© © 2024 S-B-E Ltd

Zeytinin faydaları

Zeytinin faydaları

instagram.com@bedenveruhdengesi

Sema Erol Anlatıyor : Zeytinin faydaları 

Göz sağlığının korur. Antioksidan deposudur. Sağlıklı kemik gelişimi sağlar. Kalp sağlığını destekler.Beyin sağlığını korur. Saç ve cilt sağlığını Korur. Sindirim sistemini sağlıklı çalıştırır. Zeytinyağının faydaları: Doğanın mucizesi zeytinyağı karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda cildi güzelleştirir, saç bakımına olumlu etkileriyle bilinir, diyabete iyi gelir, kan basıncını düzenler ve stresi azaltır.

Zeytin yaprağının faydaları : Hücreleri yeniler.Beyin hastalıklarına karşı koruyucudur.Kalp sağlığını korur.Ağrı kesici, kas gevşeticidir.Enfeksiyon giderici, bağırsak dostudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cevizin faydaları : Ceviz sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Cevizler, diğer yaygın sert kabuklu kuru yemişlerden, daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahiptir. İç cevizin etrafını saran zarda, E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler antioksidan özelliği sağlar. Ceviz, omega-3 yağı açısından da diğer kabuklu kuru yemişlerden önemli ölçüde daha yüksek değere sahiptir ve 1 porsiyon (yaklaşık 28 gram) başına 2,5 gram omega-3 sağlar. Cevizler kalorili olsa da, kilo vermekte etkili bir kuru yemiştir. Çalışmalar cevizin iştah kontrol etmede yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır.  Yumirtanın faydaları; Yüksek miktarda protein içerdiğinden kaslara çok faydalıdır.

Göz sağlığı için çok yararlıdır ve göz bozukluklarına fayda eder. Kalp sağlığını korur. Uzun süre tok tutar. #Sağlıklıyaşam #Kiloverme #Sağlıklıbeslenme #Zeytinyağı #Ceviz #Yumurta #zeytinyaprağı 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER