© © 2024 S-B-E Ltd

Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılık ile Mücadele

Belçika,Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genk,Winterslag Fatih Camii lokalinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, Genk UİD Şubesinin düzenlemiş olduğu Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılık ile Mücadele konulu seminer büyük bir ilgi gördü.

 

Belçika,Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genk,Winterslag Fatih Camii lokalinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, Genk UİD Şubesinin düzenlemiş olduğu Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılık ile Mücadele konulu seminer büyük bir ilgi gördü.

Panelde Psikolog Çiğdem Öztürk,Dr.Safiye Dursun, Belçika Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genk Şube Başkan'ı Fikriye Ayrancı Keper, UİD Belçika Genel Sekreteri Enes Çimen ve Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılık ile Mücadele hakkında birer konuşma yaptılar.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan; “Çocuklarınızı spora teşvik edin,Toplumu her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmak,Uyuşturucu ve madde bağımlılığı başta olmak üzere, uyuşturucu maddelerin üretimini, teminini ve uluslararası boyutta ticaretini kolaylaştırdığını görüyoruz. Uyuşturucu, toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle genç kuşakları esir alan çok katmanlı, çok boyutlu bir sorun haline dönüştü. Bireyin ruh ve beden sağlığında açtığı derin yaralar yanında, toplum bünyesinde de tahribatlara neden olan uyuşturucu kullanımına bağlı asayiş sorunları, ekonomik ve sosyal sıkıntılar da artıyor.

Ancak, bir tek evladımızın dahi uyuşturucu batağına düşmesi bizim için kabul edilemez. Geleceğimizin teminatı, istikbalimizin umudu olan evlatlarımızı bu tür tehditler karşısında korumak en öncelikli vazifesidir.

Milletin el ele vermesi, tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor. Hazırlanmasında emeği geçenleri tekrar tebrik ediyor, bu çalışmanın ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmasını diliyorum ” dedi. Seminere Psikolog Çiğdem Öztürk,Dr.Safiye Dursun, Belçika Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genk Şube Başkan'ı Fikriye Ayrancı Keper, UİD Belçika Genel Sekreteri Enes Çimen, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Genk Belediye Başkan yardımcısı Kurtal Yilmaz, Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül,Belçika UİD Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit,Fatih Camii Derneği Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belçika,Bruxelles Korner basını Kadir Duran ve Cemal kapaklıkaya, gecenin unutulmaz fotoğraflarını ve videosunu kayıt aldılar.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genk Şubesi tüm birimleriyle programın gerçekleşmesi için büyük bir öz veri ile çalışıp, birliğin beraberliğin gücünü göstermiş oldular. Seminer sonunda sorular cevaplandı ve günün anısına çektirdikleri fotoğraf karesi ile son buldu.

 

Kadir Duran

Cemal Kapaklikaya

Nedim Kocaslan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER