© © 2024 S-B-E Ltd

İntihar, Avrupa'da ergenlerin ikinci önde gelen ölüm nedeni oldu

Unicef'ten yeni bir rapor, Avrupa'daki gençlerin karşılaştığı ruh sağlığı sorunlarına derinlemesine bakıyor.

Bruxelles Korner

Kadir Duran

Intihar, Avrupa'da ergenlerin ikinci önde gelen ölüm nedeni oldu

 

Unicef'ten yeni bir rapor, Avrupa'daki gençlerin karşılaştığı ruh sağlığı sorunlarına derinlemesine bakıyor.

UNICEF'in Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu eski direktörü Geert Cappelaere'den bir görüş. Eylül ayından bu yana Brüksel'deki ortaklıklar ofisinin başında bulunuyor.

 

İntihar şu anda Avrupa'da ergenlerin ikinci önde gelen ölüm nedeni oldu.

10-19 yaş arası erkek çocuklar kızlardan iki kat daha fazla intihar etmektedir.

Bu yaş grubundaki en ölümcül kazalar sadece trafik kazalarıdır.

Hayatını sona erdirmek için trajik bir karar veren bir çocuğun aklından neler geçtiğini anlamak zor olsa da, rapordaki istatistikler tartışılmaz bir gerçeğin altını çiziyor:

Covid etkisi

Avrupa'da her gün üç genç hayatını kaybediyor.

Covid-19'un sosyal ve ekonomik sonuçları tüm dünyada hissedilmeye devam ederken, rapordaki veriler Avrupa'da ergen ruh sağlığında karşılaştığımız zorlukların tüm boyutunu gözler önüne seriyor.

Rapor, Avrupa'da, aynı yaştaki kızların %16'sından fazlasının, 15 ile 19 yaş arasındaki erkek çocukların yaklaşık %20'sinin zihinsel bozukluklardan muzdarip olduğunu ortaya koyuyor.

Dokuz milyon Avrupalı ​​ergen (10-19 yaş arası) akıl sağlığı sorunlarıyla yaşıyor.

Vakaların yarısından fazlasında anksiyete ve depresyon vardır.

Kıtadaki çocuklarda ve gençlerde yeme bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi patolojilerin çok fazla olduğu ve yerleştiği bu dönemde ülkemizde gençleri etkileyen ruh sağlığı sorunlarına gereken ilgiyi göstermekte çok geç kalmışızdır.

Covid-19, tüm bir neslin zihinsel sağlığını ve refahını daha da tehlikeye atıyor.

 

 

Pandemi hayatımızı alt üst ederek benzeri görülmemiş bir küresel krize neden oldu.

Avrupa'yı vuran karantinalar sırasında çocukların ve ailelerinin ruh sağlığıyla ilgili ciddi endişeleri artırdı ve dış dünyadaki olayların kafamızda nasıl kargaşaya yol açabileceğini gösterdi.

Artık tüm dikkatler pandemi ve pandeminin çocukların refahı üzerinde yarattığı tahribatta olduğuna göre, önemli müdahaleleri uygulamak, damgalanmayla mücadele etmek, ebeveynleri desteklemek, sıcak okullar oluşturmak, sektörler arasında çalışmak, sağlam ruh sağlığı hizmetleri oluşturmak için bu fırsatı değerlendirmeliyiz. ve gerçek çözümlere yatırımı teşvik eden politikalar oluşturmak. Avrupa'nın çocukları ve dolayısıyla kıtanın sağlığı buna bağlıdır.

 

ve gerçek çözümlere yatırımı teşvik eden politikalar oluşturmak. Avrupa'nın çocukları ve dolayısıyla kıtanın sağlığı buna bağlıdır.

 

 

 

Duran Kadir

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER