© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA'DA ENERJİ PRİMİ DÖNEMİ

BELÇİKA'DA ENERJİ PRİMİ DÖNEMİ

Bruxelles Korner 

Kadir Duran

 

 

BELÇİKA'DA ENERJİ PRİMİ DÖNEMİ

Belçika’da Vivaldi hükümeti, abonelere enerji primi kapsamında, elektrik faturası için 305 euro, gaz içinse 675 euroya kadar yardım yapacak.

Belçika’da, Avrupa’nın genelinde yaygınlaşan enerji krizinden yurttaşların en az düzeyde etkilenmesi için çözüm arayışları sürüyor.

Vivaldi hükümeti, artan enerji faturalarıyla karşı karşıya kalan haneleri rahatlatmak için çeşitli önlemler almıştı.

Hükümet bu doğrultuda, Kasım ve Aralık 2022'de, elektrik için 61 euro ve gaz için 135 euro prim verilmesine karar vermişti. Bu primler, Ocak, Şubat ve Mart 2023'te de geçerli olacak. Enerji priminden tüm aboneler faydalanabiliyor.    

Enerji primi kapsamında, elektrik faturası için 305 euro, gaz içinse 675 euroya kadar ödeme yapılabilecek.  

Primlere hak kazanabilmek için değişken bir sözleşmenin veya enerji şirketiyle 1 Ekim 2021'den sonra imzalanan veya yenilenen sabit bir sözleşmenin olması gerekiyor.   

31 Mart 2022'de, elektrik sözleşmesi olan herkese 100 euroluk ilk yardım şartsız olarak verilmişti. Bu yardımı 1 Ağustos 2022 tarihinde tedarikçi tarafından edinemeyen aboneler, PSF Ekonomi web sitesi aracılığıyla 15 Ekim Cumartesi gününe kadar talep edebilecek.

Peletler için yardım

Buna ek olarak sıkıştırılmış organik madde veya biyokütleden yapılan biyoyakıt olan peletle çalışan soba veya kazanla ısınan kişiler için 250 euroluk yeni bir yardım onaylandı. Hem kalorifer hem pelet priminden birlikte yararlanmak mümkün olmayacak. 

Petrol tankını doldurmak için ise 300 euroluk bir yardım gerçekleştirilecek. Önceden 225 euroluk yardım almış olanlar 75 euro daha alabilecek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER