© © 2024 S-B-E Ltd

Dr. Zeliha Süt Bruxelles Korner'de

Dr. Zeliha Süt Bruxelles Korner'de

Bruxelles Korner 

Kadir Duran

Dr. Zeliha Süt Bruxelles Korner'de

" ...Bruxelles Korner'a araştırmalara ve ilerlemelere verdiği önem ve çalışmalarima verdiği değer için  teşekkürlerimi iletmek isterim. Büyük bir keyifle yazılarımi ve görüşlerimi paylaşacağım.  ..."

Zeliha Süt İstanbul doğumludur. Saint- Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başladığı üniversite eğitimine Avrupa Birliği burslusu olarak gittiği Fransa’da devam etmiş ve orada tamamlamıştır. Université de Haute-Alsace İşletme bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecesini de Fransa’da Universite de Nancy II’ de International Business-Management (Uluslararası Ticaret- İşletme) alanında almıştır. Yüksek lisans tezini 2006 yılında Supply Chain Management (Tedarik Zinciri Yönetimi) üzerine yazmıştır.

Fransa’da Paris  ve Biarritz’de “GERMEA” kurumunda ve ISUZU firması ihracat departmanında staj yapmıştır.

2005 yılında Fransa’da PSA Peugeot-Citroen firmasında pazarlama departmanında çalışmıştır.

2006 yılında Fransa’da yüksek lisansını tamamladıktan sonra İtalya’nın Bologna kentine yeni bir görev için yerleşmiştir ve Roche- Bobois firmasında yurtdışı ilişkiler departmanında çalışmaya başlamıştır.

Türkiye’ye döndükten sonra Beymen Holding İthalat departmanında Monobrand Specialist olarak görev almış, yabancı markaların franchising anlaşmaları üzerine çalışmıştır.

Daha sonra Modafen Okulları’nda eğitimci olarak görev yapmış, aynı zamanda aile  şirketlerinde sanayi sektöründe yapmıştır.

Doktorasını Istanbul Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında  yapmıştır. Doktora tez konusu “Avrupa Birliği Fonlarının  Üye ve Aday Ülkerlerde Emek Piyasası Politikalarına Etkisi”dir. Fransa Haute- Alsace Üniversite’sinde misafir öğretim görevlisi olarak görev almış, konferans ve seminerleri yönetmiştir.

Fransa Haute- Alsace Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (FR) Bölümü’nde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde ders vermiştir ve Avrupa Birliğ, AB projelerif onları, TR-AB ilişkileri üzerine uzmandır ve aktif olarak Brüksel’de araştırmacı olarak bulunmaktadır.

Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık mezunudur ve yeminli tercümandır.

Çok iyi derecede Fransızca,İngilizce, İtalyanca, Türkçe bilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER