© © 2024 S-B-E Ltd

Sam Amca Brüksel'e geliyor

"Covid krizi sırasında Belçika'da milyoner sayısı keskin bir şekilde arttı"

Sam Amca Brüksel'e geliyor

Yeni Zenginler Brüksel'i feth edecekler

"Covid krizi sırasında Belçika'da milyoner sayısı keskin bir şekilde arttı"

Lüks gayrimenkul konusunda uzmanlaşmış acenteler aradında Coldwell Banker, 1906'da Amerika Birleşik Devletleri'nde kuruldu, 2000'lerin başında uluslararasılaştı, 2011'de Fransa'ya şube açtı ve on yıl içinde, yaklaşık 3.000 ofisten kırkını açtı.

Geçen yıl, Coldwell Banker Lüksemburg'a açıldı. Şimdi, yıl sonuna kadar Belçika'yı hedefliyor.

"Lüks gayrimenkul konusunda uzmanlaşmış acenteler Coldwell Banker, yıl sonuna kadar Belçika'da kurulmayı hedefliyor"

Belçika'da daha önce başka uluslararası ağlar kuruldu - Sotheby's, Barnes, Émile Garcin…

Belçika pazarı çok daralmıyor mu?

Credit Suisse'in araştırmasına göre Covid döneminin ardından milyoner sayısında en fazla artışın görüldüğü ülkelerden biri.

Daha sonra Belçikalı müşteriler en çok Fransa'nın güneyinde, İtalya ve İspanya'da alışveriş yapanlar arasında yer alıyor.

Brexit ve bir dizi şirket merkezinin uluslararası hale getirilmesi bağlamında, Avrupa ajansları ve müşterileri ile Belçika arasında gerçek bir bağlantı var.

Brüksel, büyük metropollerdekinden çok daha uygun fiyatlarla yüksek kaliteli gayrimenkuller, çok güzel konaklar ile gurur duymaktadır.

Şehrin göbeğinde, Avrupa'nın merkezindeyken ve Londra, Paris, Frankfurt veya Amsterdam'a çok hızlı bir şekilde taşınmak imkanı olan, gerçek bahçeli güzel bir eve sahip olabilirsiniz.

Sağlık krizini takiben piyasa patlamasından bu yana, Brüksel'de fiyatlar yükseldi ... ama diğer başkentlere kıyaslanırsa çok altında.

Brüksel'de üst pazara çıkarsak 5.000 euro/m²'ye kadar çıkabiliyoruz. Fransız şehirlerine kıyasla neredeyse yarı fiyatına.

Ortalama olarak 2016 yılında 3.300 Euro/m² iken şu anda 3.318 Euro/m² seviyesinde.

Aynı dönemde, Paris'te 2016 yılında hala ortalama olarak 8.200 Euro/m² seviyesindeydi ve şimdi 11.000 Euro'nun üzerine çıktı.

Bu yeni Brüksel meraklılarının profili nedir?

Birçoğu genç. Araştırmalarımıza göre, "Millennials" mümkün olduğunca çabuk gayrimenkule girmek istiyor. Ve bütçeleri önceki nesle göre daha yüksek. Start-up'ların, by-out'ların güçlü gelişimi sayesinde, milyoner Millennials'ın gayrimenkul varlıklarına baktığımızda, adet olarak 3-3,5 civarındayız. Boomers nesli 2-2.5 du.

Millennials'ın emlak iştahını karakterize eden nedir?

Çok hareketli, göçebedirler. Ve hiper bağlantılı. Ayrıca, imaj açısından düşünmezler. Yani bir malı, onlardan önce ebeveynlerinin yaptığı gibi, bu satın almanın topluma verdiği mesaj için değil, onu kullanma zevki için satın alırlar. Dolayısıyla geniş alanlara, spor salonları ve dinlenme odaları (sinema vb.) gibi ekipmanlara ve tabii ki bir çalışma alanına öncelik vereceklerdir. Durumla karşılaştırıldığında, onlar da ebeveynlerinden biraz daha maceracı ve kaşifler. Brüksel'de Saint-Gilles'e ya da Forest'a kadar uzanır

KADIR DURAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER