© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA'DA ENERJİ YOKSULU ÇOĞALDI

BELÇİKA'DA ENERJİ YOKSULU ÇOĞALDI

BRUXELLES KORNER

Kadir Duran

 

BELÇİKA'DA ENERJİ YOKSULU ÇOĞALDI

Belçika’da yükselen enerji faturaları nedeniyle doktorlar ve avukatlar bile sosyal yardım kurumunun kapısını çalıyor.  

Avrupa’da giderek derinleşen enerji krizi Belçika’da da olumsuz gelişmelere yol açıyor. Özellikle artan enerji faturaları toplumun birçok katmanını ekonomik krizin eşiğine getiriyor.

Ülkede son olarak elektrik ücretleri yüzde 30 arttı. Buna paralel olarak toplumda enerji faturalarını ödeyemeyen kişilerin sayısı önemli bir boyuta ulaştı.

Sosyal hizmetlere yabancı olan meslekler grubuna ait bulunan doktorlar ve avukatların da içerisinde bulunduğu birçok orta sınıf hane, enerji faturalarını ödemek için yardım başvurusunda bulunuyor. Özellikle Valon ve Brüksel bölgelerinde Kamu Sosyal Hizmet Merkezlerine (CPAS) başvuru sayısında yoğun bir artış göze çarpıyor.

“Yardım etmeye devam edeceğiz”

CPAS Başkanı Alain Vaessen yaptığı açıklamada “CPAS'ın karşılaştığı zorluklar ne olursa olsun bir dizi bütçe, federal ve bölgesel fonlar tahsis edildi. İhtiyacı olan insanlara yardım etmeye devam edeceğiz. CPAS'tan sonra sokak var. Biz sonuncuyuz. Bizden sonra başka bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Doktorlar ve stajyer avukatlar zor durumda

Tıp merkezinde doktor olmak, özel muayenehanede çalışmak kadar para kazandırmıyor. Doktor olduğunuz için maaşınızın yüksek olması gerekmiyor. Doktorlar faturalarını ödemekte güçlük çekiyor. Aynen çok para kazanamayan stajyer avukatlar için aynı durum geçerli.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER