© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika'da şirket vergi beyanında esas alınan yaklaşımlar

Belçika'da şirket vergi beyanında esas alınan yaklaşımlar

https://youtu.be/n7JzzNfS2sw

Bu programda,

 

Belçika'da şirket vergi beyanında esas alınan yaklaşımlar, ceza kapsamına giren durumlar ve dikkat edilmesi gereken diğer konular Vergi Uzmanı Avukat TAYFUN ANIL ve Vergi Uzmanı Muhasebeci KADİR DURAN tarafından detaylı olarak anlatılıyor.

 

Yapım: BRUXELLES KORNER

https://youtu.be/n7JzzNfS2sw

 

ŞİRKET VERGİLENDİRMESİNİN PÜF NOKTALARI

Vergi Uzmanı Avukat Tayfun Anıl, şirket vergilendirmesiyle ilgili önemli notlar aktardı.

Vergi Uzmanı Avukat Tayfun Anıl, Bruxelles Korner’in Yaşam Vitrini programında şirket vergilendirmesiyle ilgili bilgi ve görüşlerini paylaştı.

Anıl’ın şirket vergilendirmesiyle ilgili öne çıkardığı unsurlar şöyle:

-Belçika’daki Türk girişimciler ve şirketler çoğaldı. Dolayısıyla şirket vergilendirmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Tük girişimciler, bazen Belçika’daki yüksek vergiden dolayı şikâyetçi oluyor. Şirket ve şahsi vergiler birleşince ağır bir vergi yükümlülüğü ortaya çıkıyor.

- Şirketlerin elde ettiği kâr yüzde 25 olan sabit vergiye tabi tutuluyor. Küçük şirketler ise ilk 100 bin euroluk kâr için yüzde 20’lik vergi ödüyor.

- Hissedar şirketin vergi ödendikten sonra kalan kârını, kendi hesabına hisse kâr payı olarak aktarabilir, böylece yüzde 30 oranında vergi ödemekle karşı karşıya kalır.

-Vergi mevzuatında en önemli konu hem gelir vergisi açısından hem de KDV için fatura. Gelir vergisinde, bir mal veya hizmet alımı sonra alınan faturalar gider olarak gösterildiği için gerekli değil ama çok önemli. KDV’de ise gelir vergisine yakın bir uygulama söz konusu. Buna karşın KDV’nin geri kazanabilmesi için faturalar temel unsur.

-Vergi denetlemesinde en önemli unsur faturaların gerçek olması. Sahte fatura kullanan şirketler hedef alınıyor, onlara çok ağır cezalar uygulanıyor.

https://youtu.be/n7JzzNfS2sw

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER