğiz. Yardım konusunu önümüzdeki toplantılarda da gündeme getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Türk toplumunu destekliyoruz”

Liberal Parti Milletvekili David Weytsman ve Liberal Parti Brüksel Bölge Başkanı David Leisterh ise Türkiye Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ile tanıştığını ve görüşlerini ilettiğini belirterek “Buraya Türk toplumunu desteklemek için geldik. Toplumun eksikliklerini tespit etmeye çalışıyoruz. Bu eksikliklerin giderilmesi için elimizden geleni yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Yaşananlar için çok üzgünüm”

Bertin Mampaka milletvekili de görüşlerini şöyle açıkladı: “Türkiye çok büyük bir devlet. Türkiye’de yaşananlar için çok üzgünüm. Belçika’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımızın da üzüntülerini paylaşıyoruz. Belçika kozmopolit bir yapıya sahiptir. Türkiye’ye yardım konusunda vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız.”

Latifa Aït Baala milletvekili de görüşlerini şöyle açıkladı:

“Ne kadar yardım edebilirseniz o kadar yardım edin”

Latifa Aït Baala milletvekili Belçikalılara seslenerek “Belçikalılara çağrı yapıyorum. Yardımın fiyatı yoktur. Gelin, yardım edin. Ne kadar yardım edebilirseniz o kadar yardım edin. İnsanların ihtiyaçları var. Türkiye’deki depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çaba göstermenizi talep ediyorum. Bunun için oluşturulmuş özel organizasyonlara yardımlarınızı gönderebilirseniz. Bu çok büyük felaketi umursamalıyız.” sözlerini dile getirdi.

“İhtiyaçları karşılama konusunda kararlıyız”

Alain Vander Elst, David Leisterh ve Milletvekilleri de Belçika halkının Türk halkının yanında olduğunu ve Belçikalıların Türk halkına yardım etme istek ve arzularından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Yaşamlarında gördükleri en büyük felaketten dolayı büyük üzüntü ve huzursuzluk içinde olduklarını dile getiren milletvekilleri bu durumun kendi hayatlarını da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Depremin etkisinin çok uzun sürebileceğini kaydeden milletvekilleri ellerinden gelen maddi ve manevi bütün desteği esirgemeyeceklerini kaydederek uzun vadede ortaya çıkabilecek ihtiyaçları da karşılama konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Başsağlığı dileği Milletvekilleri son olarak Tük halkına başsağlığı dileklerini iletti ve Belçika Parlamentosu’nda Türkiye’deki depremzedeler için yapılması gerekenleri ele alacaklarını iletti.

Duran Kadir Duran BK Kadir ka Duran Ka

0:00 / 12:57

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER