© © 2024 S-B-E Ltd

Sevgi' liler günü

Sevgi' liler günü

BRUXELLES KORNER

SERAP YENICI

Sevgi' liler günü


Bugün çok farklı bir sevgi'liler günü ..

 


Sevgisi önemli sadece sevgilisi değil..
Bir çok sevginin toprağa gömüldüğü bir çok  sevilenin toprak altında kaldığı insanların sevdikleriyle sinandigi bir sınav günü bugün
O sevdikleriyle vedalaşanların yerine empati yapmamız gereken bir gün 
Bunu yapmaya bile dayanamadığınız  ve o yaşanan acıya içten içe katlanamadıgımız ve esas yaşayanları asla anlayamayacağımız bir gün

Sevmek çok özel bir duygu..
İnsana hayvana doğaya .. Bazen kendini de ikinci plana alabilerek mücadele edebilmeyi içeren bir savas hali empatiyle karşı tarafın hissettiği her duyguyu kendinde hissedebilme ve elinden geldiğinde çözüm bulmaya çalışma  hali  sevgi..
Biz bunu geçen senelerde orman yangınlarında kendini alevlere atan insanlarda görmüştük .
Şimdi de  yaşadığımız ama hala, uyanmak istediğimiz deprem kabusu sonrasında görüyoruz.
O kendini unutmuş canla başla enkaz başında saatlerdir uyumadan bir sese ,bir nefes alana cana ulaşmak için  mücadele verenlerin hepsinde yaşıyoruz  o sevgiyi..
O enkaz başından ayrılmadan sevdiklerine bağıran anne, baba, kardeşler ,çocuklar,akrabalar,komşularda  görüyoruz  o sevgiyi ..
Ve enkaz altında can veren kızının hala elini tutan ve asla bırakamayan  baba da görüyoruz o sevgiyi ..
İşte bu gerçek sevgi 

Sevgililer  günu diye tasarlanan kapitalist sistemin sermayesine katkı icin tasarlanan, sevgililer gününde sevgiyi bize en güzel anlatan günleri yaşıyoruz. 
Sizi zor anında asla yalnız bırakmayacak,zor zamanda ben varım diyecek bunu hissettirebilecek,sizin üzüntü korku ve sıkıntınızı sizin gibi hissedebilecek ve size bir şey olduğunda sonuna dek o eli bırakmayacak kişiler için üzülün,  onlar için mücadele edin  bu hayatta ..
Çünkü her şey tıpkı bu kabusta yaşanan gibi 15 20 sn de yerle bir olabilen bir binanın  içinde bilinmez bir sona  sürüklenmek gibi , bir anda canınız olan kişiye çaresizce veda edebiliyorsunuz..


Anlar önemli anları yakalayabilmek yaşanan anları hissedebilmek ve hissettirebilmek  ve gördüğümüz yaşadığımız  gibi sevmeyi bilmek sevdiğini  hissettirmek  çok özel.bir duygu..
Hayatımızda bizden ne olursa olsun,  son ana dek vazgecmeyecek  o eli bırakmayacak sevgiler olsun.

SERAP YENICI

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER