© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika'da 18 milyon avroyu aklamakla suçlanan suç örgütü yakalandı

Bruxelles Korner

Kadir Duran

Belçika'da 18 milyon avroyu aklamakla suçlanan suç örgütü yakalandı

Eylül 2019 ile Ocak 2020 arasında, sistematik olarak, İstanbul'a büyük miktarlarda avro ve sterlin aklamaya çalışan Türk kökenli Belçikalılar ve Almanlardı.

Belga tarafından yayımlanan haberde

Hal-Vilvorde savcılığından yapılan açıklamada, Belçika'da yürütülen 19 arama sırasında suç örgütüne üye olduğundan şüphelenilen altı kişinin tutuklandığı belirtildi. Örgütün, çeşitli Avrupa ülkelerindeki yaklaşık 150 kişi, şirket ve suç örgütü yararına dört yıl içinde 18 milyon avroyu aklamaktan şüpheleniliyor.

18 milyon avroyu para aklamakla suçlanan suç örgütü ele geçirildi

Soruşturma, 2019'un sonunda Brüksel havaalanında güvenlik görevlisinin tutuklanmasıyla başladı. Bunlar, sistematik olarak, İstanbul'a büyük miktarlarda avro ve sterlin aktarmaya çalışan Türk kökenli Belçikalılar ve Almanlardı.

Hal-Vilvoorde savcılığı, "Gümrük makamları her zaman aynı yöntemi kullandıklarını fark ettiler" dedi. “Her seferinde yaklaşık 150.000 sterlin olan çok miktarda İngiliz sterlini, İstanbul'a giden keten torbalarda paketlenmiştir.

Eylül 2019 ile Ocak 2020 arasında Gümrük, toplam 785.615 £ taşıyan beş kişiyi tutukladı.

Temmuz 2020'de elinde 150.000 sterlin olan altıncı bir kişi tutuklandı.

Şüphe hızla bir suç örgütüne döndü ve savcılık, kuryelerin muhtemelen Brüksel'den yönetilen uluslararası alanda faaliyet gösteren bir kara para aklama örgütünün parçası olduğunu ortaya çıkaran bir soruşturma başlattı.

Bu soruşturmada Europol ve birkaç Avrupa ülkesinin polis güçleri ile işbirliği yapan Hal-Vilvoorde Federal Yargı Polisi , suç örgütünün yasadışı fonları akladığı geniş bir kara para aklama sisteminin varlığına dair somut kanıtlar buldu.

Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya ve İspanya dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesindeki bireylerden, işletmelerden ve suç örgütlerinden kaynaklanmaktadır. Bu fonlar muhtemelen diğerlerinin yanı sıra uyuşturucu, sahte ürünler ve tütün ticaretinden geldi.

Örgüt, söz konusu ülkelerde parayı toplayacak, daha sonra aklayacak veya yurtdışına transfer edecekti. Ayrıca Belçika'daki bireylere ve işletmelere likidite sağladı. İddia makamına göre, örgüt Ocak 2017 ile Temmuz 2021 arasında yaklaşık 150 "müşteri" adına en az 18 milyon avro aklamış olacaktı.

Brüksel, Gent ve Zele'de suç örgütü üyeleri ve müşterileri arasında, kara para aklama amaçlı kullanılan şirketlerin genel merkezinde ve örgüt üyesine ait bir banka kasasında 19 arama yapıldı. Altı kişi tutuklandı, düzinelerce banka hesabı donduruldu ve polis, çeşitli belgeler, yedi para sayma makinesi, çok sayıda cep telefonu ve bilgisayar, sekiz lüks saat, 18.995 avro nakit ve iki de dahil olmak üzere çok sayıda ekipmana el koydu. arabalar ve bir motosiklet.

Hal-Vilvoorde savcılığı, "Örgütün yabancı nakit sağlayıcıları ve müşterileri ile ilgili tüm bilgiler, Europol ve ilgili ülkelerin polis güçleri ile paylaşılmıştır." dedi.

"Bu bilgilere dayanarak, bu ülkelerde daha fazla araştırma yapılacak.

Belçika'da nakit para alan şirketler, paranın gizli kaynağından haberdar olduklarına dair belirtiler varsa veya bu paranın kendileri tarafından yasadışı amaçlarla kullanıldığı anlaşılırsa, ayrı bir soruşturmaya tabi tutulacaktır."

Anne François, Belga / Duran Kadir

29/09/2021

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER