© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA'DA VERGİ AF REJİMİYLE İLGİLİ HER ŞEY

BELÇİKA'DA VERGİ AF REJİMİYLE İLGİLİ HER ŞEY

BRUXELLES KORNER

Kadir Duran

 

BELÇİKA'DA VERGİ AF REJİMİYLE İLGİLİ HER ŞEY

https://youtu.be/tKC9nN69KXQ

Vergi Uzmanı Avukat Tayfun Anıl’dan vergi af rejimiyle ilgili önemli bilgiler…

Vergi Uzmanı Avukat Tayfun Anıl, Bruxelles Korner’in Yaşam Vitrini programında vergi af rejimi hakkında ayrıntılı açıklama bulundu.

Anıl’ın vergi af rejimiyle ilgili öne çıkardığı noktalar şöyle:

 

Vergi af rejimi, faiz ve maaş, gayrimenkul gibi gelirlerin geçmişte beyan edilmemesinden kaynaklanan suçluluğun ortadan kaldırılmasını amaçlıyor. Ayrıca uygulamayla beyan edilmemiş Türkiye’de sahip olunan bir mal varlığının veya nakdin Belçika bankaları tarafından kabul edilmesi sağlanıyor. Vergi af rejimi kullanımında verilen belgeyle Belçika bankaları mükellefin söz konusu gelirden yararlanmasına izin veriyor.       

 

İkincisi ise 2016’dan itibaren elde edilen gelirler için normal vergi oranı üzerinden yüzde 25’lik bir vergi cezası eklenir. Böyle iki çeşit vergi af rejimi var.

 

-Türkiye Avrupa bankalarının gri veya kara listesinde. Dolayısıyla Türkiye’den yapılan para transferleri daha fazla dikkat çekiyor ve şüpheyle bakılıyor, hesabın bloke edilmesi daha kolay oluyor. Belçika bankası vergi dairesine veya savcılığa bildirim yapabiliyor. Vergi zorunlulukları yerine getirilmediği veya nakdin kaynağı açıklanmadığı için idari veya ceza soruşturması açılabiliyor.

 

-Vergi af rejimi, mükellefi vergi dairesine, savcılığa ve bankaya karşı koruyor.

 

-Vergi af rejiminin bir daha uzatılmayacağı düşünülüyor. 31 Aralık’tan önce vergi af rejiminden faydalanılamazsa şu tablo oluşabilir: Belçika Vergi Dairesi’ne beyan edilmemiş ve vergi zorunluluğu yerine getirilmemiş Türkiye’deki mal varlığı ve nakdin Belçika’ya getirilmesi istendiğinde Belçika bankasından ret alınır ve nakit blokeye uğrar. Bu durumun düzeltilmesi de çok sıkıntılı olur, mükellef çok ağır cezalarla karşılaşılabilir, belirsizlik oluşur, yolun sonunda Türkiye’den gönderilen nakde hiç ulaşılamayabilir. 

 

 

 

                                                                            KADIR DURAN - TAYFUN ANIL - YUKSEL CILINGIR

VERGİ MEVZUATINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

 

 

 

 

 

Yaşam Vitrini’nde önümüzdeki programlarda sosyal medya kazançları, insanların seyahatlerinde konaklayacak yer bulmasını, mekân sahiplerinin kiralamasını sağlayan Airbnb kazançları, şirket vergileri ve faiz ile gayrimenkul vergileri konuları işlenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER