© © 2024 S-B-E Ltd

Europol karantina günlerinde artan online çocuk istismarı için uyardı

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) geçtiğimiz Cuma günü Coronavirüs salgını nedeniyle yaşanan karantina döneminde çocukları internet üzerinden taciz eden çocuk istirmacılarının artış gösterdiğini açıkladı. Avrupa polisine göre, karantina altında olmaları çocukları normalinden daha savunmasız hale getiriyor.

Bruxelles Korner/ Zehra Özer

 

Avrupa Polisi (Europol) çocuk istirmacılarının sosyal ağlarda ve Darknet'te cinsel içerikli birçok materyal paylaştığını, dünya genelinde bu tarz içeriklerin artış gösterdiğini tespit etti. Europol normalde her ay 100.000 çocuk istismarı vakası tespit ederken, bu sayı Mart ayında bir milyon’a ulaștı ve Mayıs ayında yeniden düştü.

Europol, tecrit yoluyla çocuklar için artan risk konusunda, "Çocuk istismarcıları potansiyel kurbanlarını artırmak için, çocukların günlük yaşamının tecrit sırasında giderek çevrimiçi yaşama dönüșmesinden faydalanmaktadırlar" ifadesiyle aileleri uyarırken,  en çok endişelendiren durumun internette cinsel içerikli materyal arayan sübyancı faillerin artması olduğunu vurguladı.

Europol Direktörü Catherine De Bolle, internet üzerinde küçük çocuklarla alakalı paylaşılan cinsel istismar fotoğrafları ve videolarının zaten son yıllarda artış gösterdiğini, ancak karantina döneminde bunun had safhaya ulaştığını söyledi. Europol yetkillileri güvenlik görevlilerinin bu çerçevede çocukların eğitimlerine odaklanmaları gerektiğini, gençlerin kurban olmaktan sakınmaları için çalışmalar yapmalarının şart olduğunu ifade etti.

Çocuk hakları derneklerinden ECPAT’da geçtiğimiz aylarda aileleri uyarırken"Tecrit döneminde İnternet üzerinden çocukların cinsel istismar edilmesi  her zamankinden daha kolay hale geldi" uyarısında bulunmuștu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER