© © 2024 S-B-E Ltd

Mehsa Emin

Merhaba sevgili arkadaşlarım... Yoğunluktan bir türlü yazamadığım vefatına çok üzüldüğüm genç yaşta hayatı elinden alınan Mehsa Emini ile ilgili birkaç satır yazmak istiyorum.

 

BRUXELLES KORNER 

Ansa Suoğlu.

 

Mehsa Emin

Merhaba sevgili arkadaşlarım... Yoğunluktan bir türlü yazamadığım vefatına çok üzüldüğüm genç yaşta hayatı elinden alınan Mehsa Emini ile ilgili birkaç satır yazmak istiyorum.

Detayını yeni yeni öğrendiğim haberi okurken farkında olmadan dişlerimi öyle sıktım ki.. her defasında şaşırıyorum her defasında iğreniyorum bu cahillikten, bu dincilikten, bu saçma sapan düzenlerinden..Ahlak polisi döverek öldürmedi, kalp krizinden öldü deniliyor.

Hmm, yalan demek. E şimdi yarın polis gerçekten bir kızı saçı gözüküyor diye döverek öldürürse, buna artık ne kadar inanan çıkar? Hastanedeki fotoğrafını gördük kızın, sargı bezi ile sarılı olmayan yeri kalmamıştı.

Ölesiye dövüldükten sonra şeker hastalığından veya alzheimer'dan ölmeyecekti herhalde değil mi? Iran'da bundan daha fecisi yapıldı, kızın biri muskacılık yapan bir din simsarına "sahtekar" dedi diye din düşmanı diyerek linç edildi, dövüldü, taşlandı, ateşe konulup yakılarak öldürüldü, adını unuttum kızın.

Elinde olmayan şartlar ve tercih yapma hakkı olmayarak talihsiz bir zamanda ve talihsiz bir coğrafyada dünyaya gelip çok erken yaşlarda aramızdan ayrılan talihsiz insan. Kendisini öldürenler cennete gideceğine inanandıkça, bu coğrafyada malesef daha niceleri ölecektir.

Saçın açılması günah anladık, mahkeme kurmadan insan öldürmek caiz mi?! Soran olursa din insanı yaşatmak için değil mi? Ortaçağda bile kabul görmezdi bu cinayet..

 

Kadın olmak bu kadar zor mu bu dünyada.. Bu coğrafyada. Hep mi öldürülmek Hep mi haksızlığa maruz kalmak. Kadına şiddet, taciz, tecavüz, recm, eşarbını takmadığı için öldürülme filan..Hepsi birbirinin paralel evreni gibi, sonu bir türlü gelmeyen korkunç iğrenç kötülükler..

Özgür olmak, özgür bir ülkede yaşamak nedir, hukuk nedir, adalet nedir, din nedir, laiklik nedir, Iran halkının ilerleyen günlerde soracağı ve cevaplayacağı bir çok soru olacak. Ve ortada alınacak bir hak varsa söke söke alınacak..

Dünyanın bir yerinde bir lezbiyen başka bir kadınla evlenebiliyorsa, bir başka yerinde başka bir kadın saçı göründüğü için şiddete maruz kalıp öldürülmemeli. Dünyada insanların daha çok sesini çıkartıp tepki göstermesi lazım. Bu böyle devam edemez.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER