© © 2024 S-B-E Ltd

Veli Yüksel Hatay’da deprem bölgesinde

Veli Yüksel Hatay’da deprem bölgesinde

Veli Yüksel Hatay’da deprem bölgesinde

 

Gent Meclis Üyesi Veli Yüksel asrın felaketi diye nitelendirilen deprem bölgesini ziyaret etti. 

Hatay’da depremzedeler için kurulan çadır be konteyner kentlerde incelemelerde bulunan ve depremzedelerle konuşan Yüksel ‘Depremzedelerin açıkta kalmadıklarını görmek bizi memnun etti. Çadırlardan konteyner kentlere de tahliyenin başlatıldığını gördük. Yaraların sarılması uzun zaman alacak. Ancak devlet kurumlarının yanısıra farklı belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırsever vatandaşların yardım elini uzatmasını görmek çok umut verici. Bu zor günlerimizde herkes elini taşın altına koymalıdır çünkü bu yaraları ancak birlikte saracağız.” dedi.

Bu yaraları birlikte saracağız

Hatay’ın farklı ilçelerini gezen Veli Yüksel enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini gözlemlediğini aktardı. “Hatay’ın her caddesinde, sokağında ve mahallesinde yıkım ve tahribatı görmek mümkün. Caddelerdeki boş alanlar ve yıkılmayı bekleyen binalar be apartmanlar, binaların perdeleri ve mutfak eşyaları burada hayatın 6 şubatta durduğunun acı kanıtı maalesef. Yetkililer enkaz kaldırma çalışmalarının daha uzun bir süre devam edebileceğini söylediler.” Yüksel Hatay’fa Afad koordinasyon merkezini de ziyaret etti.

Gönüllülere ne kadar teşekkür etsek azdır

Yüksel aşevlerinde verilen hizmetlerden çok etkilendiğini aktardı. Odabaşı mahallesinde duyarlı vatandaşların kurduğu Aşhanede Veli Yüksel’in gönüllülere yardım etmesi ve onlarla samimi sohbeti dikkat çekti. “Gönüllü çalışan arkadaşları kutluyorum. Erdem kardeşimiz her gün 2 bin depremzedeye 2-3 öğün sıcak yemek çıkartıyor. Depremin olduğu hafta İstanbul’dan gelip hala evine dönemeyen bu arkadaşları yürekten kutluyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Deprem bölgesine yardımların devam etmesi gerekiyor, dayanışma seferberliğinin sekteye uğramaması gerekmektedir. ” dedi.

Bölgenin tekrar kalkınması şart

Depremden sonra Hatay’ın da depremden etkilenen diğer iller gibi Türkiye nin farklı bölgelerine göç verdi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hikmet ÇinÇin ile biraraya gelen Yüksel hayatın normale dönüştürülmesi için nelerin yapılacağını konuştu. “Deprem bölgesinin tekrar kalkınması şart. Bunun için ekonomimin canlanması, tarımın güçlendirilmesi ve bölgeye teşviklerin artırılması gibi önlemlerle vatandaşlara iş, aş ve gelecek sunulmasını önemli buluyorum”, dedi.

Yüksel 4 günlük ziyaretin sonunda Hatay Kırıkhan’da hala faaliyet gösteren Belçika sahra hastanesini de ziyarette bulundu. “Doktorlar her gün 70-80 depremzedenin tedavi için sahra hastanesine başvurduğunu aktardılar. Sahra hastanesi bir ay önce Belçika devleti tarafından Türkiye’ye hibe edildi. Başhekim İsmail Zeki Tekiş  bu destek için  Belçika halkına ve makamlarına teşekkür etti.”

diyerek sözlerini tamamladı.

Gent Meclis Üyesi Veli Yüksel beraberinde götürdüğü yardımları da depremzedelere ulaştırdı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER