© © 2024 S-B-E Ltd

Yılbaşı gecesinde Molenbeek'te polis ve itfaiye taşlandı, Haren polis merkezine kundaklama girişimi

Sint-Jans-Molenbeek belediyesinde dün gece bazı gençler, polis ve itfaiye teşkilatına taşlarla saldırdı. Üç aracın kaportasına ufak hasarlar verildi. Haren polis merkezine kundaklama girişiminde bulunuldu. Bu bilgiler bölge polisi tarafından doğrulandı.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Batı Brüksel bölgesine ait polis teşkilatının (Jette / Ganshoren / Koekelberg / Sint-Agatha-Berchem / Sint-Jans-Molenbeek) komiseri Johan Berckmans, Sint-Jans-Molenbeek'de dün gece saat 23:00 ile 02:00 arasında ayaklanmalar yaşandığını duyurdu.

Molenbeek'teki Leopold II caddesinde ve Zwarte Vijvers istasyonu yakınlarında otomobil lastiklerini ateşe veren bir grup genç,  olay yerine gelen polis ve itfaiye teşkilatına taşlarla saldırdı. Ayaklanma sırasında üç güvenlik teşkilat aracının kaportasına ufak hasarlar verildi. Bunun yanı sıra Batı İstasyonun'da park halinde duran bir otomobil ateşe verildi. Olayla ilgili şimdilik tutuklanan olmadı, ancak polis bir takım soruşturmalar başlattı.

Ayrıca, Brüksel’in Anderlecht belediyesinde de dün gece saat 2:00 sıralarında gergin anlar yaşandı. Victor Olivier caddesinde ve Miesse ve Jaurez sokağında bulunan bir otoparkta toplam dört araç ateşe verildi.  Ayrıca 25 kişi gözaltına alındı, ancak bu gözaltıların araçların kundaklanması ile bir ilgisi olmadığı açıklandı.  

Birçok kundaklamalar

Brüksel'in Haren beldesindeki Brüksel Başkent / Elsene polis merkezine kundaklama girişiminde bulunuldu. Brüksel polisi bu haberi doğruladı. Olayla ilgili iki şüpheli fail tutuklandı. Brüksel polisi dün gece toplamda 37 kişi tutukladı. Bunların 23’ü aşırı alkollü olmaktan ve çevreye rahatsızlık vermekten tutuklandı.

Haren beldesinin Verdun sokağında bulunan komiserlik binasının ön kapısında yaşanan kundaklama girişiminde, polisler vaktinde müdahale ederek ateşi söndürmeyi başardılar. Böylece bınaya verilen hasar sınırlı kaldı. İki şüpheli fail olay yerinde tutuklandı.

Bu, dün gece yaşanan tek kundaklama olayı değildir. Helihaven ve Anderlecht caddelerinde ve Vandenbrande sokağında olmak üzere park halinde duran dört araç da ateşe verildi. Bunun yanı sıra, vandallar Model mahallesindeki çocuk oyun alanında bulunan çöp torbalarını ve Prins Leopold meydanında bulunan kamuya ait sokak mobilyalarını ateşe verdiler.

Dün gece Moeskroen itfaiye teşkilatına da vandallar tarafından ateşe verilen otomobillere müdahale etmeleri için üç kez çağrı geldi. Araçlar tamamen yandı. Moeskroen bölge polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Saldırgan sarhoşluk suçu

Polis sözcüsü Ilse Van De Keere, "Güvenlik teşkilatımız dün gece on dört adli tutuklama gerçekleştirdi" dedi. Dört kişi savcı karşısına çıkarıldı. Ayrıca, aşırı alkollü olup çevreye rahatsızlık vermekten toplamda 23 kişi tutuklandı. "

Polis duyurusuna göre, Yeni Yıl kutlaması dolayısyla Heysel meydanında düzenlenen havai fişek gösterisinde  45 bin izleyici bulundu ve etkinlik olaysız geçti.  Grote Markt meydanı insanlarla dolup taşmasıyla gece yarısı civarında girişleri geçici olarak kapatıldı. Meydanda o anda  yaklaşık 10.000 kişi bulunuyordu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER