© © 2024 S-B-E Ltd

Uçan araba

Uçan arabalar Japonya'da 2025'ten itibaren havalanmaya başlayabilir.

Bruxelles Korner

David Manfredini - Kadir Duran

Uçan araba

Japonya'da ilk uçan araba sertifikalandı

Uçan arabalar Japonya'da 2025'ten itibaren havalanmaya başlayabilir.

eVTOL ilk uçan Elektrikli araçı pazara ilk getiren olmak için savaşıyor.

Japon SkyDrive şirketi bu yarışı kazanabilir ve uçan arabasını dolaşıma başlatan ilk olabilir. SkyDrive, Japonya'daki eVTOL uçan arabaları için 2025'ten itibaren bunları pazarlamasına izin verecek ilk güvenlik sertifikasını aldı.

Sertifika Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT) tarafından verildi.

Bugüne kadar, bu onay Japonya'da ilk kez uçan bir arabaya verildi.

Küçük bir uçan araba

SkyDrive'ın eVTOL elektrikli uçan arabanın "SD-03" adı aldı . Ağustos 2020'de bir pilotla uçuş gösterisini başarıyla gerçekleştirdi.

SD-03'ün sadece bir koltuğu var. Dört rotorlu bir düzende sekiz pervane tarafından destekleniyor ve bu da onu büyük bir insanlı drone gibi gösteriyor. Sadece yaklaşık 10 dakikalık uçuş süresine sahip ve maksimum hızı 48 km / s'dir.

Bu güvenlik sertifikası ile SkyDrive, araçlarını 2025 yılına kadar uçan taksi hizmeti olarak sunmayı bekliyor ancak şirket işin bitmediğini söylüyor. Aracın piyasaya sürülmesinden önce daha fazla geliştirilmesi gerekiyor: “Tamamen güvenli ve güvenilir bir uçan otomobilin geliştirilmesini tamamlamak için hükümet ve MLIT ile yakın ortaklık içinde çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğinde ve 4 metre uzunluğunda dünyanın en küçük uçan araba modelini geliştirmektir. "

Sonuçta şirket, eVTOL ile 64 km/s hıza ve 30 dakikalık uçuş süresine ulaşmak istiyor. Aynı zamanda iki kişilik bir iş modelini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER