© © 2024 S-B-E Ltd

Yıllık gelir vergisi beyannamesi yapılmadığından yaklaşık 50.000 ceza kesildi

0

0

Bruxelles Korner 

Zehra Ozer

Belçika Federal Finansman Kamu hizmeti, mükelleflerin yıllık kişisel gelir vergisi beyannamelerini  içeriye sunmadıklarından dolayı dün tam 48 605 kişiye ceza kesti. Ceza tutarları 50 ile 1250 avro arasında değişiyor.  

2015 vergi yılı için vergi beyannamesini kağıt üzerinde yapanların en geç 30 Haziran a kadar, (elektronik beyanname)Tax -on-web üzerinden yapanların ise 15 Temmuz a kadar vakti vardı. Bunu yerine getirmeyenlere  Eylül ayında hatırlatma mektubu gönderildi ve onlara vergi beyannamelerini tamamlamaları için tekrar iki hafta bir zaman tanındı.

Dün Salı günü, Maliye Bakanlığı, bunca hatırlatmaya rağmen hala gelir vergisi beyanında bulunmayan insanlara kestiği para cezaların bir ilk kısmını kendilerine gönderdi. 2016 yılının başından itibaren cezaların bir diğer kısmı gönderilmeye devam edilecek. Ayrıca 10 ila 200 oranında vergi artışları ve/veya Finansman Kamu hizmeti çalışanından görevi icabı bir vergi değerlendirmesi  yapılabilinir.       

Maliye Bakanlığı farklı şekillerde insanların vergi iadesini tamamlamak için yardımcı olduğunu vurguladı. Böylece, basitleştirilmiş beyanname önerileri vardır, (elektronik beyanname)Tax -on-web var ve aynı zamanda insanlara vergi beyannamelerini yardımcı kurumlara doldurtma imkanı da sağlanıyor.       

2014 yılında, mükelleflerin yüzde 3.19 vergi beyannamesini  içeriye sunmadı. 2015 yılı için bu rakam henüz  bilinmemektedir.  

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER