© © 2024 S-B-E Ltd

Binfikir Tiyatrosu Gent De Centrale'de "Yaşasın Kabare!" oyununu sahneledi

Binfikir Tiyatrosu pazar günü Gent'te yerleşik çok kültürlü sanat merkezi De Centrale'de yetişkinlere dönük "Yaşasın Kabare!" komedi oyununu sahneledi. Oyunda Erdinç Utku'nun yazdığı kısa skeçleri canlandıran birbirinden yetenekli 19 oyuncu, boşanmalar, kadın-erkek ilişkileri ve akıllı telefon ve internet kullanımı gibi toplumsal sorunları eğlendirici bir şekilde sahneye taşıdı.

Bruxelles Korner – Zehra Özer

14 Ocak 2024 Pazar günü Gent'te ilk kez sahnelenen, "Yaşasın Kabare!" adlı komedi oyununa Binfikir Çocuk Tiyatrosu'nun minik oyuncuları da dahil edildi.  Toplam 19 oyuncusu olan bir kadroyla Kültür Merkezi De Centrale'de sahnelenen güldürücü skeçler bundan önce de 23 Nisan 2023'de Brüksel'deki ve 3 Aralık 2023'de Genk'teki tiyatro sevenlerin beğenisine sunulmuştu.            

Binfikir Tiyatrosu Genel Sanat Direktörü Erdinç Utku'nun yazdığı ve Binfikir Tiyatrosu mutfağından yetişen Vedat Yeşilyurt'un yönettiği tiyatro oyununa, muzisyen Kadir Kankılıç oyun şarkısı besteleyip aranje çalışmalarını üstlendi. Buram buram mizah kokan skeçler ile hayatın güldürücü yönünü ortaya çıkaran "Yaşasın Kabare!Gent şehrinde de oldukça başarılı bulundu.

Belçika'da 2008 yılından bu yana toplumsal sorunları eğlendirici bir şekilde seyircinin dikkatine sunan Binfikir Tiyatrosu, aynı zamanda oyunculuk kursları ile tiyatroya merak salan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin sahne becerisini geliştirerek yeteneklerini değerlendirecekleri keyifli programlar hazırlamaktadır. Oyuncularına ayrıca, özgüven, duygularını sahneye dökmek, takım çalışması ve sorumluluk bilinci gibi pek çok kazanım sağlamaktadır.

Erdinç Utku oyun sonrası, yazmış olduğu kitaplarından okurlarına imzalarken, Gent şehrinden tiyatro oyunculuk kurslarına çok talep olduğunu belirterek burada da Binfikir Tiyatrosu başlatmayı düşündüğünü söyledi. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER