© © 2024 S-B-E Ltd

BİR ARADA DAHA GÜÇLÜ VE İTİBARLIYIZ

BİR ARADA DAHA GÜÇLÜ VE İTİBARLIYIZ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum

Bruxelles Korner

Kadir Duran

 

BİR ARADA DAHA GÜÇLÜ VE İTİBARLIYIZ

Gazeteci, her gün Demokles’in Kılıcı’yla uyanır ve bütün gün o kılıcın ağırlığını hisseder. Burada ironik olan, gazetecinin elinde tuttuğu kalemin kılıçtan keskin olmasıdır. Her iki durumda da toplumsal bir sorumluluğu bulunan gazeteci, her an dikkatli ve özenli olmak zorundadır.


İtibar oluşturmak zaman alır. Yıllarca emek, bilgi ve birikim ister. Aynı oranda da uykusuz sabahlar, özel hayattan tavizler, hiç bitmeyen öz denetim yaşamın parçası olur. Yayımladığınız metnin altına attığınız imza sözünüzdür, kimliğinizdir hatta onurunuzdur çünkü.

Bu kadar ince sinir uçları bulunan bir mesleği yurt dışında yaşayan bir Türk vatandaş olarak gerçekleştirmek de son derece zor. Söz gelimi Belçika’da yaşayan Avrupalı Türklerin sesi olmaya çalışmak, onların sorunlarını dile getirmek, toplumsal yönde ufuk açıcı bir bakış açısı geliştirmeye uğraşmak büyük bir özveri, inanç ve sabır gerektiriyor.

Hem içinde bulunduğunuz topluma hem de köklerinizin bulunduğu topluma karşı sorumluluğunuz, barış içerisinde, özgür ve mutlu bir yaşam oluşturabilme misyonuna destek vermeyi gerektiriyor.

Bu yüzden Belçika’da yaşayan gazeteciler olarak birlikteliğimiz, eş güdümlü hareket etmemiz son derece önemli. Tek değil, çoğul olarak ancak üzerimize düşen kültürel ve toplumsal sorumluluğu yerine getirebiliriz.    

Bu konuda, Belçika’da yaşayan gazeteciler olarak bu ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve siyasilerle sıkı dokunmuş bir ilişki ağında örgütlenmemiz hem bireysel hem de toplumsal açıdan amaçlarımızı yerine getirmemize olanak sağlayacak. Şu gerçek unutulmamalıdır ki gazetecilerin özgürce varlığını sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve tüm toplumun da özgürce varlığını sürdürebilmesi demektir. Birimizin itibarının, birimizin mutluluğunun diğerinin itibarı ve mutluluğu olduğu anlayışıyla toplumun ve gazetecilik mesleğinin onurunu yükseltmeye devam etmeliyiz.   

Bu duygu ve düşünceyle tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER