© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA’DA İKİ KİŞİDEN BİRİ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

BELÇİKA’DA İKİ KİŞİDEN BİRİ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

BRUXELLES KORNER

Kadir Duran

 

BELÇİKA’DA İKİ KİŞİDEN BİRİ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

Belçika’daki ekonomik tablo giderek kötüleşiyor. Statbel’in, Brüksel Bölgesi’nde yaptığı araştırmaya göre iki Belçikalıdan biri geçim sıkıntısı yaşıyor.

Belçika’da yüzde onun üzerinde gerçekleşen enflasyonun, vatandaşların üzerindeki ekonomik ve sosyal tahribatı sürüyor.

Belçika İstatistik Ofisi Statbel’in, Brüksel Bölgesi’nde kişisel refah ve yaşam koşullarına ilişkin üç ayda bir yaptığı araştırma, Belçika’da tablonun ne kadar kötüleştiğini de göz önüne seriyor.

 

Araştırmada, 16 ile 74 yaşları arasındaki yaklaşık 5 bin Belçikalıya mali durumları ve sağlık durumları soruldu. 

Araştırmaya göre iki Belçikalıdan biri geçim sıkıntısı yaşıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 46,7’si, 2022'nin dördüncü çeyreğinde geçim sıkıntısı yaşadığını söyledi. Bir önceki çeyrekte bu oran, yüzde 35,7 oranındaydı. Buna göre mali zorluk içinde olan Belçikalıların sayısı son çeyrekte istikrarlı bir şekilde arttı. 

Araştırmaya göre farklı gelir dilimine sahip kesimlerin durumu şöyle: En düşük gelire sahip ilk beşte birlik dilimde yer alan yüzde 68,5 oranındaki Belçikalılar, en yüksek gelir düzeyine sahip beşinci çeyrekte yer alan kişilere göre çok daha fazla zorluk yaşıyor.

Brüksel Bölgesi’nde durum

Rakamlar Brüksel Bölgesi'nde daha da çarpıcı: Brüksellilerin yüzde 55,5’i geçim sıkıntısı yaşadığını aktarıyor. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde bu oran, yüzde 44,6’ydı. 2022'nin dördüncü çeyreğinde, her iki Brükselliden biri "her zaman" veya "çoğu zaman" mutlu olduğunu vurguladı. Önceki çeyrekte bu görüşü açıklayanların oranı yüzde 61'den fazlaydı.

Ayrıca Brüksel'de yaşayanların yüzde 12'sinden fazlası "her zaman" veya "çoğu zaman" kendisini yalnız hissettiğini söylüyor. Bu, ülkenin tüm bölgeleri arasındaki en yüksek oran.

Yaşamından memnuniyet düzeyine bakıldığında on Belçikalının beşte birinden daha azı yaşamından çok memnun olduğunu kaydediyor. Brüksel Bölgesi'nde ise bu oran yüzde 10,3 düzeyinde. Üçüncü çeyrekte çok memnun olduğunu söyleyen Brüksellilerin oranı yüzde 17,3 civarındaydı.    

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER