© © 2024 S-B-E Ltd

Covid güvenlik Pass Bileti, WhatsApp...1 Kasım'ı değiştirecek her şey burada

1 Kasım itibariyle vatandaşları etkileyecek tüm değişiklikler.

Bruxelles Korner

Kadir Duran - Belga

 

Covid güvenlik Pass Bileti, WhatsApp...1 Kasım'ı değiştirecek her şey burada

1 Kasım itibariyle vatandaşları etkileyecek tüm değişiklikler.

Covid Safe Ticket

Covid Safe Bileti Brüksel'den sonra Valonya'da yürürlüğe giriyor.

Valon hükümeti, Covid güvenlik Pass Bileti(CST) kullanımını 1 Kasım'dan 15 Ocak'a kadar Valonya'nın tamamına genişletmeye karar verdi. Bu sıhhi geçiş, dans salonlarında ve gece kulüplerinde, barlarda, kafelerde ve restoranlarda, spor salonlarında, fitness salonlarında ve ayrıca iç mekanlarda 50'den fazla (dış mekan 200'den fazla ) , ticaret fuarları ve kongrelerde geçerli olacaktır.

Ayrıca parti ve performans salonlarında, hastanelere ve bakım evlerine gelen ziyaretçilerin yanı sıra iç mekanlarda 50'den fazla (veya dış mekanlarda 200'den fazla) kişiyi bir araya getiren herhangi bir toplu etkinlik için gerekli olacaktır.

Ancak toplu taşıma araçlarında, kamu hizmetlerinde, okullarda, mağazalarda ve alışveriş merkezlerinde, işyerinde veya yerel makamların yetkilendirdiği etkinliklerde bu geçiş geçerli olmayacaktır.

CST, taşıyıcısının tam aşılandığını, 48 saatten daha kısa bir süre içinde PCR testinin negatif olduğunu veya 24 saat içinde gerçekleştirilen negatif bir antijen testi veya en fazla 180 gün olan Covid-19'dan iyileşme sertifikası olduğunu onaylar. 12 yaşından itibaren gerekli olacaktır.

Eczaneler

1 Kasım'dan itibaren altı günden daha kısa bir süredir koronavirüs semptomları olan herkes eczanede hızlı bir antijen testi yaptırabilecek.

Belçika Eczacılar Birliği (APB), tüm eczaneler bu hizmeti sunmasa bile eczanelerin Covid-19 ile mücadelede ek bir rol oynayacaklarını belirtiyor.

Eczaneler, seyahat etmek veya toplu bir etkinliğe katılmak isteyenler için şimdiden hızlı antijen testi yapıyor.

Testlerin sonuçları 15 ila 30 dakika içinde biliniecek.

 

Tamamı Inami tarafından ödenen bu testler, ancak bir Covid Güvenli Bilet düzenlenmesiyle sonuçlanmayacaktır.

Whatsapp

WhatsApp artık ( birkaç) akıllı telefonda kullanılamayacak

1 Kasım'dan itibaren, Android 4.1, iOS 10 veya KaiOS 2.5.1'den daha eski bir işletim sistemi çalıştıran bir akıllı telefonun tüm kullanıcıları. WhatsApp'ı kullanamayacaklarını görecekler. Bu tarihte mesajlaşma uygulaması, WhatsApp verilerinin (mesajlar, aramalar vb.) bir Apple cihazından Samsung'a aktarılmasını sağlayacak önemli bir güncellemeden yararlanacak. Bu seçenek daha sonra Android çalıştıran diğer cihazlara genişletilecektir.

Eski akıllı telefon kullanıcıları bu güncellemeyi yapamayacak ve Signal veya Telegram gibi başka bir mesajlaşma uygulamasına geçmekten veya devam etmek istiyorlarsa telefon değiştirmekten başka seçenekleri kalmayacak.

Samsung, Apple, Huawei, LG, ZTE, Sony ve diğer birkaç şirkette toplam 43 akıllı telefon modeli etkileniyor.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER