© © 2024 S-B-E Ltd

De Wever, Anvers polisinde vatandaşlara gönüllü olarak görev vermek istiyor

Belçika'da N-VA parti başkanı Bart De Wever belediye başkanlığını yaptığı Anvers kenttinin polis teşkilatında, vatandaşlara gönüllü olarak görev vermeyi düşünüyor. Bunu öğleden sonra VTM kanılının web sitesi’ndeki 'Demeulemeester' tartışma programında dile getirdi. De Wever, bir sonraki hükümet döneminde bu fikrini geliştirmek istiyor.

Bruxelles Korner

Zehra özer

De Wever'e göre, uygun bir çerçeve geliştirilmesi şartıyla vatandaşlar polis memurlarının görevlerini mükemmel bir şekilde devralabilirler.  N-VA parti başkanı ve Anvers belediye başkanına göre, Anvers polis teşkilatı standart görevleri ile fazlasıyla meşgul oluyorlar  ve örneğin akivitelerle ilgili uğraşlarında gönüllüler tarafından yardım almaları hoş karşılanabilir. Polis teşkilatı gönüllüleri görevlendirerek böylelikle ana görevlerine daha iyi konsantre olacaklar.

Bir taramadan ve kısa bir eğitimden geçtikten sonra gönüllülere polis üniforması verilmesini ve böylelikle profesyonel bir polis yardımcısı olabilmelerini ve görevlerini polis komiserinin yönetimi altında yerine getirmelerini uygun görüyor.

De Wever bu fikrini komşu ülkelerden aldı. Bu sistem Hollanda, Fransa ve Ingiltere’de zaten mevcut. "Hollanda'da gönüllüler bu görev için bir yıllık eğitim görüyorlar. Bu ağır bir eğitim sürecidir. Fransa sistemini daha uygun görüyorum, çünkü orada eğitim süreci daha kısadır "diyor De Wever.  Fransa'da, ulusal polis teşkilatındaki görevliler yılda 90 gün gönüllü olarak çalışabiliyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER