© © 2024 S-B-E Ltd

SCHAERBEEK BELEDİYESİ’NDE MİCHEL DE HERDE SKANDALI

SCHAERBEEK BELEDİYESİ’NDE MİCHEL DE HERDE SKANDALI

Bruxelles Korner 

Kadir Duran

 

SCHAERBEEK BELEDİYESİ’NDE MİCHEL DE HERDE SKANDALI

Schaerbeek Belediyesi, Fransızca Konuşan Bütçe ve Eğitim Belediye Meclisi Üyesi Michel De Herde’nin cinsiyetçilik ve cinsel istismar gerçekleştirdiği iddialarıyla sarsılıyor.

 

Defi partisine büyük darbe, Michel De Herde’nin yargılanmasından geldi.

Defi Partisi’nden Schaerbeek Belediyesi’nin Fransızca Konuşan Bütçe ve Eğitim Belediye Meclisi Üyesi Michel De Herde, gelen şikâyetler üzerine Brüksel savcılığı tarafından suçlanıyor.

İlk şikâyet Ecolo’dan Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sihame Haddioui tarafından yapıldı. Şikayet De Herde’nin uygunsuz saldırı ve cinsiyetçilik yaptığıyla ilgiliydi.

İkinci şikâyet ise bir kadının De Herde’nin reşit olmayan birini ahlaksızlığa teşvik etme ve tecavüz eylemine kalkışmasına yönelikti.

Kolejin kararı bekleniyor

Schaerbeek Belediyesi De Herde hakkında iki şikâyet bulunduğunu doğruladı.

Defi Partisi’nden olan Schaerbeek Belediye Başkanı Cécile Jodogne de hafta başında De Herde'nin ofisinde arama yapmak üzere bir soruşturma yargıcının bulunduğunu teyit etmişti.

Schaerbeek Belediye Koleji, kamuoyunu sarsan bu olayı görüşmek üzere perşembe günü toplanacak ve De Herde hakkındaki kararını açıklayacak.

Savcılık iddianamesinin ardından Kolej’in De Herde’nin belediye meclis üyeliği yetkilerinin geri alınmasına karar vermesi bekleniyor.

Şikayetçi olan Sihame Haddioui'nin partisi Ecolo, Schaerbeek Koleji’nden De Herde'yi en kısa zamanda emekliye ayırmasını istiyor.

Defi’den açıklama

Defi partisinden yapılan açıklamada ise “şikayetlerin çok ciddiye alındığı” vurgulanırken 23 Kasım'da De Herde'nin dinleneceği duyuruldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER