© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika'da Kraliyet ailesinin tesisatçısı yanlışlıkla cezaevine gönderildi...

Kraliyet ailesinin tesisatçısı yanlışlıkla cezaevine gönderildi...

Bruxelles Korner 

Kadir Duran - Gilbert Dupont ( Derniére Heure )

Kraliyet ailesinin tesisatçısı yanlışlıkla cezaevine gönderildi...

"yanlışlıkla dokuz gün Elektronik bileziği taktı."

Bir Aile babası 32 yaşında, Evli, 5 ve 8 yaşında çocukları olan tesisatçı Brahim'in hikayesi.

10 Eylül'den bu yana mükemmel bir tesisatçı Brüksel'deki Kraliyet Sarayı'nda çalışmak üzere çağrıldı.

Brahim "Saat 5'te kalktım, sabah 7'de güvenliğin evraklarımı istediği saray kapılarına bildirdim. Rutin kontrol."

Brahim "Hizmetçinin birkaç dakika sonra utanmış görünerek geri dönmesi dışında. Efendim, bir sorunumuz var. Arandığınızın sinyali verildi. İki yıl önce hüküm almışsınız. Burada beklemek zorunda kalacaksın. Brüksel polisi yolda. Hareket etmiyorsun. Seni almaya geliyor."

Brahim "Bu bir şaka mı?" Brahim inanamıyordu. "Tabii ki hiç mahkum olmadım. Ama sistemlerine göre bir polis mahkemesi beni ehliyetsiz, sigortasız, teknik kontrol eksikliğinden yargılamış ve 6 ay kesin ve 12 bin euro para cezasına çarptırmış. Araba kullanma hakkından elimden alındı ​​ve teorik ve pratik olanı yeniden geçirmek zorunda kaldım."

Brahim "Beni kelepçelediler. Beni Kraliyet Sarayı'ndan Rue Royale'deki Federal Polis binasına naklettiler. Fotoğrafımı çektiler, parmak izlerimi aldılar. Sonra üstüm arandı ve beni hücreye götürdüler."

Sabah 8'di. Brahim hücrede beklemek zorunda kaldı. Öğlen ona makarna ikram edildi. Bekleyiş yeniden başladı.

Saat 16.00'da hücre kapısı açıldı. Brahim sabah olduğu gibi bir hata olduğunu tekrarlayıp duruyordu.

Brahim "Kimse dinlemiyordu, Sadece ' Beni kelepçeleyip Hapishaneye götürdüler'.

Bu arada işverenin haber verdiği eşi inisiyatif alarak işyeri siciline telefon etmişti. "Orada şanslıydık. Kayıt 16.30'da kapandı. Cuma günüydü. Daha geç gelirlerse kocamın hafta sonunu parmaklıklar ardında geçireceği kesindi. Ama kayıt, saat 17.00'ye kadar beklemeyi kabul etti" .

Brahim, Saint-Gilles'e kapanıştan önce ve "in-out" statüsüyle geldi. Açıkça, hapse atılmayacaktı, ancak daha sonra elektronik bileziği takması için temasa geçilecekti.

Hikayenin devamı. 9 Kasım Salı günü, elektronik gözetim hizmetlerinden bir ajan Brahim'in evine geldi, ekipmanını açtı ve ona bir bilek bileziği taktı.

Isıtma mühendisi tekrar tekrar bir hata olduğunu söyleyip duruyordu. Brahim "10 Eylül'den beri anladıklarını sanıyordum. Yanılmışım!"

Boş yere protesto eden Brahim, bileziği 18 Kasım Perşembe gününe kadar dokuz gün boyunca taktı.

O gün Hal-Vilvoorde savcılığından saat 10:46'da bir e-posta geldi: "Merhaba efendim.

Saint-Gilles hapishanesine kimlikle ilgili bir hata olduğu bildirildi.

 

"Size gelecekler. Bileziği çıkarmak için mümkün olduğunca çabuk çağırın. "

Brahim, tek bir açıklama ya da özür dilemeden, sonunda bileziğin çıkarıldığı hapishaneye gitmek zorunda kaldı.

Açıklama. Brahim, gençliğinde 16 yaşında bir polis kontrolü sırasında bir arkadaşı BZ'nin kimliğini kullandı. 2004 yılı civarındaydı. O zamandan beri, polis sistemi onu bu sınıf arkadaşının kimliğini takma ad olarak kullanarak bilgilendiriyor. liseden beri görmediği.

Ve B. Z. varsayılan olarak 2019'da araba kullanmaktan 6 ay hapis cezasına çarptırıldığında, takma adla aldatılan bilgisayar, B. Z.'nin mahkumiyetini Brahim'e bağladı.

Brahim "Onlara yanıldıklarını söylemek anlamsızdı. Duvarlara konuşuyordum. Ama yıllardır ehliyetim var. Yani ehliyetim yok diye mahkum olamazdım. Bu doğru. Mantıklı. Çekici olmalıydı. dikkat. "

Avukat, Yannick De Vlaemynck, düğümü   çözdü. Ve Dokuz gün sonra savcıyı ikna etti. .

Brahim orada durmayacak. Hikaye ona günlerce çalışmaya mal oldu, yasal ücretleri vardı. "İşimi kaybetmenin eşiğindeydim." Hem kelepçe hem de soyarak arama tarafından küçük düşürüldüğüne inanıyor. Özür dilememek kararlılığını güçlendirir. Tazminat arayacaktır.

İki detay daha. B. Z.'nin sabıka kaydı 15 mahkumiyet içeriyor. Şaşırtıcı bir şekilde, hata ilk on dörtte gerçekleşmemişti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER