© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika'da sele yol açabilen (dolu ihtimaliyle) gök gürültülü kuvvetli yağıșlar geliyor

Belçika'da kod sarı ve turuncu ve 1722 acil numara aktif hale getirildi. Meteoroloji'den Belçika için son dakika gök gürültülü kuvvetli yağıșlar ve dolu uyarısı.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Sabah saatlerinde Belçika’nın tamamında șiddetli yağışların giderek artması beklenirken meteoroloji uzmanları dolu yağışına karşı da uyardı.

Meteoroloji uzmanları bugünün değişken hava durumunda ülkenin çeşitli bölgelerinde șiddetli yağıșların geleceği konusunda uyardı. Yağış miktarı bölgeye göre değişecektir, fakat bazı bölgelerde sele yol açacağı tahmin ediliyor. Ayrıca dolu yağışı ihtimali de bulunuyor.  Özel acil durum numarası 1722 yeniden aktif hale getirildi.

Bugünkü maksimum hava sıcaklığı 22 ila 28 derece arasında olması beklenirken sahil kıyısında civa 19 veya 20 dereceye düşecek. Bu gece ve ertesi gece bazı yerel bölgelerde beklenen yağıșların devam edeceği tahmin ediliyor.

Sarı ve turuncu kodu

Sahil kıyısında sarı kodu ve diğer illerde turuncu kodu ilan edildi. Brüksel, Flaman Brabant, Batı ve Doğu Flaman bölgelerinde sabah saat 10:00 dan itibaren akșam saat 23:00 'e kadar turuncu kodu etkin olacak.

Meteorolojik uyarıların daha iyi anlaşılması ve şiddetli hava olaylarının sebep olabileceği meteorolojik riskleri belirtmek için renk kodları kullanılır.

SARI: Hava durumu potansiyel tehlike arz etmektedir: Tahmin edilen hava olayı olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik risklere maruz kalabilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. Kuvvetli/Çok Kuvvetli Yağış (20 ila 60 mm/12 saat).

TURUNCU: Hava durumu tehlike arz etmektedir: Tahmin edilen hava olayı sıklıkla görülmemektedir, hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. Şiddetli Yağış (61 ila 100 mm/12 saat).

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER