© © 2024 S-B-E Ltd

Toblerone çikolatasının logosu çeşitli tartışmalara yol açıyor.

TOBLERONE LOGOSUNUN SIRRI NE?

Bruxelles Korner

Kadir Duran

TOBLERONE LOGOSUNUN SIRRI NE?

Toblerone çikolatasının logosu çeşitli tartışmalara yol açıyor.

Hepimiz Ünlü İsviçre Çikolatası Toblerone’yi görmüşüzdür. Toblerone çikolatası, her uçak seyahatinde, havaalanında, Tax Free Shoplarında her zaman satılır. Üçgen şekilli, bal ve badem nugasından yapılan bu çikolata, eşsiz lezzetiyle çok popülerdir.

Peki, bu çikolatanın ambalajında yer alan logoya hiç baktınız mı? Ne anlama geldiğini hiç düşündünüz mü? Gözlerinizi kapatıp ambalajı hafızanıza getirin. Ne görüyorsunuz?

Logoya baktığımızda kimi farklı nesne, canlı ya da kişiler aklımıza geliyor fakat bir nesne, canlı ya da kişiyle tam bir benzerlik bulamıyoruz. Logodaki bu şekil, mimi için genç bir adam, kimi içinse bir hayvanı andırıyor. 

Twitter'da bir anne, markanın ilk bakışta İsviçre'nin simgesi olan dağı çağrıştıran logosunu inceledi ama bu kadın için logodaki şekil başka bir şeyi imgeliyordu. Ambalajına bakarken Toblerone çikolatasının bir parçasını tadarken bu küçük detayı kendisine gösteren oğluydu.

Anne Twitter'da şunları paylaştı: "Oğlum bugün ilk Toblerone çikolatasını yedi ve ‘Neden ayı?’ diye sordu. Oğluma ‘Hangi ayı?’ diyerek soruyla yanıt verdim. Bu ayıyı daha önce hiç fark etmemiştim. 20 yılı aşkın süredir Toblerone yiyorum.”  

Bu, sadece bir dağ değil

Çocuğun gerçekten çok iyi bir gözü var çünkü logoda sadece çikolata kutusunun üzerine basılmış bir dağ yok, ayakta duran bir ayı da var.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER