© © 2024 S-B-E Ltd

Güle güle bahar havası: Belçika'da Cumartesi günü bir kaç santim kar yağışı bekleniyor

Bahar havasını andıran birkaç küçük parıltıdan sonra haftasonuna doğru havanın tekrar soğuyacağını zaten biliyorduk. Ama yeni hava durumunda verilen: Cumartesi günü Flaman bölgesine yeniden kar yağabilir! "Yeniden birkaç santim kar yağabilir" diyor meteoroloji uzmanı Jill Peeters.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Cumartesi

Bahar havasını andıran birkaç küçük parıltıdan sonra haftasonuna doğru havanın tekrar soğuyacağını zaten biliyorduk.  Ama yeni hava durumunda verilen: Cumartesi günü Flaman bölgesine yeniden kar yağabilir! "Yeniden birkaç santim kar yağabilir" diyor meteoroloji uzmanı Jill Peeters.

Yarın

Yarın sabah, yerel sis ihtimali var. Daha sonra, her yer bulutlu ama havanın kuru kalacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, Ardennen'de 8 ila 10 derece arasında, Aşağı ve Orta Belçika'da ise 12 ila 13 derece arasında olacağı ve güneyden güneydoğuya kadar hafif bir rüzgâr esintisi tahmin ediliyor.

Perşembe ve cuma

Belçika’da Perşembe günü, yurda batıdan giriş yapacak olan sağanak yağışlar Cuma günü de devam edecek. Iki gün yağmurlu geçecek. Ancak Perşembe günü hava sıcaklığı 13 veya 14 derece arasında beklenirken, Cuma günü 10 ila 11 derece arasında yumuşak kalacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü kar?

Cumartesi için tam olarak belirlenmiş olmasada farklı hava modellerine göre kar yağışı ihtimali var. Hatta "Hava kartlarının şu anki durumuna göre, Cumartesi günü kar yağışı  ihtimali oldukça yüksek görünüyor,” diyor Jill Peeters. "Mart ayının ortasında bu olağan dışı bir durum mudur peki?" sorusuna verilen yanıt, "Bu özel ve istisnai bir hava durumudur, ama daha önce hiç olmamış değildir".

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER