© © 2024 S-B-E Ltd

HALKIN GÜVEN ADRESİ AHBAP OLDU 

( La Libre Belgique Gazetesi'nde çıkan bir haber , Haluk Levent hakkında )

BRUXELLES KORNER 

Kadir Duran

( La Libre Belgique Gazetesi'nde çıkan bir haber , Haluk Levent hakkında )

HALKIN GÜVEN ADRESİ AHBAP OLDU 

Haluk Levent’în başkanlığını yaptığı Ahbap, Kahramanmaraş merkezli depremde zarar gören vatandaşlar için 50 milyon euronun üzerinde bağış topladı.

Şubat ayı başında Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremlerin ardından depremzedelere barınma, yiyecek ve bakım sağlamak için başlatılan bağış kampanyasında Haluk Levent en popüler isim oldu. 

Vatandaşlar, güven duyduğu Türk Rockçı Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı Ahbap’a 50 milyon euro üzerinde bağış yaptı.

Birçok bağışçı, kamu kuruluşları yerine şeffaflığı ön plana çıkaran Ahbap’ı tercih ederken "İş birliğini suiistimal edecek tüm sivil toplum kuruluşlarına karşı gerekli tedbirleri alacağız." diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepkisini de üzerine çekti.

Haluk Levent kimdir?

26 Kasım 1968'de Adana'nın Yüreğir ilçesinde dünyaya gelen Levent, dokuz kişilik bir ailenin sekizinci çocuğu. Parasızlık nedeniyle öğrenciliği sırasında sık sık iş değiştiren Levent, daha sonra geçimini sağlamak için barlarda şarkı söylemeye başladı. 

Anadolu Rock'ının 1990’lardaki altın çağında Haluk Levent rock ve geleneksel Türk müziğini harmanladı. 1992 yılında ilk albümünü kaydeden sanatçının   1995'teki ikinci albümü yaklaşık bir milyon sattı.

1999 İzmit depremi onda insani bir tetikleme yarattı, deprem mağdurlarına maddi yardımda bulundu. 2017 yılında Ahbap’ı kuran Levent, özellikle orman yangınlarına ve çevre kirliliğine karşı çalışmalar sürdürdü.

Youri Volckaert (st.)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER