© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika halkı Türkiye’ye tonlarca yardım gönderdi

Belçika halkı Türkiye’ye tonlarca yardım gönderdi

Belçika halkı Türkiye’ye tonlarca yardım gönderdi

Belçika halkı Türkiye’ye tonlarca yardım gönderdi

 Gündem  9.02.2023 19:53:00  

BELÇİKA HALKI TÜRKİYE’YE TONLARCA YARDIM GÖNDERDİ

Cemal Kapaklıkaya (Brüksel) :

Türkiye’de Kahramanmaraş ilinde 6 şubat 2023 tarihinde gece yarısı ve 13.37 sıralarında 7.6 ve 7.7 şiddetinde meydana gelen Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Gaziantep ,Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, de meydana gelen Asrın felaketi olan Deprem faciasında Belçikalılar ve Belçikada yaşayan Türkiye Vatandaşları yardım seferberliğine katıldılar. 

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de SAINT JOSSE  Rue merinos 1 salonuna getirilen binlerce koli özenle seçilip ayırt edilerek Türkiye’ye uçakla gönderilmek üzere Tır cinsi araça yüklendi.

Belçika’da yaşayan ve Deprem olan bölgede akrabaları olan Türkiye vatandaşları üzgün bir şekilde göz yaşları içinde getirdikleri  içlerinde Kışlık giysi, Bebek bezi, ve doğal afetlerde acil durumda kullanılması gereken malzemeleri hazırlayarak, Saint Jose Belediye Başkanı Fedaral Milletvekili Emir Kır’ın talimatları ile hazırlanan salon görevlilerine Türkiye ‘ye gönderilmesi için teslim ettiler.

Belçika halkı ile birlikte Yardım kolilerinin hazırlandığı  Saint Jose Belediye Başkanlığına gelen Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal yapılan yardım organizesinden duyduğu mutluluğu Belediye Başkanlığında bulunan Hatıra defterine yazdığı yazıda, 

‘’Ülkemizin Kahramanmaraş ilinde 6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi hepimizi derinden sarstı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Felaketin meydana geldiği ilk andan itibaren derhal harekete geçerek yardım elini uzatan başta Belçika Türk toplumu üyesi kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Keza gecikmeksizin sağlık ekiplerini Ülkemize gönderen ve şu anda İskenderun ilimizde bir sahra hastanesi kurmakta olan Belçika Hükümetine,

Vatandaşlarımızın yardım malzemelerini muntazam bir şekilde toplayıp  tasnif eden Saint jose Belediyesine,

Saint Jose Belediye Başkanı Fedaral Milletvekili Emir Kır’a

Ülkem ve Halkımız adına şükranlarımı sunuyorum dedi.

 

 

Haber Kaynak : CEMAL KAPAKLIKAYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER