© © 2024 S-B-E Ltd

Farkında olmadan terörist yandaşı

Farkında olmadan terörist yandaşı

BRUXELLES KORNER

KADIR DURAN

 

YENİ BİR ALIŞILMADIK BELÇİKA HİKÂYESİ

Farkında olmadan terörist yandaşı olan bir siyasetçinin öyküsü. Bu, sistemde mağdur durumda olan kurbanların acı gerçeğini fark etmeyen, kendini sistemin kurbanı görünen kişilerin ateşli koruyucusu olarak gören bir adamın öyküsü.

Cehalete karşı olan, mazlumları koruyan, kendisini kurtarıcı olarak belirleyen idealist bir meclis üyesinin terörizm kurbanı olma sürecini anlatacağım. 

Ecolo partisinden seçilerek Watermael-Boitsfort belediyesi’nde dört yıldır belediye meclis üyesi olarak görev yapan Miguel Schelck, dört ay önce beklentilerini artık karşılamayan partisinden ayrılmaya karar verdi, ayrılırken sessiz kalmadı, aksine partisini acı bir şekilde karalaması ve eleştirmesi kamuoyuna yansıdı.

Schelck, partisinde bir zayıflık olduğuna işaret etmiş, kendisinin sahip olduğu değerlerle partisi değerlerinin ve çıkarlarının çok farklılaştığını dile getirmişti.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 50 kişilik göçmen bir grubun yaşadığı, Gecamines şirketinin eski genel merkezine ev sahipliği yapan bir binanın, mahkeme kararının ardından belediye meclisinin başvurusu üzerine 7 Mayıs'ta tahliye edilmesi, Schelck’in partisinden ayrılma sürecinde son nokta olmuştu.  

Schelck, Gecamines olayından sonra belediye meclis üyeliği görevinden istifa etmiş, konseyin ve Ecolo partisinin kapısını kendisi için kapatmıştı. Partisini kınamış, partisinin tutumu için “siyasi cesaret eksikliği” nitelemesi yapmıştı.

Mart ayında istifa eden Schelck, bu çıkışıyla belgesiz göçmenlere olan ilgisini, sosyal adaletsizliğe karşı mücadelesini ve yoksulları koruma isteğini göstermiş oldu.

DEĞİŞEN CEKETİN RENGİ VE DEĞİŞMEYEN NOKTA

Birkaç ay sonra ise eski yeşillerden belediye meclis üyemizi başka bir ceketle gördük, ceketin rengi yeşilden kırmızıya dönmüştü. Schelck, merkezi Brüksel’de bulunan, sosyalist eğilime sahip, 1 milyon beş yüz binin üstünde üyesi olan Belçika’nın ikinci büyük sendika federasyonu Belçika Genel İş Gücü Federasyonu’nun (FGTB) gençlik çalışanı olmuştu. Ceketinin renginin değişmesine karşın Schelck’in belediyenin ekolojist meclis üyesi olduğu dönemi ile yeni gençlik lideri olduğu döneminde   değişmeyen, gözden kaçmayan bir detay var: Kürdistan İşçi Partisi'nin kurucusu ve lideri Öcalan'a hayranlığı.

Schelck, Mart 2022'deki istifasından önce ve sonra ofisinde, başının üstünde YPG bayrağının yanı sıra, Apo'nun fotoğrafını bulundurarak kendisine ne kadar büyük bir hayranlık duyduğunu gösteriyor.

Bilindiği gibi Kürtçe amca anlamına gelen Apo takma adıyla da bilinen Abdullah Öcalan, 4 Nisan 1949'da Kürtçe Amara olan Halfeti şehrine bağlı Ömerli köyünde dünyaya geldi.  Kürdistan İşçi Partisi'nin lideri ve demokratik konfederalizmin başlatıcısıdır.

Öcalan, 1978 yılında birleşik, bağımsız ve sosyalist bir Kürdistan iddiasında bulunan bir program temelinde Kürdistan İşçi Partisi'ni (PKK) kurdu.  Örgütü, on yıl boyunca birkaç ateşkes süreci dışında 1984'te uzun süreli bir silahlı mücadele başlattı.

Öcalan, 15 Şubat 1999'da tutuklanarak Türkiye'de hapsedildi ve terör suçundan idama mahkûm edildi ancak ceza infaz edilmedi. Türkiye’nin 2002'de ölüm cezasını kaldırmasıyla Öcalan’ın cezası müebbet hapse çevrildi. Şu anda İmralı adasında tutuklu olarak yaşıyor.

EĞİTİMSİZLİKTEN Mİ YOKSA İLGİSİZLİKTEN Mİ?

Schelck’in Öcalan’a olan hayranlığı eğitimsizlikten mi yoksa ilgisizlikten mi?

Unutulmamalıdır ki YPG ile PKK’nın ilişkilendirilmesi, resmi ve gayri resmi birçok uluslararası düşünce kuruluşu ve istihbarat teşkilatının raporlarında değerlendiriliyor. YPG'nin, PKK ile ilişki içinde olduğu ve aralarında örgütsel bağların ve ideolojilerin bulunduğunu gösterildi. Ayrıca birçok politikacı, diplomat ve güvenlik uzmanı, YPG'nin PKK'nın Suriye uzantısı olduğu görüşünü dile getirdi. Örgüt, Türkiye tarafından YPG ile birlikte terör örgütü olarak tanınmaktadır. YPG, Katar'da da terör örgütü listesinde yer alıyor.

Peki, Bay Miguel Schelck, teröristleri idealize ederken en savunmasız kişilere yardım etme inancınız nereye gitti?

Bu, durumun çok önemli ve tehlikeli olduğunu gösteriyor. Schelck, gençlerle çalışıyor, onları yanlış yönlendiriyor, mazlumları Türk düşmanı yapıyor, Türk düşmanlığını besliyor.

Bu nedenlerden dolayı Schelck’in hakkında soruşturma açılmasını, Schelck'in Belçika federal savcılığı tarafından kin ve terörü savunmaktan yargılanmasını ve FGTB'deki görevinden alınmasını talep ediyorum.

 

Une Nouvelle histoire insolite belge

C'est l'histoire d'un homme sui se fait passer pour un fervent protecteur des victimes du système social alors qu' il protège leurs bourreaux , peut-être à son insu ou simplement par ignorance.

Il y a 4 mois, cet elu , après quatre ans de services à la locale Ecolo de Watermael-Boitsfort, à savoir le prénommé conseiller communal Miguel Schelck a décidé de quitter le parti, A son départ, il n'a pas été dans le silence, au contraire, il a été très médiatisé, il a dénigré amèrement son parti.
Il a invoqué un sentiment de faiblesse de celui-ci et la différence de ces intérêts par rapp au  parti qui ne rejoignaient plus ses attentes 

l'affaire Gécamines a été la goutte d'eau de trop, il a démissionné du son mandat de conseiller communal.

Pour rappel dans cette affaire,  la commune n’a pas pu aider des nombreux occupants d'un immeuble squatté.

Suite à  cette déception Miguel Schelck claquera la porte du conseil et au parti Ecolo .

Suite à cette décision judiciaire et par  l'application de celle-ci par le conseil communal à expulser les occupants qui avaient  jusqu'au 7 mai pour quitter les lieux qui comptaient  un groupe de 50 personnes majoritairement composé de femmes et de 15 mineurs, qui vivaient ensemble depuis 3 ans. 

Il a dénoncé 
“un manque de courage politique”
et
“regrette un manque de démocratie interne et d’écoute des tendances de gauche qui sont de plus en plus minorisées.”

Jusque-là , il montraient ses souciances vis-à-vis des sans papiers, son combat contre l'injustice sociale et son intérêt à la protection des plus démunis.

La démission s'est faite en mars 2022.

Quelque mois plus tard , on a vu notre ancien conseill communal ecolo avec une autre veste, elle a viré du vert au rouge.

Notre Miguel Schelck est devenu 
animateur jeunesse FGTB à Bruxelles .

La Fédération générale du travail de Belgique (FGTB) de tendance socialiste, est par son nombre d’adhérents (plus d’un million cinq cent mille), la deuxième fédération syndicale belge.

Pourtant il y a un detail qui n'a pas échappé aux yeux, qui n'a pas changé entre la période  où il était conseillé communal ecolo et  animateur  jeunesse de gauche.

C'est son adoration à Mr  Öcalan ,fondateur chef du parti des travailleurs du kurdistan.
Abdullah Öcalan, également connu sous le surnom d'Apo (signifiant « oncle » en kurde), né le 4 avril 1949 dans le village de Ömerli (Amara en kurde, rattaché à la ville de Halfeti), est un homme politique kurde de nationalité turque. Il est le leader du Parti des travailleurs du Kurdistan et l'initiateur du confédéralisme démocratique.
Öcalan fonde en 1978 le Parti des travailleurs du Kurdistan (PKK), sur la base d'un programme revendiquant un Kurdistan unifié, indépendant et socialiste. Son organisation lance une lutte armée prolongée en 1984, avant qu'il ne propose plusieurs trêves au cours de la décennie suivante. Au cours des années 1990, il abandonne ses revendications maximalistes, donnant désormais la priorité à une solution politique, pacifique et démocratique à la question kurde.
Öcalan est arrêté le 15 février 1999 et emprisonné en Turquie, où il est condamné à la peine de mort pour terrorisme. La sentence n'est cependant pas mise à exécution, le pays abolissant la peine capitale en 2002. Sa peine est alors commuée en prison en vie ; il est détenu sur l'île d'İmralı.

Miguel Schelck est un grznd fan de celui-ci au point d'exhiber  la  photo de Öcalan ainsi que du drapeau YPG  au dessus de sa tête dans ses bureaux avant et après sa démission du mois de mars 2022.

Est-ce par manque d'éducation ou par intérêt ?

Il ne faut pas oublié que le YPG  est associé au PKK et considéré dans les rapports de nombreux groupes de réflexion et agences de renseignement internationaux officiels et non officiels indiqueraient que les YPG avaient des relations avec le PKK et qu'il existait des liens organisationnels et idéologiques entre eux.  En outre, de nombreux politiciens, diplomates et experts en sécurité ont exprimé leurs opinions  que les YPG sont le prolongement syrien du PKK.  L'organisation est reconnue par la Turquie comme une organisation terroriste avec le YPG.  Il figure également sur la liste des organisations terroristes du Qatar.

Alors Mr Miguel Schelck où sont passés vos convictions d'aider les plus vulnérables alors que vous idéalisez des terroristes?

Je demande qu'une instruction soit ouverte à son encontre et que Mr Miguel Schelck soit poursuivi par le parquet fédéral belge pour incitation à la haine et pour apologie du terrorisme Je demande également  son éloignement de son poste chez FGTB.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER