© © 2024 S-B-E Ltd

HALK JÜRİSİ, TANKİSİ’Yİ SUÇLU BULDU

Bruxelles Korner Yazarı Terzi Mehmet Özkahraman’ı bıçak darbeleriyle öldüren Selahaddin Tankisi’yi halk jürisi suçlu buldu.

Bruxelles Korner

Kadir Duran

HALK JÜRİSİ, TANKİSİ’Yİ SUÇLU BULDU

Bruxelles Korner Yazarı Terzi Mehmet Özkahraman’ı bıçak darbeleriyle öldüren Selahaddin Tankisi’yi halk jürisi suçlu buldu.

Bruxelles Korner Yazarı Terzi Mehmet Özkahraman’ı alacak yüzünden dükkânında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 60 yaşındaki Selahaddin Tankisi, halk jürisi tarafından 54 yaşındaki Terzi Mehmet Özkaraman'ı öldürmekten suçlu bulundu.

Tankisi’nin avukatları sanığın cinayeti öldürme niyetiyle kasıtlı olarak işlemediğini savunsa da jüri cinayetin kasıtlı işlendiğine dair yeterli kanıt olduğuna karar verdi.

"Öldürme Niyeti"

Jüri, kararında "Silah seçimi, saldırının yoğunluğu, kesik, bıçak yaralarının sayısı ve olayların meydana geldiği yedi dakikalık kısa süre sanığın öldürme niyetini gösteriyor." vurgusu yaptı.

Jüri ayrıca kasıt olduğunu tespit etti. Sanık bugün yargı karşısına çıkacak ve ömür boyu hapisle karşı karşıya kalacak.

Olay nasıl gerçekleşti?

Olaydan bir buçuk ay önce Özkahraman ve Tankisi arasında alacak yüzünden karşılıklı saldırgan mesajların gönderildiği çatışma yaşandı. Sanık, 6 Kasım 2019'da bir yürüyüş sonrasında Özkahraman’ın dükkanına gitmeye karar verdi. Bıçağı vardı ve sinirliydi. Bir tanık Tankisi’nin Özkahraman’a “Seni yok edeceğim.” dediğini duydu. Aynı saatlerde, Anvers'te bir terzi dükkanının giriş holünde iki adam arasında çıkan kavga nedeniyle sabah 10.00 civarında Brederodestraat'a polis çağrılmıştı. Yedi dakika süren kavga sonucunda Özkahraman kanlar içinde bulundu.

Vücudunda yaklaşık 45 kesik ve bıçak yarası bulunan Özkahraman, kısa bir süre sonra hastanede vefat etti.

 

Mehmet ÖZKARAMAN'IN SON YAZISI

 

Egemenlik verilmez, alınır

Mehmet Özkaraman 10 Ekim, 2019, Perşembe 09:26

"Yurtta sulh cihanda sulh"

Büyük lider Atatürk Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla selamlıyorum 'Barış Harakatı' başladı Tivitlerle ülke yöneten pısırıklar ve saz arkadaşları bize mütefigiz derken sınır ötesine terör gruplarını toplayıp ordu haline getirdiler ve geriye çekildiler, ki sırf Türk Milletini maddi manevi anlamda çökertip ülkemiz üzerinde egemen olmak için. Bu ülkenin helal süt emmiş öz evladı buna izin vermeyecek...

vermeyeceğiz. Dünya gözünü üzerimize dikmiş, dayanışma ve milli birlik içinde olmamız gerektiğimzi, düşünüyorum. Allah askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah, bir Mehmet şehit olur bin Mehmet doğar, onlar bunu unutuyorlar.

Onlar bizi Çanakkale, Afyon, Izmir, Sakarya, Gaziantep, Şanlurfa, Kahramanmaraş ve Kıbrıs'ta da gördüler, bizi iyi bilirler. Sınırlarımızın ötesinden gelen tüm pislikler temizlenecek ve o mazlum halk evine geri dönecek, bizler de böylelikle huzura kavuşacağız, aradan çıkan çatlak seslere rağmen bunlar olacak. "Mevzu vatansa gerisi tefaruattır" Gün, kavga yaparak ve siyasete malzeme olarak birbirimizi yıpratma günü değil, yan yana ve el ele olma günüdür.

Bize bu oyunları oynayan ve teröre silah veren eğiticileri sevindirmeyelim. Askerlerimiz ve komutanlarımız, Türk milleti adına Suriye'de dünya'ya meydan okuyor, meydan, gün korku günü değil. Türk milletinin top yökün kalbi Mehmetçiğinin yanında atıyor ve her cihetçe arkasında duruyor, Şükür Allah'a ki bugün ordumuz Çanakkale'dekinden daha güçlü, Çanakkale de hem düşmanla savaştık hemde açlık yoklukla savaştık. Sarıkamış'ta doksanbin askerimiz kış günü giyecek kıyafet bulamadı ve yazlık kıyafetler içinde donarak şehit oldu.

Bugün askerimiz daha iyi, Gaziantep nüfusunun yarısını şehit veren o kahramanlar aç karnına bir devletle savaştılar ama teslim olmadılar. Tankın önüne çıkan Mücahit, oradan in aşağı, hiç insan demir yığınıyla savaşırmı diyerek bağırdı ve elindeki çakar almaz silahıyla düşmana meydan okudu, tankın bile ne olduğunu bilmeyen halk o savaşı da zaferle sonuçlandırdı.

Hiç bir yerden yardım ve destek almadan acı zerdali çerdegini un haline getirip ekmek yaptı ve yaralılarını, narkozsuz kangren olan bacaklarını kollarını keserek tedavi etti. Silahlarını bile kendileri yaptı, mermilerini kendileri doldurdu. Egemenlik verilmez, alınır. Bugün askerimiz her imkana sahip ve çok daha güçlü, korkmuyorum yarınımızdan, umutlu ve mutluyum.

Şu an Suriye'de bulunan ordumuzun içinde üç yeğenim var kanımız bu vatan ve milletine helal olsun. "Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez" Mustafa Kemal Atatürk.

Mehmet ÖZKARAMAN

Kaynak Linki = https://www.bruxelleskorner.com/makale/egemenlik-verilmez-alinir-419

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER