© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA'DA BİR REKOR DAHA KIRILDI

BELÇİKA'DA BİR REKOR DAHA KIRILDI 15 bakanın görevini üstlendi

BELÇİKA'DA BİR REKOR DAHA KIRILDI

Tarım, Sosyal Bütünleşme ve Kentsel Politika Bakanı David Clarinval 15 bakanın görevini üstlendi. 

Belçika’da Liberal Parti’den Tarım, Sosyal Bütünleşme ve Kentsel Politika Bakanı David Clarinval tatile giden 15 bakanın yerini aldı.

Aslında bu durum, Belçika için oldukça olağan. Uygulama, klasik bir yaz ortası prosedürünün parçası. Bir bakan yurt dışına giderse yerine başka bir bakan geçmelidir. Yurt dışına gidecek bakanın, yerine geçecek bakanın ismini saraya ve rektörlüğe bildirmesi gerekiyor.  

Bu idari uygulama, çoğunlukla hükümetin çalışmalarının devam etmesi için belgelerin imzalanmasından oluşuyor. 

Kaza, afet, saldırı gibi acil durumlarda yetkili bakan ülkeye geri çağrılabiliyor.

Bakanlar

Bakan Clarinval’ın görevlerini devraldığı bakanlar şöyle:

Başbakan Yardımcısı, Çalışma ve Ekonomi Bakanı Pierre-Yves Dermagne, Başbakan Yardımcısı, Halk Sağlığı ve Sosyal İşler Bakanı Frank Vandenbroucke, Başbakan Yardımcısı, Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, Başbakan Yardımcısı, Kamu Hizmeti ve Kamu İşletmeleri Bakanı Petra de Sutter, Emeklilik, Sosyal Entegrasyon, Yoksulluğun Azaltılması ve Engelliler Bakanı Karine Lalieux, Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, Çevre, İklim ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Zakia Khattabi, Güvenlik ve İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, Ulusal Stratejik Yatırım Planından Sorumlu, Kurtarma ve Bilim Politikasından Sorumlu Devlet Bakanı Thomas Dermine, Kalkınma ve İşbirliği Bakanı Meryame Kitir, Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Sarah Schlitz, İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER