© © 2024 S-B-E Ltd

BTMB’NDEN AB NEZDİNDE BÜYÜKELÇİ MEHMET KEMAL BOZAY’A NEZAKET ZİYARETİ

BTMB’NDEN AB NEZDİNDE BÜYÜKELÇİ MEHMET KEMAL BOZAY’A NEZAKET ZİYARETİ

https://www.facebook.com/100010921680659/videos/769376597269178/

BTMB’NDEN AB NEZDİNDE BÜYÜKELÇİ MEHMET KEMAL BOZAY’A NEZAKET ZİYARETİ

Belçika Türk Medyası’nın sivil toplum basın kuruluşu Belçika Türkçe Medya Birliği (BTMB), Pandemi kuralları gereği son dönemlerde etkinlikleri ve ziyaretleriyle göz doldurmaya devam ediyor.

Belçika Türk Toplumunun etkinlik ve haberlerini tarih hafızasına not düşüren, toplumumuzun yakınlaşan 60 yıllık Belçika Serüvenini arşivleyerek, gelecek nesillere ayna olacak olan haberleri üreten Belçika Türkçe Medya Birliği, çalışmalarıyla gündem oluşturmaya devam ediyor.

BTMB gerek Belçikalı, gerekse Türk resmi kurum temsilcileri ile görüşerek, çalışmalarını daha ciddi ve proje içerikli sürdürebilmek için mesleki sorumluluğu dahilin de ziyaretlerine devam ediyor. Uluslararası, Avrupa ve Belçika dahilin de Bir çok STK ve Resmi kurum temsilcilerini ziyaret ederek, ikili ilişkilerle mesleki sorunların çözümü noktasında yapılan görüşmeler, heyecan uyandırmaya devam ediyor.

Belçika’da yaşayan Türk toplumunun sesi olan medya mensuplarının bir araya gelerek, oluşturdukları BTMB, Yönetim kurulu üyeleri Başkan Hüseyin Dönmez, Başkan Yardımcısı Kadir Duran, ETİK Kurulu Başkanı Mustafa Ulusoy ve Üye Celil Gündoğdu ‘dan oluşan heyet, AB Nezdinde Daimi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında kendisini bilgilendirdiler.

Corona salgını ve Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde, davetlilerini sıcak bir ortamda ağırladı.

BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez: “Sayın Büyükelçim uzun zamandan beri görüşme isteğimize rağmen, Corona ve Pandemi ortamı nedeniyle, bir türlü görüşememiştik. Ancak bugün görüşebilme imkanımız oldu. Öncelikleri bizleri kabul etmenizden çok memnun olduk. Amacımız sizlere yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vererek, görüş alışverişinde bulunmaktır. Bizler uzun yıllardan beri Gazetecilik mesleğini icra eden basın kuruluş temsilcileri olarak, ‘Belçika Türkçe Medya Birliği’ çatısı altında basın hizmeti vermekteyiz. Bizleri zaman zaman etkinliklerde, bazen de yaptığımız haberlerle tanıyorsunuz diye düşünüyorum. Bizler Belçika Türk toplumunu tarihe not düşen çoğu gönüllü basın mensuplarıyız.

Takdir edersiniz ki medya çok önemli görev icra etmekte. Bizler kurumsal olarak sizlerin etkinlik, haber ve duyurularınızı basılı, işitsel ve görsel olarak toplumumuza iletmekteyiz. Tüm bu hizmetleri de büyük fedakarlık ve gönüllülük içerisinde gerçekleştirmekteyiz. Yaptığımız işimizin kutsal olduğuna inanarak, toplumumuza hizmet vermekteyiz. Bu anlamda gerek kurumumuzu, gerekse kurumumuz çatısı altında üretilen haberler ile ilgili arşivimizden sizleri bilgilendirmek isteriz. Bu konuda düşünceleriniz, önerileriniz de bizim için önemlidir. Sizleri bu anlamda ziyaret ediyoruz. Şahsım ve Yönetim kurulumuz adına size bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Davetlilerini samimi ve sıcak bir ortamda ağırlayan Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle Hoş geldiniz. Pandemi ortamı nedeniyle, gecikmeli de olsa sizlerle görüşmekten çok mutlu oldum. Sizlerden yakından tanışmasak da etkinliklerde kimilerinizle tanışma ve konuşma fırsatımız olmakla beraber, kimilerinizi de haberlerinizden tanıyoruz. Biz burada Belçika ve Türkiye ulusal medya ile birlikte özellikle Belçika’da hizmet veren Türkçe Medya’yı da takip etmekteyiz.

Medya mensupları olarak özellikle kurumsal statüye sahip BTMB’ni önemsiyoruz. Sizler, bizlerle toplumlarımız arasında iletişim köprüsü olmaktasınız. Bir çok haberi sizleri izleyerek, öğreniyoruz.

Bizler sizlerin gerek haber edinme, gerekse AB çalışmalarıyla ilgili bilgiler almanız için her zaman yanınızdayız. AB ve Ülkemiz ilişkileri ile ilgili gelişmeler konusunda toplumumuzu aydınlatma adına sizlerin haber desteğine ihtiyacımız oluyor. Bu konuda katkılarınız olmakta ve olmaya devam edecek diye umuyorum, bu nedenle de sizlere teşekkür ediyorum. Bizim de sizlere iletişim ve bilgilendirme konusunda katkılarımız olabilir. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen, Nezaket ziyareti hatıra görüntülerle son buldu

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER