© © 2024 S-B-E Ltd

SCHAERBEEK BELEDİYE YÖNETİMİ SALLANIYOR

SCHAERBEEK BELEDİYE YÖNETİMİ SALLANIYOR

Bruxelles Korner

Kadir Duran

 

SCHAERBEEK BELEDİYE YÖNETİMİ SALLANIYOR

Schaerbeek Belediye Yönetimi’nin park yerleriyle ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğü düzenlemede ısrar etmesi muhalefet partilerinin meclisten çekilmesine yol açtı.

Brüksel Bölgesi belediyelerinden Schaerbeek Belediyesi’nde yönetim krizi yaşanıyor.

Schaerbeek Belediye Yönetimi’nin park yerleriyle ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğü düzenleme muhalefet tarafından bir kez daha reddedildi.

Belediye meclisini oluşturan Sosyalist Parti (PS), Belçika İşçi Partisi (PTB), Adanmış Olanlar (Les Engages) ve Liberal Parti (MR) temsilcileri, ortak açıklama yaparak meclisten çekildi.  

18 Ocak’ta gerçekleştirilen belediye meclis oturumunda, muhalefetin düzenlemeye karşı çıkması belediye yönetimini çok zor durumda bırakmıştı. 

Muhalefet, belediye park oranını artırmayı öngören planda, hareketlilik ve park etmeyle ilgili konulara itiraz etmişti.

Belediye yönetiminin, 15 Şubat tarihinde yapılan meclis oturumunda, aynı düzenlemeyi geçirmeye çalışması, belediyenin 300 milyon euro civarındaki 2023 bütçesinin onaylanmasını da engelledi.

“Halka rağmen siyaset yapılamaz”

Bir yılı aşkın bir süre boyunca Schaerbeek Belediye Yönetimi, belediye meclisini toplayabilecek çoğunluğa sahip olmayacak.

Belediye meclisindeki muhalif partiler, bir sonraki meclisin başlatılması için üçüncü bir çağrı bekliyor.

Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Emel Köse konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Öncelikle ülkemize geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gece, Schaerbeek Belediye Yönetimi, park yerleriyle ilgili maddeyi daha önce birçok kez reddedilmesine rağmen tekrar gündeme getirmek istedi. Muhalefet olarak tepkimizi ortaya koyarak belediye meclisi toplantısını boykot edip terk ettik. İtirazlarımız ve tepkimiz sonucu daha önce de olduğu gibi çoğunluğu yine sağlayamadılar. Halka rağmen siyaset yapılamayacağını tekrar gösterdik."

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER