© © 2024 S-B-E Ltd

BRÜKSEL YENİ BÜYÜKELÇİSİ BEKİR UYSAL BASIN MENSUPLARIYLA TANIŞTI...

BRÜKSEL YENİ BÜYÜKELÇİSİ BEKİR UYSAL BASIN MENSUPLARIYLA TANIŞTI...

Büyükelçi Bekir Uysal, 16 Kasım 2022 tarihinde Büyükelçisi olarak Belçika Kralı Philippe’e güven mektubunu sunarak görevine başlamıştır.

 

Güven mektubu sunma töreninin ardından Kral Philippe ile Büyükelçi Bekir Uysal başbaşa bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Yapılan görüşmede, Büyükelçi Uysal, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kral Philippe’e selamlarını ve kendilerini Türkiye’ye davetlerini iletmiştir. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel sorunlar hakkında Kral’a bilgiler veren Büyükelçi Uysal, göç ve bölgesel olduğu kadar küresel güvenlik boyutunda da gözlemlerimizi Kral’a aktarmıştır. Görüşmede, iki müttefik olan ülkelerimiz arasında süregelen mevcut güçlü ilişkilerimizin devamlılığı yönünde karşılıklı kararlılığın üzerinde durulmuştur.

Bu vesileyle Büyükelçi Uysal, Kral Philippe’e Belçika’da yerleşik Türk toplumunun sosyal hayata tam uyum sağlamadaki üstün çabalarına değinerek bu konuda vatandaşlarımızın oldukça başarılı olduğunu ve yetişmiş insan gücümüze güvendiğimizi belirtmiştir.

Kral Philippe, Belçika’da mukim Türk toplumu hakkında olumlu değerlendirmelerde bulunurken, defalarca gittiği ülkemizin doğal güzelliklerini iyi bildiğini ve halkımızın misafirperverliğine yakından tanık olduğunu dile getirmiştir.

17 Kasım 2022 tarihinde Büyükelçi Bekir Uysal, Büyükelçilik Dursun Aksoy toplantı salonunda Belçika yerel Türk basını mensuplarıyla bir araya gelmiştir.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliğine atanan yeni Büyükelçi Bekir Uysal, 16 Kasım günü Belçika Kralı Philippe’e güven mektubunu sunarak, resmen görevine başlamış oldu.

 

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliğine atanan yeni Büyükelçi Bekir Uysal, 16 Kasım günü Belçika Kralı Philippe’e güven mektubunu sunarak, resmen görevine başlamış oldu.

Büyükelçi Uysal Büyükelçilik Şehit Diplomat Dursun Aksoy salonunda Belçika’da hizmet veren Ulusal ve yerel Türk basın mensuplarıyla tanıştı. Verilen resepsiyonda Büyükelçi Uysal, basın mensuplarıyla tek görüşerek, Belçika Kralına sunduğu güven mektubu ve Kral ile yapılan ikili görüşmelerle ilgili duygularını basın mensuplarıyla paylaştı.

Basın mensuplarına görev sürecini anlatan Büyükelçi Uysal sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle hepinize katılımınızdan dolayı, teşekkür ediyorum. Sizlerle tanışmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade ediyorum. Ben buraya geleli neredeyse iki ay oldu. Bekledikten uzun bir süre sonra, Belçika Kralı dün bizi kabul etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ileterek, bize verilen güven mektubunu kendilerine sundum.

Tabi bu sunumun kendilerine göre bir geleneği var. Bu sunumun nasıl yapılacağı aşağı yukarı önceden belirlenmiş oluyor. Bu geleneğin gerekleri çerçevesinde görüşmemiz tamamlandı.

BELÇİKA KRALI PHILIPPE “BİZ ÜLKEMİZDE YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Sunum merasimi bittikten sonra yapılan ikili görüşmeden çok memnun oldum. Görüşmemizde Kral Hazretlerinin söze başlarken söylediği husus, ‘burada bizim kayıtlarımıza göre 230 bin sizin vatandaşınız yaşamakta. Biz bunlardan çok memnunuz. Onların burada olması ülkemizi güçlü kılmakta’ bu minvalde sözler söyledi. Bu sözler benim için ömrümde bir Kral’dan duyabileceğim en güzel cümlelerdi.

Biz buna çok önem veriyoruz. Neden dersek? belki daha önceleri bazı vesilelerle dile getirmiş olabiliriz. Özellikle 1960’lı yıllarının başından itibaren Avrupa’ya İş göçünün başlamasından hemen sonra, biz vatandaşlarımızı daima kendilerinden sonraki kuşakları çok iyi yetiştirmeleri, onların iyi meslekler sahibi olup, burada bu ülkenin toplumunda etkili pozisyonlarda gelmelerini sağlamaları için teşvik ettik.

Bunu ben bu meslekte yaklaşık 25-30 yılımı doldurdum. 30 yıldır bu şekilde hep günün birinde bu arzumuz gerçekleşir mi? biz baktığımız taktir de, bu ülkelerde vatandaşlarımızın büyük bir topluluk haline gediğini görür müyüz? diye düşünürken, dün Kralın sözlerinden bu sonuç ortaya çıkıyor ki, vatandaşlarımız artık buraya tam bir uyum sağlamışlardır. Ve kendilerinden sonraki jenerasyonu kuşakları çok iyi yetiştirecekler. Onların iyi meslekler yetkili pozisyonlar, elde etmelerini sağlayıp, toplumun kaderini de, sosyal hayatını da ve bir adım öte siyasetini de etkilemeye başladılar. Özellikle bu duygularımı sizlerin vasıtasıyla vatandaşlarımıza duyurmak istedim.

KRAL:  “GÖÇ KONUSU ÖNEMLİ TÜRKİYE AKTÖR ÜLKE’

Diğer bir husus: Kral, ‘Bizim göç ile ilgili bazı sorunlarımız var. Göç Avrupa’yı çok meşgul eden ve bizleri de tedirgin eden bir sorun haline geldi. Bu konularda, özellikle Kıta’nın güvenliği ve karşılaştığı bu mühim konu göç konusu. Bunlarla ilgili hangi ülkelerden sıkı işbirliği yapabiliriz? bunun başında da Türkiye geliyor’ bunu söyledi Kral.

Kral’ın bizim ülkemize bakış açısı, hem vatandaşlarımızın buradaki etkili varlıklarından, hem de ülkemizin tüm bölge için, dünya barışı için etkili varlığından ben, özellikle dün yaptığım görüşme sırasında iftihar ettim. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

Bizim yapacağımız bir seri faaliyetler var. İşgücü anlaşmasının (1964) 2024 yılında 60 yıl dönümü var. 60. Yıl dönümünü bir etkinlikler dizisiyle kutlanmalıdır. Ayrıca Cumhuriyetimizin 2023’de 100. Yılını da etkinliklerle kutlayacağız. Bu kutlamalarda sizlerin de fikir ve katkılarını bekliyoruz.

KRAL: “TÜRKİYE KİŞİSEL ZİYARETİMDE TERCİH ETTİĞİM ÜLKEDİR’

Bu arada Kral’ın Türkiye ziyareti olacak onunla ilgilide hazırlıklar yapacağız. Ben Cumhurbaşkanımızın daveti Bakidir. Davet masadadır. Sizi memnuniyetle Türkiye’ye bekliyoruz” dedim. Oda bunu not ediyorum’ dedi. Benim Türkiye’ye özellikle kişisel ziyaretimde gittiğimde benim hayranlık duyduğum köşeleri var. Oraları yakından biliyorum. Anadolu’nun derinliklerinde çok ilginç yerleriniz var ama kıyılar özellikle çekici. Benim Türkiye’de hala temasta olduğumuz ve görüştüğümüz aile dostları var. Bunlar da benim kişisel dostlarım. Ülkenizi iyi biliyorum ve gelmekte isterim’ dedi.

Bunun dışında bölgesel ve global soruları oldu. Onları da kısaca değerlendirdik.

www.belcikaaydinhaber.com

 

BÜYÜKELÇİ BEKİR UYSAL BUGÜN KRAL PHILIPPE’YE GÜVEN MEKTUBUNU SUNDU.

17 Kas 2022BELÇİKA 0

140

T.C. Brüksel Büyükelçiliğine yeni atanan Büyükelçi Bekir Uysal bugün Belçika Kralı Philipphe’ye güven mektubunu sunarak resmen görevine başlamış oldu.

 

T.C. Brüksel Büyükelçiliğine yeni atanan Büyükelçi Bekir Uysal bugün Belçika Kralı Philipphe’ye güven mektubunu sunarak resmen görevine başlamış oldu.

Belçika Kraliyet sitesinde bugün T.C. Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Sudan Brüksel Büyükelçisi Abdelbagi Hamdan Kabeir, Slovenya Brüksel  Büyükelçisi Barbara Susnik,  Slovakya Brüksel Büyükelçisi Jurai Machac,  Kral Philippe’ye güven mektuplarını sunarak resmen görevlerine başladılar.

Sa Majesté le Roi a reçu en audience pour la remise de leurs lettres de créance :

Son Excellence Abdelbagi Hamdan Kabeir, Ambassadeur de la République du Soudan

Son Excellence Bekir Uysal, Ambassadeur de la République de Turquie

Son Excellence Barbara Sušnik, Ambassadeur de la République de Slovénie

Son Excellence Juraj Machac, Ambassadeur de la République Slovaque

T.C. Brüksel yeni Büyükelçimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

BÜYÜKELÇİ BEKİR UYSAL T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİNE ATANDI

Büyükelçiler Kararnamesi yayınlandı. 2018 yılında Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu üyeliğine atanan Büyükelçi Bekir Uysal, T.C. Brüksel Büyükelçiliğine atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı  Büyükelçiler Kararnamesi yayınlandı.. 2018 yılında Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu üyeliğine atanan Büyükelçi Bekir Uysal, T.C. Brüksel Büyükelçiliğine atandı.
 

~~Mesleki Kariyeri

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1985 yılında mezun olmuştur. Paris CNAM'da (Conservatoire National des Arts et Métiers) Personel Yönetimi Eğitimi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Avrupa Birliği konulu Master, Paris 8 Üniversitesi'nde ise doktora yapmıştır.

1986-1989 yılları arasında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 1989'da Dışişleri Bakanlığında göreve başlamıştır.

BM Viyana Ofisi nezdinde Daimi Temsilci Yardımcısı, Strazburg Başkonsolosu (2006-2008), Lefkoşa Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı olarak yurt dışında görev yapmıştır. 9 Kasım 2012 - 1 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.[1] 2018 yılında Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu üyesi olarak atanmış ve hâlen teftiş kurulu başkanıdır.

Fransızca, İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocukludur.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER