© © 2024 S-B-E Ltd

Emirdağ'lı kızımız Hollanda Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı oldu

Günay Uslu Hollanda Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı görevine atandı Aslen Emirdağ'ın Pörnek köyünden Turizm şirketi Corendon'un kurucusu Atilay Uslu'nun kardeşi olan Günay Uslu, Hollanda'da Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı oldu.

Bruxelles Korner

Kadir Duran

 

Aslen Emirdağ'ın Pörnek köyündenTurizm şirketi Corendon'un kurucusu Atilay Uslu'nun kardeşi olan Günay Uslu, Hollanda'da Medya

ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı oldu.

Günay Uslu 25 Ekim 1972 Haarlem'de doğdu, aslen aftonkarahisar Aslen Emirdağ'ın Pörnek köyünden türk göçmen kızıdır. Hollandalı bir kültür tarihçisi ve politikacısıdır.

2 Ocak 2022'den bu yana Rutte IV kabinesinin Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı görevine atandı.

Uslu, Amsterdam Üniversitesi'nde Avrupa Kültür Tarihi ve Politika ve Yönetim (MA 2001) uzmanlığıyla Hukuk (1996 yılı) ve Kültürel Çalışmalar okudu. 2015 yılında doktorasını Homer, Truva ve Türkler: Geç Osmanlı İmparatorluğu 1870-1915'te Miras ve Kimlik adlı tezi için aldı. 2001'den beri Amsterdam Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve araştırmacıdır. Uzmanlığı Avrupa kültür tarihi, miras çalışmaları, müzeler ve kültür politikasında yatmaktadır.

Ayrıca Uslu, eski ofis binalarını yeni otellere ve yenilenmiş anıtsal ve eski otel binalarına dönüştürdüğü Corendon'da Geliştirme Direktörüdür.

Aynı zamanda Eye Filmmuseum denetim kurulu başkanı ve Mauritshuis ve Rembrandt Derneği danışma kurulu üyesi olarak aktiftir.

2 Ocak 2022'de Uslu'nun D66 adına Rutte IV kabinesi için Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER