© © 2024 S-B-E Ltd

Yüksel Çilingir ve Sessiz Film

SESSİZ FİLM CANLI MÜZİK projemizin Brüksel galası 28 OCAK PAZAR günü AB - Ancienne Belgique’in muhteşem salonunda gerçekleşecek.

Bruxelles Korner

Kadir Duran 

BILETLER https://bit.ly/CinemaximiliaanAB

Köşe yazarımız Yüksel Çilingir’in de bir filminin yer aldığı Sessiz Film Canli Müzik Projesinin galası 28 Ocak 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yüksel Bey proje hakkında şunları söyledi: 

Heyecanlıyız… SESSİZ FİLM CANLI MÜZİK projemizin Brüksel galası 28 OCAK PAZAR günü AB - Ancienne Belgique’in muhteşem salonunda gerçekleşecek. 

Farklı geçmişlere ve kültürlere sahip yönetmenler olarak sosyo-sanatsal bir süreçle yedi sessiz filmde “yalnızlık” temasını ele aldık. Her yönetmenin bu kavrama kendi yorumunu katmasıyla ve harika bir ekip çalışması sonucunda sinemanın ilk günlerdeki ruhunu yansıtan yedi siyah beyaz kısa film ortaya çıktı. Benim yazıp yönettiğim ve sevgili Ülkü Dursun’un can verdiği ELLA da bunlardan birisi…

Yanı sıra, besteci Simon Ho ve Hannibal Saad liderliğinde farklı kültürlerden müzisyenler, Orta Doğu ve Batı enstrümanlarını harmanlayarak filmleri beyaz perde ve sahnede müzikle buluşturacak özgün bir eser yarattılar. 

Uzun soluklu bu çalışmanın sonunda Cinemaximiliaan yapımı eşsiz bir gösteri ortaya çıktı.

Biletler https://bit.ly/CinemaximiliaanAB

 

La première bruxelloise de CONCERT DE FILMS MUEAUX le 28 janvier à 19h. à l'Ancienne Belgique.

Une ode aux débuts du cinéma. 7 réalisateurs internationaux ont créé leurs propres interprétations sur le thème de la Solitude, sous la direction du scénario de Jaco Van Dormael et Sulaiman Addonia, Grâce à un grand travail d'équipe, cela a abouti à sept courts métrages muets en noir et blanc, tous produits au sein de la communauté Cinemaximiliaan. Voici un reportage vidéo sur le projet.

Accompagnés de musique live. Ces 7 films muets ont servi de base au duo musical bruxellois Simon Ho (Suisse) et Hannibal Saad (Liban, États-Unis) pour composer une interprétation musicale unique. Une rencontre diversifiée de 15 musiciens interprétera cette œuvre sur scène. Leurs instruments, sons et voix occidentaux et orientaux se rencontrent et emmènent le public dans un voyage d'une heure.

Le lien info/ticket: https://bit.ly/CinemaximiliaanAB

L'événement Facebook: https://fb.me/e/LdyekEee avec d'autres.

C'est dans la grande salle de l’AB, chez nous à Bruxelles! Faisons-en une soirée comble ensemble.

 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER