© © 2024 S-B-E Ltd

Belçikalı Trabzonlular Derneğinden 'Bahar Dostluk Festivali'

Belçikalı Trabzonlular Derneği bu yıl ki gelenek haline getirdiği Bahar Dostluk festivalini Brüksel bölgesinde düzenleyecektir.

“Gelenek haline getirdiğimiz festivalleri düzenlemekteki amaçımız, yurdumuzun güzelliklerinden yöremizin kültürünü, geleneklerini, sanat, folklor ve müziğinin yanısıra, otantik mutfağında kendine has lezzetleriyle, Hamsi Tava, Hamsi Buğulama, Balık ızgara, Akçaabat Köfte, Kuymak, Mısır Ekmeği, Lahana Sarması ve Hamsiköyü Sütlacı’nın lezzetini sizlere tatırmanın mutluluğunu yașıyoruz.  

Bu yıl festival ile aynı zamanda Trabzon tanıtım broşürlerini ve derneğimizin yapmış olduğu etkinliklerini, genç nesillere sunum yaparak kültürümüzün yaşanmasını ve unutulmamasını sağlayarak her yıl özenle  yaşatmaya çalıșıyoruz.

Bu yıl Brüksel Bölgemizde gerçekleştireceğimiz Bahar Dostluk Festivaline Bayram'ın üçüncü gün münasebetiyle katılımcıların özlem, hasret ve kaynaşmalarının anlamlı olduğu gerçeğiyle, yerel ve misafir müzisyenler ile kemence eşliğinde güzel bir gün geçirmeleri için hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. Hepinizi festivalimize bekliyoruz. ” dedi Belçikalı Trabzonlular Derneğinin Başkanı Adnan Demir.

Tarih: 17 Haziran 2018 Pazar günü Saat 12:00 - 21:00 arası,

Yer: Place Rogier 1210 Brüksel merkezi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER