© © 2024 S-B-E Ltd

Nedim Koçaslan Kimdir?

Nedim Koçaslan Kimdir?

Bruxelles Korner 

Kadir Duran


Biyografi 

Nedim Koçaslan Kimdir?

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon başkanı

 

 

Koçaslan Ailesi'nin  Efsanevî bir yiğitlik şahsiyeti olan dedesi Koçalluğun Hüseyin'in ikinci oğlu

Hacı Hafız Ömer Koçaslan´dan olan  ikinci oğlu ,Nedim Koçaslan bu Evde dünyaya gelmiştir.

Aslen Trabzonlu olan Nedim Koçaslan 30 Mart 1962'de Trabzon-Araklı-Değirmencik (Ağnas) Köyü Başmahalle'de doğdu. 

1970  yılında Değirmencik (Ağnas) İlkokulun´da, 1975  yılı  Belçika Orta Okulu´da, 1978  yılından

1981 yılına kadar okuma sonucunda Belçika Lise Mechanika bölümünden mezun oldu.  

1982

1981´de Belçika'nın en doğusunda bulunan Maasmechelen belediyesi sınırları içerde Eisden Maden ocağı  olarak  10 yıl görev yaptı .

1987´de Maden ocaklarının kapanması ile birlikte erken emekli olan vatandaşlarımızdan birisidir.

Türkiye Cumhuriyeti ve Belçika uyruklu çifte vatandaşı olan Nedim Koçaslan ve eşi  iki çocuklu bir ailedir, bir kiz bir erkek evlat  sahibi çifti, üç de torun sahibidir.

 

1995-2010 Uydu Dünyası olarak İş hayatında aktif  rol oynayan Nedim Koçaslan .

2007´de Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giderek  Hac görevini yerine getirmiştir.

2000´den bu yana Çeşitli Derneklerde Başkan ve Başkan yardimcisi olarak aktif  rol alan Nedim Koçaslan (Avrupa Trabzon-Araklı Değirmencik Köyü (Ağnas -2008) Başmahalle Derneği ,Belçika Maasmechelen Tevhid Camii Tevhidspor Bşk, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı vb,ceşt ,vsyr  gibi.) Gönüllü elçi olarak  Avrupa ve Belçika'da Başkanlık  görevi yapmaktadır.

 

2014 ´de Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun başına getirildi.

2014´den bugüne kadar Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanlığını üstlenerek

amme hizmeti yapmaktadır.  

2014 ´de Belçika’daki Spor Kulüpleri ve Gençlere Yönelik Kültürel Faaliyetlerde bulunan aktif 

Sivil Toplum Kuruluşlarinin Yöneticileriyle buluşan Gençlik ve Spor Bakanısayin Akif Çagatay Kiliç´ Brüksel temaslarinda bulundu ve Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu tarafindan Gençlik ve Spor Bakanı Akif  Çagatay Kiliç’a üzerinde kendi portresi ve Btskf Logosu,Türk-Belçika bayraklari,

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığ Logolari,yer alan tabloyu ,Btskf  Asbaşkanı Nedim Koçaslan hediye etti.

2015 ´de AB ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika Brüksel’e gelen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile  Belçika Brüksel Buluşması’na”,Square Kültür ve Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğine katıldı ve Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkani Nedim Koçaslan ile bir araya geldi.

2015´de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Belçika’ Hasselt’te bulunan Ethias Arena’da binlerce gurbetçi ile buluştu.Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkani Nedim Koçaslan Btskf´nın Milli Formasini, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti.

2015´de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu,resmi temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Belçika Brüksel Başkonsolosluğunda  “Amacımız yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak, onların yanında olmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin onların yanında olduğunu hissettirmek” için  sivil örgüt temsilcileri  ile buluştu.

Sembolik  olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkani Nedim Koçaslan Btskf´nin Milli Formasını,Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’a hediye etti.

2015 ´de Belçika’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği'nin yenilenen Kançılarya binasının açılış törenine katıldı.

Davetliler arasinda Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan bulundu. 

2015 ´de Avrupa Birliği ile bir dizi temaslarda bulunmak üzere Belçika’ya gelen AB Bakanı Baş Müzakereci Volkan Bozkır AB ile temaslarının ardından, Belçika’nın Limburg bölgesinde vatandaşlarla buluştu. Davetliler arasinda Belçika Türk Spor Ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan bulundu. 

 

2016´de Avrupa Birliğinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ilk olarak başkent Brüksel’de Avrupa Türk Demokratlar Birliği(UETD) merkezinde Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile bir araya geldi.  Belçika Türk Spor Ve Kültür Federasyonu  Asbaşkanı, Nedim Koçaslan´da yerini alarak  Btskf´nin çalışmalarını anlattı  ve projesi hakkında bilgi verdi .

2016´da Avrupa Türk Sporunda bir ilke daha imza attik.

Avrupa Türk Spor Kulüpler Birliği  kisa adı UTSCE  Union of  Turkish Sport Clubs in Europe´un uzun süredir yaptığı çalışmalarını tamamlayan Avrupa Türk Spor Kulüpler Birliğini  gerçekleştirdi.

 

2016 ´de Avrupa Türk Spor Kulüpler Birliği beraberindeki Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu ile Hollanda Türk Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri İstanbul Levent'deki Türkiye Futbol Federasyonuna adeta çıkartma yaptı.

 

Biz yurtdışında yaşayan Türk Gençlerine yönelik sportif faaliyetlerde bulunan ve Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu’na üye olan spor kulüpleri ve spor derneklerinin temsilcileri olarak çalışmalarımız hakkında zatı alinize kurumumuz hakkında bilgi vermek ve özellikle üst düzey faaliyetlerimizde sizlerin göıüş ve önerilerinizi almak üzere sizleri ziyarete geldik.

 

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu ve Avrupa’daki Türk spor kulüpleri adına Görüşme konusu üzerinde fikir alış verişinde bulunmak için Avrupa Türk Spor Kulüpler Birliği adına söz alan Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan,şunları ifade etti.

TFF Yönetim Kurulunun alacağı kararlar doğrultusunda bizler için yapacağınız maddi ve manevi yardımlar hususunda sizlere şimdiden teşekkürlerimizi arz ediyoruz. 

 

2017´de Karadeniz’i hep birlikte keşfedelim,adını taşıyarak Türk kültürünü Avrupada tanıtmak ve Türk gurbetçilerin memleket özlemlerini giderebilmek için düzenlenen Karadeniz Kültür Sanat Festivali Belçika’nın Genk şehri Limburghal´de Karadeniz kültürü ve sanatının en güzel örnekleri tanitildi.Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkani Nedim Koçaslan Festivali düzenleyen organizatör Feyzullah Yurtseven'e ödül olarak bir plaket takdim etti.

 

2017´de Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Belçika'nın başkenti Brüksel Merkez Metropol otelde, 15 Temmuz'un birinci yılı kapsamında düzenlenen  "İçimizdeki kahramanlar" adlı programa katıldı. Katilimcilar arasinda Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan yer aldi.

2017´de Türkiye Cumhuriyeti'nin Brüksel Büyükelçiliği, AB Daimi Temsilciliği ve Yunus Emre Enstitüsü'nce ortaklaşa düzenlenen Anadolu Ajansı'nın (AA) 15 Temmuz Fotoğraf sergisinin açılışına, AB kurumlarının yetkilileri, yabancı misyonların temsilcileri, Belçikalı diplomatların da olduğu davetlilerle Türk Bürokrasisi yerli ve yabancı Muşavirler ile bir araya geldi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,

AB Daimi Temsilciliği'nde 15 Temmuz Fotoğraf  sergisinin açılışını yaptı.

 

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, katilanlar arasinda yer aldı.

2017 de Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın kültürel, sosyal, ekonomik ve hukuki boyutlardaki ihtiyaçlarını tespit etmek ve değerlendirmek, ayrıca bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun, bölgede etkin ve konuların doğrudan muhatabı olan farklı kesimlerden STK temsilcileri ve kurumların katılımıyla Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan ile  bir araya geldi.

2018´de 61.Hükümet Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın,Taner Yıldız,

Belçika´da Türk halkının yoğun yaşadığı Limburg bölgesi olarak Maasmecehelen Tevhid Camii’ye ziyarette bulundu . Sayın Yıldız´ı karşılayanlar arasında Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Asbaşkanı Nedim Koçaslan,kendisine eşlik etti.

 

 

Avrupa Trabzon-Araklı Değirmencik Köyü (Ağnas -2008) Başmahalle Derneği´nin düzenlediği ´´Yeniden Buluşma´´ Programına uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelerek,Geçmişi özlemle yâd etti.Avrupa Trabzon-Araklı Değirmencik Köyü (Ağnas -2008) Başmahalle Derneği adına söz alan Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan açılış konuşması yaptı

 

2018´de Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Asbaşkanı Nedim Koçaslan,

Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi 'yı makamında ziyaret etti.

Sayın Çebi'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Sayın Çebi, Koçaslan ve ekibine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti..

 

2018´de Belçika'nın Limburg Bölgesi yerleşim birimlerinden biri olan Heusden-Zolder Belediyesini ziyaret eden Belçika Kralı Filip Bouwdewijn ve Kraliçe Mathilde d'Udekem d'Acoz halkla buluştu.

Katılımcılar arasında Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Kral Filip ve Kraliçe Mathilde misafir ayrılırken Heusden-Zolder Belediyesine gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek teşekkür eden Koçaslan, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonun plaketini takdim etti ve günün anısına birlikte bir hatira resim çekildi.

2018´de Avrupa'nın en ilginç modern yapılarından biri olan Belçika'nın Sembolü Brüksel şehrinde bulunan Atomium´de Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf ile Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan Avrupalı ve Belçikalı Türklerin kanalı olan ‘Bruxelles Korner & A live Tv ’de bir araya geldi.

Trabzon Araklı´yı yurt dışında olmak üzeri Ülkemizi başarıyla temsil eden saygın yöneticilsi ile bugün dünyanın dört bir yanında hayatını idame ettirmek milletimizin kurum mensupları olan Araklı'nın güzide bölgesinde bulunan köyleri arasında yeşil vadilerde yer alan   Değirmencik Köyü (Ağnas) Başmahalle´nın yetiştirmiş olduğu değerleri arasında gösterilen Belçika'da bulunan Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan´ in bulunduğu makam ve mevkı olan yerlerdeki toplumunun teminatı altına alan kurumları oluşturmak için fedakârca çalışıp Ülkemizin ve milletimizin zor zamanlarında tasarruf   ile yatırımlarla Türkiye'nin ve vatandaşın kalkınmasına, gelişmesine katkıda bulunan ve verilen desdeklerle, hizmet üretmek, çalışıp ama Türkiyede ama yurt dışıda sunulan hizmetlerin bir kamu hizmeti olarak uygulanan spor´u iyileştirme ile gerçek anlamda hizmet veren ve irtibat noktaları oluşturan Spor , Kültür ve eğitim aynı zamanda çocuklarımızın anadili,dini ve Kültürünü,örf  ve adetlerini,Öğrenmesi için binlerece vatandaşa hizmet verdikleri ülkemizin geleceğinde söz sahibi olması için Genç arkadaşlarımız kendilerini geliştirmeli, liderlik vasfı olan kişiler ve en üst düzeyde kaliteli Sporcu siyahsetci,bilim ve ilim adamı yetiştirmekle sürekli meşgul olan Trabzon Araklı'nın değerleri  ve  çalışmalari  hakkinda bilgi ve  özgecmişini oğrenmiş olduk.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan ,aktif olduğunu sporun kalbi olarak Belçika´ya Türkiye'den gelen üst düzeydeki spor kulüplerinin müsabakaları için karşılaşmalarda takımlarımızı yalnız bırakmadı. göstermiş olduğu ilgiden ve dedeskten dolayı kendisine teşekkür ederiz.

 

Hollanda ve Belçika’nın ev sahipliğinde devam eden 2015 CEV DELA Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda grup maçları sona erdi. A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2015 FIVB Dünya Grand Prix C Grup birincisini belli edecek maçta Türkiye büyük bir başarı gösterdi.

Maçı izleyenler arasında Belçika Türk Spor Ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Sayın,Nedim Kocaslan’da yer alarak, Sultanları destekledi ve Türkiye Voleybol Fedarasyonu Başkani Sayın,Özkan Mutlugil´e,BTSKF adina bir kupa taktim etti.

Türkiye Erkek Milli Hentbol takımı Belçika Kortrijk şehrinde, Fransa’da düzenlenecek olan 2017 Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasına katılmak için De Lange Munte Spor Salonunda ,Belçika Erkek Milli Hentbol takımı ile karşilaştı. Ayriyeten Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan Türkiye Erkek Milli Hentbol Takım Kaptanina bir Kupa takdim etti.

2019 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemelerinde

Belçika´nin Leuven kentinde karşılaşan milli takımımızı

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan

yalnız bırakmadı.

Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası 2. tur L Grubu'nda Trabzonspor Medical Park, deplasmanda Belçika'nın Antwerp Giants takımını ile karşilastı.

Belçika Türk Spor Ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı sayın Nedim Koçaslan ,Trabzonspor Medical Park Kulübünü Başarilarindan dolayi kutladi ve Kulüb Başkanı Abiş Hopikoğluna Btskf adina bir kupa takdim etti.

CEV Challenge Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında Bursa Büyükşehir Belediyespor,Belçika'nın Beveren kasabasında Asterix Kieldrecht takımıyla karşılaştı. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan ,Bursa Büyükşehir Belediyespor voleybol takım kaptanina bir Kupa verirken yöneticiler ve takım ile birlikte bir hatıra resim çektirdiler.

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı CEV Kupası 16’lı finaller turu için

ilk maçına çıkarak Belçika’nın VC Oudegem takımına konuk oldu.

Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan eşlik etti.

Günün anısına toplu takım halinde resim çekilen Koçaslan, Eczacıbaşı VitrA´nin takım kaptanı Jordan Larson´a Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun flamasını takdim ederek rövanş maçı öncesi başarılar diledi.

 

2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'taki ilk maçında yarın Belçika ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı Belçika'ya geldi. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Belçika ile karşılacak olan Türkiye Ümit Milli Takıma başarılar diledi ve milli takım teknik heyetine BTSKF flaması takdim etti.

 

Ülkemizi 2018 CEV Kupası erkekler kategorisinde temsil eden Ziraat Bankası Erkek voleybol takımı, Belçika´nin Erembodegem,Aalst kentinde çeyrek final rövanş (ikinci) maç.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Asbaşkanı Nedim Koçaslan Ziraat Bankası Erkek voleybol takımını yalnız bırakmadı.

 

 

Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde Halkbank, deplasmanda Belçika’nın Noliko Maaseik takımı ile karşilastı. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı, Nedim Koçaslan

Belçika´ya gelen tüm Türk takimlarimizin yanindayiz ve desdek vermeye devam edecegiz.

Avrupa CEV Şampiyonlar Ligi Erkekler kategorisindeki temsilcilerimizden

Arkas Spor Izmir,E Grubu’ndaki ikinci maçında Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Asbaşkanı Nedim Koçaslan Arkas Spor Izmir Erkek voleybol takımını yalnız bırakmadı.

Romanya’da 07-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan

2018 Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası Türkiye U20 Ümit Kız Basketbol Milli Takımımız, hazırlık maçları için 4´lü turnuvaya katılmak üzere   Belçika’ya geldi.

Müsabakayı baştan sona kadar izlemeye gelen Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Türkiye U20 Ümit Kız Milli Takım Teknik Direktörü Özlem Şencan´i tebrik edıp başarı dilerken Türkiye U20 Ümit Kız Milli Takım kaptanına Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun flamasını takdim etti ve günün anısına Türkiye U20 Ümit Kız Milli Takımı ile toplu resim çekildi.

 

2016´yılın da Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Sport/Voetbalmagazine dergiside Model ve Oyuncular olarak   önkapak da yer almıştır.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan öncülüğünde Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu´nun geleneksel düzenlemiş olduğu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvasi her yıl Belçika´nin değişik şehirlerinde dönüşümlü olarak yapilmakta olan “Atatürk Kupası´´Futbol Turnuvası düzenlemektedir. 

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan öncülüğünde,

Belçika,Maasmechelen Belediyesi'nın de  Ulusal Futbol Turnuvasi  yönetmektedir.

Trabzon-Araklı-Değirmencik (Ağnas) Köyü Başmahalle ´ye medeniyetı getirmek için bu Osmanli tasarım kültürünü inşa etti.

2008´de Benimde bügüne kadar yapmiş olduğum çok anlamli Değirmencik Köyü (Ağnas) ile ilgili Kitap.

 Değirmencik Köyü (Ağnas) (Ana Dernek) 2008   (Araklı)

 Değirmencik Köyü (Ağnas)

                                            

 

FOTOGRAFLAR 

 

 

 

 

 

 

Adres: Oude Baan 169/a 3630 Maasmechelen-Belgie            

BTSF .Vzw   Btw: BE0540.644.643

Rkn: BE10001719936504  Bic: GEBABEBB

      Tel : 0032 476 413512  

Email: turk_turk205@hotmail.com                       

     Web: http://www btskf.org 

      www. facebook.com/Btskf

 

  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (Oluşum)

 ----------------------------------------------------

  1. Avrupa Birliği'nin merkezi Brüksel'de bulunan Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu, 1986 yılında Belçika Parlamentosu Resmî Gazetesi olan "Staatsblad" da tanıtım kimlik belgesi olarak 8555/86 numara ile resmiyet kazanmış olup, 37 yıldan beri faaliyet göstermektedir.

 

  1. Kuzeybatı Avrupa Ülkeleri arasında spor alanında faaliyet gösteren ilk ve tek Ulusal Türk Spor Federasyonu'dur.

 

 

  1. Belçika Türk Futbol Kulüpleri'nin  yöneticileri ile birlikte Avrupa'da Spor Dernekleri' nin ve Federasyon'ların üye olduğu Federasyonumuz; Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, İsviçre, Finlandiya, Danimarka gibi ülkelerin Türk Spor Federasyonları'nı ve gelişimlerini oluşturup  yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve en iyi şekilde geleceğe taşıyabilmek.

 

  1. Amacımız; Avrupa ülkelerinde Türk Spor Birliği rûhu oluşturup, üst akıla hizmet edebilecek şekilde protokol oluşturmak ve vatandaşlarımızı çatı kuruluş altında toplayıp bir ilke imza atarak birlik beraberlik içinde tek Federasyon yapılandırmasına yönelik vasıflı ve kaliteli genç sporcu ve yöneticiler yetiştirmektir.
  2. Avrupa ülkelerinde resmî Amatör Liglerde 485 adet Türk Futbol Kulübü bulunmaktadır. Avrupa ülkeleri Türkiye 'ye ve yurtdışındaki Türk'lere ve bu bağlamda Türk Futbol Kulüplerine her zaman çifte standart uygulamışlardır. Ancak sevindiricidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı Türk Spor Kulüpleri'nin yanında olmuş, maddi-manevi desteğini esirgememiştir.

 

  1. Ancak 2008 yılında kesilen maddi desteğin yeniden devam etmesi hâlinde Türk Futbol Kulüpleri yaşama ve kalite standartlarını tekrar yakalayabilecektir.

 

  1. Avrupa ülkeleri Spor Federasyonlarına vasıflı Türk genç yöneticileri yerleştirebilmek, vatandaşlarımıza özgüvenlerini tekrar kazandıracaktır. Bu bağlamda Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu olarak hedefimiz, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında köprü olmaktır.

 

  1. Yüksek mâlumlarıdır ki Türk Millî takımlarının %65'ini Batı Avrupa Ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarımızın çocukları oluşturmakta ve ülkemizi Uluslararası platformlarda temsil etmektedirler.

 

  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Kuruluşu                              Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu, yurtdışında  yaşayan Türk gençlerine yönelik  sportif  faaliyetlerde bulunan kurumların temsilcileri olarak Belçika, Kuzey-Batı Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren spor dernekleri ve spor federasyonlarının üye olduğu kısa adı BTSF olan bir kuruluştur.  Belçika Türkiye Cumhuriyeti  Büyük Elçiliği tarafından 1984 yılında Belçika’daki Türk vatandaşlarımızı bir araya getirmek amacıyla kurulmuştur. Kuruluşumuz Belçika’daki Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı yörelerde,  spor ve kültür etkinlikleri adı altında 19 Mayıs Spor Günü’nü  Türk Spor kulüpleri ile birlikte  kutlamaktadır.

 

  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Kuruluş Amacı,

1984 yılında Genk şehri Waterschei semtinde bulunan Fc Turkse Rangers kulüp kantininde toplantı yapan kulüp temsilcileri kuruluşun amacını şu  şekilde belirlemişlerdir:

  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu´nun Faaliyetleri 1984-2022

 

  1. Bu bağlamda özellikle Hollanda, Almanya ve Avusturya gibi ülkelerle karma ve dostluk Futbol karşılaşmaları organize edilerek, genç yetenekler bir araya getirilmiştir.
  2. BTSK Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile önemli projelere imza atmıştır.
  3. Buralarda kültürel geziler düzenlenmiştir. Batı ülkeleri tarafından kültür ve sportif alanda uygulanan ambargo delinmesi ile ilgili Belçika, KKTC Daimi temsilcisi Büyükelçi sayın Özer Koray, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu ile birlikte calişma sonucu KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Dektaş tarafından KKTC’ye davet edilmiştir ve BTSK davete icabet etmiştir. KKTC Spor Bakanlığı genel müdürü Ahmet Kirşan, Girne Bölge Spor Ajanı Orcun Kamali Belçika Türk Karmasi ile ilgilenmiştir.                
  4. Daha sonra BTSF Kıbrıs Türk gençlerini Belçika’ya davet etmiş ve 2002-03 yıllarında düzenlenen Atatürk Kupalarında Kuzey Kıbrıs lig şampiyonu ve kalabalık bir spor delegasyonu  Belçika’da ağırlanarak bu ambargo delinmiştir.
  5. BTSF sadece Futbol değil, diğer spor dallarına da faaliyetlerinede yer vermiştir.
  6. Bir zamanlar hem Belçika’da hemde Avrupa’da gençler kategorisinde fırtına gibi esen Belçika Türk Gücü Güreş Kulübü karakucak ve yağlı güreş gösterileri ile etkinliklere ayrı bir renk katmıştır.
  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Dernek Tüzüğü,
  1. BİRLİK
  2. •Madde 1- 
  3. Birliğin adı, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Derneği'dir. Kısa adı BTSF dır.
  4. İşbu resmi tüzükte sadece DERNEK denilmektedir.
  5. DERNEĞİN MERKEZİ
  6. Madde 2- 
  7. Derneğin merkezi Belçika ’dır. İlgili mevzuat çerçevesinde DERNEK YÖNETİM KURULU kararı ve yetkili makamlardan izin almak kaydıyla yurtiçinde ve yurtdışında şube ve temsilcilikler açılabilir.
  8. DERNEĞİN AMACI
  9. •Madde 3- 
  10. Avrupada ve Türkiye’de yer alan FUTBOL SEVDALILARININ bir araya gelerek kurmuş olduğu derneğin amacı, AVRUPA’da ve TÜRKİYE’de FUTBOL kelimesinin geçtiği her yerde yaşayan TÜRK futbolcusunun, Türk Futbolunun YANINDA OLMAK ve spor kulüplerinin gelişmesine, Türkiye ve Avrupa Futbol Liglerinin asli unsurları olan spor kulüpleri arasında dayanışmayı ve dostluğu sağlamak, böylelikle Türk Futbolunu Avrupa ve Dünya Futbolu içinde hak ettiği seçkin yere ulaştırmak.

 

  1. DERNEĞİN FAALİYETLERİ:
  2. •Madde 4-
  3. Dernek yukarıda belirtilen amacına uygun olarak aşağıda sayılan faaliyetlerde bulunabilir;
  4. - Devletin yükünü azaltacak şeklide; AVRUPA ve TÜRKİYE’de futbolun gelişmesi için araştırmalar yapmak, alt yapı ve tesisler oluşturmak, gençlerin spora ve futbola teşvikleri için, yurt içinden ve yurt dışından eğitmenler getirip, seminer, konferans ve paneller vermek ve spor faaliyetleri düzenlemek, bu konuda gerekli girişimlerde bulunmak.
  5. - Gençleri başta futbol olmak üzere spora teşvik etmek, bu amaçla tesisler kurmak ve işletmek, turnuvalar düzenlemek, AVRUPA VE TÜRKİYE’de-AVRUPA VE TÜRKİYE Futbol Federasyonu’ nda PROFESYONEL VE AMATÖR Futbolcu ve takımlarının iyi temsil edilmesini sağlamak, Avrupa ve Türkiye’de Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve ilgili kamu kuruluşları ile yapılacak protokol görüşmelerine öneriler sunmak,
  6. -Ülkemizde futbolun gelişmesini temin amacıyla kamuoyu oluşturmak, uygulamadaki aksaklıkların düzeltilmesi için ilgili makamlara başvurmak, yasal düzenlemelerin hazırlanması için çalışmalar yapmak ve yasa koyucuya öneriler götürmek.
  7. - TÜRK futbolcusunun ve Futbolunun uluslararası platformda tanınmasını sağlamak amacıyla AVRUPA VE TÜRKİYE’DE şube ve birimler açmak, FUTBOL KULÜPLERİ KURMAK, SATIN ALMAK ve Spor kulüplerine hizmet amacıyla projeler hazırlamak, uygulamaya geçirmek.
  8. •Madde -5- Kamu Yararına Hizmet
  9. Dernek münhasıran ve doğrudan Belçika Vergi Kanununun "Vergiden İstisna Amaçlar" bölümü anlamındaki kamu yararı amaçlarını gütmektedir. Dernek herhangi bir çıkar gütmemektedir; öncelikli olan kendi ekonomik amaçları değildir. Dernek kaynakları yalnız tüzüğe uygun amaçlar doğrultusunda kullanılabilir. Üyelere dernek kaynaklarından teberru verilmeyecektir. Hiç kimse derneğin amacına aykırı olan harcamalar yapamaz veya orantısız ücretlendirme yoluyla haksız kazanç sağlayamaz. Derneğin tasfiye veya iptal edilmesi veya vergiden istisna olan amaçlarının ortadan kalkması durumunda, derneğin varlıkları bir kamu kurumu tüzel kişiliğine veya halklar arası iletişim tedbirleri için kullanılmak üzere başka bir vergiden istisna kuruluşa aktarılacaktır.

 

  1. •Madde -6- Üyelik
  2. 18 yaşın üzerindeki doğal kişiler veya derneğin amacını desteklemeye hazır olan tüzel kişiler üye olabilirler:
  3. Dernek
  4. 1. Düzenli üyelere
  5. 2. Onursal üyelere
  6. 3. Destekleyici üyelere
  7. 4. Dernek ve örgüt üyelerine sahiptir.
  8. Üyeliğe kabul, yazılı başvuru üzerine yönetim kurulu kararıyla ve serbest takdirle gerçekleşir. Üyeliğin reddi halinde gerekçe açıklanması gerekli değildir.
  9. •Madde- 7- Düzenli Üyelik
  10. Düzenli üyeler seçme ve seçilme hakkına ve derneğin tüzüğünden ve amacından doğan hak ve yükümlülüklere sahiptirler.
  11. •Madde -8- Onursal Üyelik
  12. Yönetim kurulunun veya münferit üyelerin önerisi doğrultusunda derneğe yakın olmakla veya takip ettikleri hedeflerle liyakatini ispatlamış olan kişilere genel kurul tarafından onursal üyelik verilebilir. Bu üyeliği kabul eden onursal üyeler düzenli üyenin tüm haklarına sahip olurlar.
  13. •Madde -9- Destekleyici Üyelik
  14. Destekleyici üyelik vasfı yönetim kurulu kararıyla ve destekleyen üyenin bunu kabul ettiğini beyan etmesiyle edinilir. Destekleyici üyeler yıllık aidatın en az on katı olan bir tutarla derneği mali olarak desteklemeyi taahhüt ederler. Diğer bakımlardan ise destekleyici üyeler de düzenli üyelerle aynı hak ve yükümlülüklere sahiptirler.
  15. •Madde -10- Dernek ve Örgütlerin Üyelikleri
  16. Dernekler ve diğer üye olabilme vasfına sahip örgütlenmeler üye olabilirler. Bir derneğin veya diğer üye olabilme vasfına sahip örgütlerin üyeliğe alınması için yönetim kurulu kararı gereklidir. Üyelik aidatının tutarı Tüzük Madde 10'dan farklı olarak, yönetim kurulunca belirlenir. Diğer bakımlardan düzenli bir üyenin tüm hak ve yükümlülüklerine sahiptirler.

 

  1. •Madde- 11- Üyeliğin Sonlandırılması
  2. Üyelik şu hallerde son bulur
  3. 1. Ölüm yoluyla
  4. 2. Gönüllü ayrılma yoluyla
  5. Üyelikten çıkma yönetim kurulundaki bir üyeye hitaben yazılı beyan ile gerçekleşir. Ancak takvim yılının sonu itibarıyla ve 3 aylık fesih müddetine uyulmak şartıyla üyelikten çıkılabilir.
  6. 3. Çıkarılma yoluyla
  7. Bir üye yönetim kurulu kararıyla üyelikten çıkarılabilir.
  8.  Üyelikten çıkarılma nedenleri şunlardır:
  9. 1- Derneğe zarar verici faaliyet
  10. 2- Önceden yönetim kurulu tarafından verilen ihtara rağmen aidat yükümlülüğünün yerine getirilmemesi
  11. Karar verilmeden önce üyeye yönetim kurulunun veya yönetim kurulu üyelerinden birinin karşısında şahsen yazılı savunmada bulunabilmesi için makul bir süre tanınır. Üyelikten çıkarılma kararı gerekçeli olmalıdır ve taahhütlü posta yoluyla üyeye tebliğ edilmelidir.
  12. Madde -12- ÜYELİK AİDATI
  13. Üyelik aidatının tutarı yönetim kurulunun tavsiyesi üzerine genel kurulca belirlenir. Tüzük Madde 8 bundan etkilenmez. Destekleyici üyeler aidatlarını beyan ettikleri taahhütleri doğrultusunda ifa ederler. Onursal üyeler aidat yükümlülüğünden muaf tutulmuştur.
  14. •Madde -13- Dernek Organları
  15. Derneğin organları yönetim kurulu, genel kurul, şube ve temsilciliklerdir.
  16. •Madde-14- Yönetim Kurulu
  17. Aşağıdaki yönetim kurulu üyeleri genel kurul tarafından dört yıllığına seçilirler:
  18. 1. Genel Başkan
  19. 2. Sayıları genel kurulda belirlenecek olan Genel Başkan Yardımcıları
  20. 3. Sayman
  21. 4. Sayıları genel kurulda belirlenecek olan Yönetim Kurulu Üyeleri
  22. Yeniden seçilmek mümkündür.
  23. Başkan ve yardımcıları Belçika  Medeni Kanun’u Md. 26 uyarınca yönetimi (temsil edici yönetim) teşkil ederler. Bu yönetim kurulu üyelerinin her biri derneği münferiden temsil eder. Dernek içinde ise, başkan yardımcıları yalnız başkanın olmadığı hallerde derneği temsile yetkilidirler.
  24. Sayman aidatların toplanmasından ve yükümlülüklerin zamanında ödenmesinden sorumludur. Ayrıca organizasyonlar için ücret ve giderleri toplamaya yetkilidir.
  25. Genel kurul tarafından 4 yılda bir seçilen kasa denetçisi her hesap dönemi (takvim yılı) sonunda yönetime kasa raporunu ibraz eder ve genel kurulda saymanın ibra edilmesini talep eder.
  26. Yönetim idari görevler ve yürütülen işler için iki müdür atayabilir. Müdürler idari faaliyetleri bakımından yönetimin talimatlarına tabidirler. Müdürler aynı zamanda yönetim kurulu üyesi de olabilirler. Müdürler genel kurul toplantılarının ve yönetim kurulu toplantılarının tutanaklarını, dernek tarihçesini tutmakla, basın haberlerini toplamakla, organizasyonların tertiplenmesi ve değerlendirmelerinin yapılmasıyla, irtibat kayıtlarının tutulmasıyla görevlidirler.
  27. Devam eden hesap dönemi içinde ayrılan yönetim kurulu üyeleri yerine, yönetim kurulunun basit çoğunlukla vereceği kararla, yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenmeye hazır olduklarını beyan eden uygun dernek üyeleri atanabilir ve bunlar ayrılan yönetim kurulu üyesinin geri kalan görev süresince görevde kalırlar. Yönetim derneğin devam iden işlerini yürütmekle ve yönetim kurulu kararları almakla ve genel kurulu düzenlemekle yükümlüdür.
  28. Yönetim kurulu kararlarını hazır bulunan üyelerin basit çoğunluğuyla alır. Oy eşitliği olması halinde başkanın oyu belirleyici olur. Yönetim kurulu, başkanın veya mazeretli olduğu hallerde yardımcılarından birinin hazır bulunması şartıyla, üyelerinin yarısı hazır bulunduğunda karar alabilir.
  29. Eğer görev sürelerinin bitimine kadar henüz yeniden seçim yapılmamışsa, görev süreleri dolduktan sonra da dernek işlerini yürütmeye devam ederler. Yönetim kurulunun her toplantısı hakkında tutanak tutulur ve başkan tarafından imzalanır. Yönetim kurulunun tüm görüşmeleri, açıkça kamuoyuna yönelik olmadıkları müddetçe, gizlidir. Yönetim kurulu genel kurulda ibra edilir.

 

 

  1. •Madde -15- Genel Kurul (Üyeler Kurulu)
  2. Genel kurul derneğin en üst organıdır. Olağan genel kurul yılda bir gerçekleşir. Yönetim en az 4 hafta öncesinden, tarih, gündem ve toplantı yerini adi postayla ilan etmek suretiyle üyelerini olağan genel kurul toplantısına davet eder. Davette gündem maddeleri belirtilir.
  3. Olağandışı genel kurul yukarıda anılan davet süreleri zarfında herhangi bir zamanda yönetim kurulu tarafından toplanabilir.
  4. Genel kurul esasen hazır bulunan üye sayısından bağımsız olarak karar alabilir. Esasen basit çoğunluk ilkesi uygulanır. Tüzük değişiklikleri için genel kurulda hazır bulunan üyelerin ¾ oyu gereklidir.
  5. Yasa veya tüzükte aksi belirtilmedikçe, kararların hepsi hazır bulunanların basit çoğunluğuyla alınır.
  6. Oylama açık veya gizli oy şeklinde yapılabilir. Eğer en az 5 üye talep ederse, oylama gizli olmak zorundadır. Toplantı başkanı da gizli oylama yapılmasına karar verebilir. Müdürler toplantının seyri ve kararlar hakkında bir tutanak hazırlarlar ve başkana veya alternatif olarak başkan yardımcısına imzalatırlar.
  7. •Madde-16- Oylama
  8. Her üyenin (her derneğin veya organizasyonun) bir oy hakkı vardir. Her olağan genel kurulun yerinde olmayan üyenin yazılı oy iletişimini geçerlidir.
  9. Bir üyede üçe kadar oyların birleştirilmesi mümkündür.
  10. •Madde-17- Hesap Dönemi
  11. Hesap dönemi, takvim yılıyla birlikte 1 Ocak günü başlar ve 31 Aralık günü sona erer.
  12. İlk hesap dönemi dernekler siciline kayıt ile başlar.
  13. •Madde- 18- Derneğin Feshi
  14. Derneğin feshedilmesi ancak gündeminde derneğin feshedileceği ilan edilmiş olan bir genel kurulda kararlaştırılabilir. Fesih kararı yalnız tüm üyelerin en az 2/3'ünün hazır bulunması halinde alınabilir. Karar için hazır bulunan oy hakkı sahiplerinin 3/4 çoğunluğu gereklidir. Aksi halde, davetiyede belirtilmiş olması kaydıyla, aynı gün ikinci bir toplantı yapılarak hazır bulunanların sayısına bakılmaksızın basit çoğunlukla karar alınabilir. Fesih halinde başkan ve başkan yardımcıları müştereken temsil yetkisine sahip tasfiye memurları olurlar.

 

  1. •Madde- 19- Sair Hususlar
  2. Şayet noter veya tescil mahkemesi ibraz edilen tüzük metninde değişiklik yapılması gereği görürse hem başkan hem de yardımcıları bu değişiklikleri dernekler sicilinde yaptırtmak ve tescil ettirmek üzere her biri münferiden temsile yetkili olarak yetkilendirilir.
  3. Madde- 20- Yürürlük
  4. (1) İşbu tüzük Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu genel kurulun kurucular kararıyla dernekler siciline kaydedildiği gün itibarıyla yürürlüğe girmiştir.18 yaşın üzerindeki doğal kişiler veya derneğin amacını desteklemeye hazır olan tüzel kişiler üye olabilirler:

               

  1.   Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Yönetim kurulu
  1. 2020 Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu yöneticileri.  Tel:0032476413512
  2. Bşkan Ali Aydoğdu
  3. AsBşk. Nedim Koçaslan  
  4. Bşkan Yard. Sinan Şener FC Türkspor Antwerpen Bşk.
  5. Bşkan Yard. Salih Atasever FC Trabzonspor Charleroi Bşk.
  6. Muhasebeci  Adnan Ceylan R.U.S. Jeunesse Wandruzienne Liege Bşk.
  7. Sekreter Halit Akkas
  8. Antroner Ömer Yavuz 

          

  1.   Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Kulüp Başkanları,

----------------------------------------------------

  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu ailesi olan 13  Futbol klüp Başkanları  yöneticileri .
  2. Belçika'nın değişik bölgelerinde mücadele eden Bölgesel Amatör Türk Futbol takımları
  3. Belçika Futbol Federasyonuna  bağlı olup Futbol branşında faaliyet göstermektedirler.
  4. 1-Fc Turkse Rangers Genk            Başkanı  Ayhan Bilgic                 Tel:0032486859980
  5. 2-Wandruzienne  Liege                 Başkanı   Adnan Ceylan             Tel:0032498036731
  6. 3-Fc Jeunesse Turque Charleroi   Başkanı   Ahmet    Alparslan     Tel:0032473593220
  7. 4-Fc Eendracht Houthalen           Başkanı    Göksel    Kanli            Tel:0032497799343
  8. 5-Fc Anadol  Heusden-Zolder      Başkanı    Yavuz    Taşdemir       Tel:0032473278902 
  9. 6-Fc Turkse Beringen                    Başkanı    Engin    İnce               Tel:0032488470475 
  10. 7-Fc Turksport Antwerpen           Başkanı    Sinan     Şener            Tel: 0032486473902
  11. 8-Fc Juve Maasmechelen            Başkanı     Emin     Çavuş           Tel:0032489930261
  12. 9-Fc Avrasyaspor Gent                Başkanı     Abdullah Yayla         Tel:0032474332662
  13. 10-Fc Schaerbeek Brüksel           Başkanı     Can       Demiral       Tel:0032488003506 
  14. 11-Crossing Schaerbeek  Br.       Başkanı     Erdal     Şevik            Tel:0032478761314
  15. 12-Sait-Josse  Brüksel                 Başkanı      Ismail  Salar             Tel:0032485443165 
  16. 13- RFC De Gilly Charleroi         Başkanı      Salih Atasever          Tel:0032475369220 
  17. Yukarıda kimliği belirtilen Futbol Kulübü Referans işlemlerini tamamlamış  olup bilgilerinize arz ederiz.

 

       

  1.   Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon faaliyetleri,

 

  1. 1- Her yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı adına dönüşümlü olarak  bir başka bölgede “Atatürk Kupası” olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerde Atatürk'ün anısına Futbol Turnuvası düzenlemektedir.

              

  1. 2- Vatandaşlarımz ile 23 Nisan ve 19 Mayıs Milli Bayramlar da bir araya glerek spor etkinlikler temeli  adına eğlence organizasyon etmekteyiz.    
  2. -Futbol, müzik, yemek içmek, çeşitli dans gösterileri ile renk katarak her yıl bu festivali yeniden düzenlemektedir.
  3.  

 

 

  1. 3- Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu ülke bazinda tüm lig katogorilerinde oynayan Türk genç yeteneklerini kazanmak için futbolcu seçmeleri gerçekleştiriyoruz, daha sonra yetenekli futbolcuları seçerek ülkemize kazandırmaktayız.
  2.  
  3. 4- Gençlerimize kongre, sempozyum ve çalıştay gibi bilimsel,  Spor ve kültür eğitim panelleri düzenlemekteyiz.
  4.  
  5. 5- Futbol ve sporunu geliştirecek ve temsil edebilecek gençler olarak yetişmelerini,   kendi bünyelerinde imkânlar sağlaması çalışması olarak Profesyenel izinden giderek kariyerlerini Futbolcu olarak sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmaktayız.
  6.  
  7. 6- Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu'nun Türk gençlerini eğitim ve gelişim Projesi kapsamında düzenledigimiz geziler, Türkiye Muğla ilçesi Fetiye´de Dron eğitimi olarak pratik ve teorik seminerde dronu uçurtturarak eğitim verdik.
  8.  
  9. 7- Diğer bir değişim ve gelişim projesi olan Sağlık ve Spor olarak yeni yarattığımız proje ile altı ülkeden otuzyedi öğrenciden oluşan birliği 2021 yılı içerisinde Belçika Brüksel'de ağırlıyarak, uygulayacağımız Erasmus+ gençlik değişim ve gelişim projemizi gerçekleştireceğiz.
  10.  
  11. 8- Türkiye'den Belçika'ya gelen üst düzeyde Milli Takımlar ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Avrupa kupalarına katılan ve ülkemizi temsil eden diğer takımlar ile müsabaka yapan sporcuları desteklemek için Belçika'daki Türk dernekleri birliğini aydınlatıp ve bilgilendirerek organize ediyoruz, daha sonra tüm vatandaşlarımızı teşvik edip Stadlara ve kapalı spor salonundaki tribün maçlarina yönlendiriyoruz.
  12.  
  13. 9- Türkiye'den Belçika'ya maçlara  gelen Kulüp yöneticileri ile Belçika´da Türkiye Cumhuriyetini temsil eden üst düzey temcilcileri ile birlikte hareket ederek Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu  yöneticileri olarak birlikte faaliyet göstererek bizde bu etkinliklere katılıyoruz.
  14.  
  15. 10- Takım yöneticilerini Türkiye'den Belçika'ya maçlara geldiklerinde Otellerde  veya Stadlarda nezaket ziyareti gerçekleştiriyoruz ve kendilerine rehber oliyoruz.
  16.  
  17. 11- Türkiye'den Belçika'ya görüşmelere gelen Sayın Cumhurbaşkanı,Başbakanlar, Bakanlar, Diplomatlar‎ ve Bürokrasi ile birlikte olmaktayız.
  18.  
  19. 12- Ülkemiz tarafından  Belçika'ya görüşmelere gelen Bakanlarmız, Milletveikillerimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlığının yurtdışı teşkilatı, Büyükelçilikler, Daimi temsilcilikler, Başkonsolosluklar ve Müşavirler ile büyükelçilik ve konsolosluk şubelerideki panellere katılmaktayız.
  20.  

13- Türkiye'den Belçika'ya yeni gelen Türkiye Cumhuriyeti Bürokratlara nezaket ziyareti gerçekleştiriyoruz.

  1.  
  2. 14- Zaman zaman ortak akım olarak Türkiye Cumhuriyeti Bürokratlari ve STK'ların başkanları ile biraraya gelerek Ramazan ayıda iftar yemeği düzenliyoruz.
  3.  
  4. 15- Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (BTSF) tarafından belirlenen yılın sporcusu ödülleri olarak her yıl sonu Belçika liglerinde top koşturan başarılı Türk futbolculara ödül töreni Anvers Başkonsolosluğu'nda düzenliyoruz.
  5.  

 

  1. 16-Belçika bölgesel amatör Futbol liglerinde temsilcilermiz olarak toplam 12 Türk futbol kulübü mücadele etmektedir. Bu futbol kulüp takımlarımızın sesi, sözü olarak onlara sahip çıkarak  ve manevi destek vererek yaşadıkları  sıkıntlı zamanlarda ve düştüğü  zor durumlar için teknik desteğimiz ile her zaman her türlü yanlarında olmaktayız.  
  2. 1-Fc Turkse Rangers Genk  2-Wandruzienne  Liege   3-Fc Jeunesse Turque Charleroi 4-Fc Eendracht Houthalen   5-Fc Anadol  Heusden-Zolder   6-Fc Turkse Beringen  7-Fc Turksport Antwerpen   8-Fc Juve Maasmechelen    9-Fc Avrasyaspor Gent  10-Fc Schaerbeek Brüksel     11-Crossing Schaerbeek  Brüksel   12-Sait-Josse  Brüksel                                          13- RFC De Gilly Charleroi                         
  3.     
  4. 17-Belçika bölgesel amatör Futbol liglerindeki temsilcilermiz olarak toplam 12 Türk futbol kulüb alt yapilarinda ,her takımda yaklaşık 250 sporcu bulunmaktadır.
  5.  
  6.  18-2021 yılına geldik, Türk futbol  takımlarımız deplasman takımlarının müsabakalarında  yapmış olduğu karşılaşmalarda hem hakemler tarafından hem de ev sahibinin izleyiciler tarafından hala ırkçılık ile karşı karşıyayız. Yani zor durumdayiz.
  7. 19- Bütün Takım yöneticileri ile birlikte üst komite tarafından alınan kararlar ile etkinlikler, futbol turnuvaları,yarışmalar, organizasyon ve Projeler hakkında zaman zaman seminerler ve toplantılar düzenleyerek bilgi paylaşımı yapmaktayız.
  8. 20- Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Belçika Türk futbol karması oluşturarak uluslararasi her yıl, ya Belçika´da yada başka bir diğer Avrupa ülkesinin Türk futbol karmasını oluşturup Türk vatandaşlarını bir araya getirip kaynaştirmak için dostluk maçıları yapmaktayız.
  9.  

 

 

  1. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığ´dan talebimiz,

---------------------------------------------------------

  1. Bu bağlamda lafta değil gerçek anlamda çocuklarımıza sahip çıkıp iyi bir spor eğitimi vererek ve onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için mücadele veriyoruz. Biz elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz ve çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Eğer bizler bu gençlerimize sahip çıkmasak birileri geliyor bunlara çok iyi sahip çıkıyor ve gençlerimiz kayıp olup yitiyor.
  2. Biz Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu olarak en azından Türk gençlerimize sahip çıkarak  bunları  sokaklardan kurtarıp Örf ve adetlerimizi öğreteterek ve dinimize bağlı kalmak ve değerlerımiz ile ahlak anlayışıyle, bir toplumu ayakta tutan soyut konular için Camilerimize yönlendirmekteyiz.
  3. Bu da bizim için çok gurur verici bir durumdur. Bu dönemde inşallah çok daha güzel  toplu İşler ve Projelere imza atacağız . Gençlerimizi her zaman gençlik merkezimize bekliyoruz ve merkezimizde inanıyoruz ki her gelen gencimiz, kendi yeteneklerini keşfedecek ve güzel yerlere gelecektir. Futbol her şeyden önce başlangıcı ve sonu belli zaman olsa da gençlerimiz bu platformda yer alması önemlidir.
  4. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu, yetenekli gençlerimizin bu fırsatlardan yaralanmaları artık kaçınılmazdır ve her haykırışı aynı zamanda gerçekleşsin diye gençlerimizin sesi, sözü olarak kaliteli hizmet sunarak vizyonumuzla ülkemize Köprü olarak  hizmeti vermekteyiz.
  5. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu olarak her ne kadarda sponsorluk ile hayata tutunmaya çalışıyorsakta Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığ´dan Belçika´daki 13 Türk futbol kulüplerimiz için destek olmalarini ve yanımızda yer almalarını hassasiyetle istiyoruz.
  6.  
  7. Bu bağlamda Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu adına Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının Belçika´daki 13 Türk futbol kulüplerimiz için desteğini talep ediyoruz.
  8. Bilgilerinize arz ederiz
  9. Saygılarımızla…
  1. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu

                                               

Adres: Oude Baan 169/a 3630 Maasmechelen-Belgie            

BTSF .Vzw   Btw: BE0540.644.643

Rkn: BE10001719936504  Bic: GEBABEBB

      Tel: 0032 476 413512  

Email: turk_turk205@hotmail.com                       

     Web: http://www.btskf.org 

      www. facebook.com/Btskf

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER