© © 2024 S-B-E Ltd

Seçmenlere sizi tanıtmak isteriz Remzi Kazmaz kimdir?

Seçmenlere sizi tanıtmak isteriz Remzi Kazmaz kimdir?

Seçmenlere sizi tanıtmak isteriz Remzi Kazmaz kimdir?


Rize 1954 doğumlu evli 3 çocuk babası istanbul üniversitesi hukuk fakültesi mezunu olup 40 yılı aşkındır avukatlık yapmaktayım. Aynı zamanda ara bulucuyum.Siyasete gençlik kollarından başladım Chp'de Ecevit döneminde sonra Shp Avcılar ilçe başkanlığı daha avcılar chp yönetimde  görev aldım.uzun sure  kent konseyi  başkanlığı  yaptım. Depremden sonra Bodrum'a taşındım 25 yılı aşkın süredir Bodrum'da yaşıyorum. Geçen dönem Rize 1 sira  milletvekili  adayı oldum .Çok az bir oyla kaybettim Bu yıl  Mugla dan aday adayıyım


Uzun yıllar bir çok konuda şahsi olarak da hak hukuk savaşı verdiniz, hem tarihimize hem çevreye sahip çıktınız haksızın yanından gönüllü olarak yer aldınız .Bu çalışmalar hangi alanlardaydı.

Hak hukuk adalet konusunda avukatlığa başladığım andan itibaren mücadele yapıyorum. Önce 1999 depreminde hayatını  kaybedenlerin gönüllü avukatı oldum.Daha sonra 1995 tarihinde gazi mahallesinde meydana gelen 23 kişinin ölümünun sonucunda açılan davalarda 28  yıl gönüllü avukatlığını yaptım İstanbul dan Trabzon a sürgün edilen bu Gazi davası 28 yıl sonra bu dava 8 yıl sonra bitti 2 agir ceza aldı bu adil hır sonuç değildi bu sebeple Avrupa İnsan hakları mahkemesine gittik ve orada davamızı kazandık. Bir Hukukçu olarak  görevimle hukuk  devletinin inşaat suresine bir tuğla koyabilirsen ne mutlu bana
Bunun yanısira toplumsal davalara daha çok baktım. Ama daha çok sanat  spor ve siyaset alanında uğraşlarım oldu .Yazarım ve yönetmenim.Turkiye  Futbol federasyonunda uzun yıllar  disiplin kurulu as başkanlığı yaptım Çaykur ve Rizespor'un yöneticiliğini ve avukatlığını  yaptım. Şike döneminde Fenerbahçenin de avukatlığını yaptım  Bu vesileyle beraber sanatta sporda siyasette hukukta ve çevre davalari ile.ilgili yaşantımın yarım asırını bu uğraşlarım kapsadığı ve hala da yapmaya devam ediyorum. Çünkü  ben bir  dava inanç adamıyım .Bu mücadelemi de son nefesime kadar yapmayı düşünüyorum.
Hele ki paraya hiç ihtiyacım yok .O nedenle sadece vatana millete halka topluma dogaya karşı olan vefa borcumu ödemek için Türkiye büyük millet meclisine gitmek istiyorum.

BAŞKA BİR GELECEK MÜMKÜN
Kapitalizmin acımasız ve sorumsuz tüketim sevdası yüzünden Doğa ve Ekosistem hızla yok oluyor. Enerji üretimi altında kullanılan kömür, petrol  atmosferdeki sera gazını arttırarak küresel iklim değişikliği ile dünyamızı yaşanmaz kılıyor.
Suyun bir meta haline getirip ticaretleştiren sistem içme ve yeraltı kaynaklarımızı tüketiyor, kirletiyor yada ticaretleştiriyor. Doğa bizim evimiz. Bütün canlılarla uyum içinde ortak bir yaşantımız var. Biz onu koruyor oda bizi bir ana şevkatiyle kucaklıyor. Doğamızı koruyan ve onu güvenceye alabilecek ne AY mız nede uluslararası uygulanabilir sözleşmelere sahibiz. 
Vahşi kapitalizmin sorumsuzca yağtığı Çevr-Doğa katliamı sonucu dünyamızda son yıllarda başlayan Kürsel İklim Krizi artık tüm canlılar üzerinde etkili oluyor.
Hava Toprak Su kirleniyor tükeniyor yangınlar, sel felaketleri depremler yaşanıyor.  Kuraklık çölleşme dünyanın her yerinde baş gösteriyor.
Dünya çevre ve iklime yönelik büyük bir tehlikenin altındadır. Ancak kararlı bir şekilde harekete geçmek için henüz çok geç değil. Başka bir gelecek mümkün 
Önce doğayı tanımalıyız sevmeliyiz korumalıyız. Doğayı sömüren insanoğlu bu konuda taraf değiştirerek doğanın yanında yer almalı.
Son yıllarda özellikle avrupada değişen çevre politikaları ile doğaya karşı yapılan saygılı dokunuşlarla olumlu sonuçlar alınmış daha temiz havaya suya ve toprağa kavuşmuştur.
Kentsel atıklar büyük bir kısmı geri dönüştürüldükte denizler ormanlar tarım arazileri koruma altına alınmakta sera gazı salınımını azaltılmaktadır. 
Yenilenebilir enerji kullanımı arttırılarak tüketim ve üretim sistemleri daha insanca ve doğaya uyumlu hale getirilmekte.
Tüketim alışkanlıklarımızı ve tercihlerimizi değiştirmek zor olabilir. Ama sürdürülebilir bir gelecek ,nşa etmek ve gelecek kuşaklarada yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak insanlara alışkanlıklarını bırakmalı. Devlet bu konuları AY güvenceye alırken kirliliğe neden olan teknolojiye ve uygulamaları  yasa ve yönetmelikleri sonlandırılmalı yasaklanmalı mevcut uygulamaları durdurmalıdır. Diğer tariflede sürdürülebilinir alternatif ve değişimden etkilenen toplulukların desteklenmesi gerekir. 
Kısaca gerçek yaşantımızda alışkanlık ve davranışlarımızı gerekirse yeni çağdaş toplumun gereksinimlerini kabul etmek ve hayata geçirmek ilk başlarken zor gelebilir. Ama tüm bunları insanoğlu  ve gelecek kuşaklar için yapma konusunda kararlılığı ve fedakarlığımız tarihi bir sorumluluğun gereğidir.
İşte bu sorumluluğum gereği Doğa ve Ekoloji mücadelemi artık TBMM çatısı altında öncelikle AY ve Yasalar çerçevesinde Doğa nın lehine yapacağımız yasal düzenlemelerle evimizi yaşam alanlarımızı güvenceye alacacağız 
Daha sonra tüm Dünya ülkeleriyle Uluslararası sözleşmelere uygulama alanı açarak öncelikle SERA GAZI salınımını aza indireceğiz
Ben Hazırım

Av Remzi KAZMAZ
Muğla Mv AAdayı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER