© © 2024 S-B-E Ltd

Bracke, Telenet danışma konseyinden aldığı ücret dışarı sızınca istifa etti

Telenet şirketi, meclis başkanı Siegfried Bracke gibi danışma konsey üyelerine, yıllık brüt 12.000 euro sabit bir ücret ödüyor. Bunun üzerine her toplantı başına 2.000 euro daha ekleniyor. Alınan bu ücretler eski danışma konsey üyesi Peter Vanvelthoven (SosyalistParti) tarafından açıklandı. Bu arada, 2011 yılından beri danışma konseyinin üyesi olan Bracke, Twitter hesabının üzerinden, Telenet deki görevini sonlandırdığını bildirdi.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Siegfried Bracke (NV-A) geçtiğimiz günlerde Telenet’in danışma konseyinin üyesi olarak ne kadar kazandığını açıklamayı reddetti. Meclis başkanı Bracke, ‘Terzake’ tartışma tv programında ve Radyo 1’de konu sorgulandığında, soruları duymazdan geldi.

Geçen yıla kadar danışma  konseyinin bir üyesi olan meslektaşı  Peter Vanvelthoven (SosyalistParti) bu konuda çok rahat. O Telenet danışma üyelerinin yıllık brüt olarak 12.000 euro sabit bir ücret ve her bir danışma konsey toplantısı başına ayrıca 2.000 euro ücret aldıklarını açıkladı. Vanvelthoven de bir buçuk yıl öncesine kadar danışma konseyinin bir üyesiydi.

Telenet şirketi, 2016 yılında danışma konseyine bir son verdi. "Geçen yıldan bu yana sadece gerekli göründüğünde Bracke gibi danışmanlara başvuruluyor", dedi şirket sözcüsü Knack dergisine. Telenet şirketi Bracke ‘ye tam olarak ne kadar ücret ödediğini açıklamak istemedi.

Dün akşam Bracke saat 23:00 de Telenet şirketinden istifasını açıkladı. "Para makinesi mi? Ben değil. Ama benim için artık gerekmiyor.  Sorun değil. Nokta, " diye yazdı Twitter hesabına.

Gent Belediye  Başkanı Termont,  Bracke’ ya verdi veriştirdi

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, Belediye Meclisinde Bracke’ya verdi veriştirdi: "Sen gerçekten utanmıyormusun? Sen bizi suçladığın şeyi kendin yapıyorsun," dedi. Termont kendisininde danışma kurulunda hizmet etmek için Telenet şirketi tarafından istendiğini ama reddettiğini söyledi. "Bu  politikacıların etiklerine uygun değil.  Sen bu ülkenin ilk vatandaşısın. Herkes için şeffaflık ama kendin için değil, istediğin buydu."

Bracke, Telenet danışma konseyinde kendisinden hariç başkalarının da olduğunu söyledi. "Ben meclisin başkanlığını yaptığımda bağımsız olmak zorundayım. Geri kalanı için ben seçilmiş bir temsilciyim. (...) Telenettin danışma konseyi ekmek satan bir fırın gibidir. Bunun bir fiyatı vardır ve bu bir piyasa yararıdır. Bana nerede genel menfaate hizmet etmemiş olduğumu söyleyin. Gerisi sadece imalardan ibarettir," diye cevap verdi Bracke

"Üstelik bir danışma konsey üyesi gizli bilgilerin yayılmasının önlenmesi için gizlilik kurallarına bağlı olarak bir evrak imzalar. Sosyalistler için bunun uygulaması önemsiz görünmektedir. Ben hala bunun özele girdiğini iddia ediyorum."  Bracke bu sözleriyle Telenettin Danışma konseyinde yılda 12.000 euro sabit ücret ve aynı zamanda Danışma Kurulunin toplantısı başına 2.000 euro ücret aldığını duyuran Vanvelthoven’a (Sosyalist Parti) atıfta bulundu.

Termont sitemini sürdürdü

"Telenet yüzde yüz kamu şirketi olan Proximus ile rekabette giren özel bir şirkettir. Oradaki yasalara oy gerekiyor" diye terslemeye devam etti Termont . "De Tijd gazetesi senin bu paraları aldığını açıkladı. Sen oraya gitmezsen, bu paralar sana ödenmez. Bizi yolsuzlukla suçladığını asıl kendin yapıyorsun. Web sitene Termont-sistemi hakkında ‘para kapan makinesi’ diye yazıyorsun, sen gerçekten utanmıyor musun? "  

Sana son olarak ciddi birşey sorabilir miyim?" diye sordu Gent Belediye Başkanı Termont, meclis başkanı  Bracke’ye. "Sen sosyal medya da ve yazılarında insanlara zarar vermeyi seven ve karteli çökertmek için her şeyi deneyen birisin. Şimdi Tom’un neler hissettiğini sende biraz olsun hissedebiliyormusun?  Hayır mı? O zaman sen insan değilsin," diye konuştu.

"Sen Telenetten ayrılma kararı aldın. Çünkü insanların seni ceplerini dolduran birisi olarak görmelerini istemiyorsun. Tom’da da aynı duygular olmuştur. Ben bu yüzden duygularını anlayabiliyorum. Tom bana göre şimdiye kadar gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarının en güçlüsüydü. Ona her hangi bir suçlama yüklenemezdi  ve onun gidişi şehrimize büyük bir kayıptır, " dedi Termont. Tom Balthazar 4 gün önce Bracke'nin müdahalesinden sonra görevinden ayrılma kararı almıştı.

Algı

Bracke daha sonra istifa kararının Temmerman ve Termont’un müdahalesi sonucu aldığını yalanladı. Akıllı telefonunu işaret ederek "Ben o algıyı orada gördüm", diyerek seçimini açıkladı. Bracke N-VA partisi tarafından baskı yaşadığını da inkar ediyor. "Ben kararımı başkanıma bildirdim," dedi ve konu hakkında daha fazla bir açıklama yapmak istemedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER