© © 2024 S-B-E Ltd

Brüksel'de piyanist Isfar Sarabski'nin konseri

Isfar Sarabski, 2009 yılında Montreux Caz Festivali'nin Solo Piyano Yarışması'nı kazanan, Azerbaycan Onursal Sanatçısı (2010) ve Zirva Devlet Ödülü'nü (2010) kazanan Azeri bir piyanist ve bestecidir. Ünlü Azerbaycan opera sanatçısı, oyuncu ve İslam dünyasında operanın kurucularından Hüseyngulu Sarabski'nin torunudur.

BRUXELLES KORNER

Kadir Duran

 Isfar Sarabski Jazz (Zafer) Konseri Haber - 29 Ekim 2021

29 Ekim 2021'de Belçika Krallığı ve Avrupa'nın başkenti Brüksel'de ünlü Azeri piyanist Isfar Sarabski'nin konseri Espace Lumen'de düzenlendi. Isfar Sarabski, 2009 yılında Montreux Caz Festivali'nin Solo Piyano Yarışması'nı kazanan, Azerbaycan Onursal Sanatçısı (2010) ve Zirva Devlet Ödülü'nü (2010) kazanan Azeri bir piyanist ve bestecidir. Ünlü Azerbaycan opera sanatçısı, oyuncu ve İslam dünyasında operanın kurucularından Hüseyngulu Sarabski'nin torunudur.

 

Konsere çok sayıda Azerbaycanlı ve Avrupalı ​​devlet adamının yanı sıra ünlü isimler de katıldı. Etkinliğe Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Belçika Krallığı ve Lüksemburg Büyük Dükalığı Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi, Ekselansları Sn. Vagif Sadigov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin NATO Misyonu Başkanı, Ekselansları Sn. Gaya Mammadov da katıldı.

Konser, Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferinin birinci yıl dönümüne ithaf edilmiştir. 30 yıllık işgalin ardından Karabağ, Ermenistan işgalinden kurtarıldı. Konser Belçika'daki Azerbaycanlılar Federasyonu tarafından organize edildi. 

Belçika Azeri Federasyonu (FAB), Belçika Krallığı'nın başkenti Brüksel'deki Azerbaycan Evi'nde birçok etkinlik düzenliyor. Bu konserin ardından FAB'ın bu tür kültürel etkinliklere başarıyla imza atması bekleniyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER