© © 2024 S-B-E Ltd

Emirdag’lı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu

Emirdag’lı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu

Mahinur Özdemir Göktaş'ın bakan olması Belçika basınında

- Ülke basınının neredeyse tamamı, daha önce Brüksel Parlamentosunda milletvekilliği yapan Göktaş'ın bakanlık görevine getirilmesine haberlerinde yer verdi
- Bazı medya kuruluşları, Göktaş'ın bakanlığını ilk haber olarak duyurdu

BRÜKSEL  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında geniş yer buldu.

Belçika'nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda daha önce milletvekilliği yapan Göktaş'ın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

Belçika haber ajansı Belga'nın haberini de kullanan Belçika basını, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu" başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş'ın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.

Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaş'ın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi.

Haberlerde, Göktaş'ın 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçika'da siyaseti bırakan Göktaş'ın 2020'de Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yeni üyelerini açıkladı. Kabinenin yeni bakanları arasında Emirdag’lı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  olarak açıklandi
Mahinur Özdemir Göktaş hakkındaki bilgiler merak ediliyor. İşte Mahinur Özdemir Göktaş hakkında bilgiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş, olarak açıklandı.

 

Mahinur Özdemir Göktaş KİMDİR?

Mahinur Özdemir (d. 7 Kasım 1982, Schaerbeek), Türk asıllı Belçikalı eski siyasetçi, 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekili. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi.

 

Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika’daki üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Seçilmesinin ardından, başörtüsü yüzünden eleştiriler aldı ve çalışmasının zor olacağı iddia edildi.

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır.

 

 

24 Haziran 2009 tarihinde Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH’den Brüksel Meclisi’ne seçildi. Böylece Avrupa’da ve Belçika’da vekil seçilen ilk başörtülü oldu.

2015 yılında Ermeni Kırımı’nı soykırım olarak tanımlamayı reddetmesi nedeniyle partisinden ihraç edilmiş ve siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etmiştir.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan “Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları” ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

Evli ve 2 çocuk annesidir.

Ana dilleri Türkçe ve Fransızca’nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER